Monday, March 31, 2008

Kisah budak Pandai-Sufiah

Just read in the local newspaper just now abt the extra brilliant Sufiah...really pity her...ended up as a hooker...masyaAllah...kesian...ya Allah...lindungilah anak-anakku....


Tragedi hidup Sufiah
LONDON 30 Mac – Sufiah Yusof, seorang kanak-kanak pintar matematik yang pernah menggemparkan dunia apabila layak memasuki Universiti Oxford pada usia 13 tahun, tidak putus-putus ditimpa nasib malang.

Selepas bapanya, Yusof Farooq dipenjara atas kesalahan melakukan serangan seksual ke atas dua gadis berusia 15 tahun yang mengikuti tuisyen matematik di rumahnya, Sufiah pula kini dilaporkan menjadi pekerja seks.

Tragedi yang melanda kanak-kanak genius itu dibongkar oleh wartawan News of the World yang menyamar sebagai pelanggan, di flat murah yang didiaminya di belakang lorong di Salford, Manchester.

Sufiah dikatakan terbabit dalam kegiatan tidak bermoral itu, untuk menyara hidupnya sejak beberapa tahun lalu.

Entah di mana silapnya, gadis dengan senyuman menawan itu yang kehebatannya sepatutnya menjadikan dia wanita kaya, terpaksa memilih jalan itu untuk terus hidup.

Menurut akhbar itu, Sufiah dilaporkan mengiklankan ‘khidmatnya’ melalui Internet dengan tawaran 130 pound (RM830) untuk setiap sesi.

Dengan memakai nama samaran Shilpa Lee, dia antara lain menggambarkan dirinya sebagai ‘pelajar bijak dan seksi’ yang menyediakan perkhidmatan setiap hari dari pukul 11 pagi hingga 8 malam.

Dalam iklannya, menurut tabloid tersebut, Sufiah juga menyatakan dia lebih gemarkan ‘lelaki tua yang budiman’. Seorang bekas rakannya menyifatkan tindak-tanduk gadis itu sebagai: ‘‘Sesuatu yang sungguh menyedihkan.’’

“Dengan otak luar biasa yang dimilikinya, dia tidak mempunyai masalah untuk mendapat wang, sebaliknya hidup dia musnah dan menjadi tidak terkawal,” kata bekas rakannya lagi.

Selepas tiga tahun belajar di Universiti Oxford, pada usia semuda 15 tahun, Sufiah mencetuskan kegemparan apabila menghilangkan diri.

Dalam e-mel kepada keluarganya, dia menyifatkan hidup dengan bapanya ‘umpama dalam neraka’.

Ibu Sufiah, Halimahton berasal dari Muar, Johor manakala bapanya, Yusof berasal dari Pakistan.

Sufiah hanya ditemui dua minggu kemudian di sebuah kafe Internet di Bournemouth dan bekerja sebagai pelayan hotel.

Dia enggan kembali ke pangkuan keluarga dan diletakkan di bawah jagaan sebuah badan sosial sebelum kembali ke Oxford untuk menyelesaikan pengajian matematik peringkat sarjana.

Dia berkahwin pada 2004 ketika berusia 19 tahun dengan peguam pelatih, Jonathan Marshall, 24, tetapi rumah tangganya hanya mampu bertahan selama setahun.

Friday, March 28, 2008

Alysha demam....


For the first time in Alysha's 4 1/2 month life dia demam...sian sgt...


Balik keje semalam dah rasa cam feverish bila dukung dia...then pas dia bgn tido kol 9pm tuh, sangatlah panas n dia pun mula merengek2 dah...rasa badan x selesa...then, terus capai apa yg patut n off we went to the clinic...mcm2 ubat doc kasi smp takut nengok...yela, alysha baru je umo 4 bulan lebih tp ubat tuh macam utk kakak abang dia jer, siap antibiotik lagik padahal dia baru je mula demam...isk..biar betul doc nih...so,decided balik tuh just bagi ubat demam je....


alkisahnya...the whole nite ummi nih tido2 ayam jela sbb alysha pon cam x selesa...even dia xde nangis..tp sesekali dia merengek sket2 pun dah rasa risau...sib baik la kebetulan ayah sampai mlm tu sbb kene outstation ke ipoh today...

Friday, March 21, 2008

My new Spectra 3

I finally decided to buy a new Spectra 3 as an alternative to my Avent Isis. Reason for buying :

a) bm production is going down lately
b) need to do double pumping to increase bm
c) more confident that I can exclusively bf my lil alysha
d) it is the cheapest and effective electric breast pump recommended and used by most of my friends

Yesterday was a public holiday (Maulidur Rasul) and I took the opportunity to try my Spectra 3...and the result was very convincing...phew.. I made the right choice in buying my new gadget... (will update the pic of my new gadget sooonnn)

Tuesday, March 18, 2008

Alysha's new skill

Pagi tadi dah siap2 nak kuar umah nak g keje sambil2 duk babai2 kat Alysha yg tgh meniarap atas tilam dia...then tetiba nmpk dia cam nak terlentang ke belakang..kelam-kabut nak g sambut...rupa2nya dia selow2 je lentangkan badan dia(roll over from lying on tummy to lying on back position)....dah mula pusingkan badan rupanya anak umi nih...balik umah tengahari tadi pon dia buat lagik skill baru tu..hehe...tgh excited la tuh...so cute!!!!

p/s nak tunjuk pic takde la pulak sbb digital camera ada ngan hubby kat KL nun

Monday, March 17, 2008

Back to work

Patutnya amik cuti 2 hari je lps PRU baru nih Isnin & Selasa...alih2 bgn pagi Selasa tuh dah rasa mata membengkak semacam je, bila tgk mirror..mirror..on the wardrobe..aiyak....kelopak mata bengkak then mata putih dah bertukar jadik merah..OH NO!!!! I said to my hubby...kene sakit mata la pulak.. g jmp doc mmg SAH kene conjunctivitis...

Dah baik sakit mata, badan lak rasa x sedap mcm nak demam gitu..agaknya asyik kene hujan kot semenjak dua menjak nih..yelah..sekarang ni kan musim hujan all over Msia ( I suppose...)... dah badan rasa camni, nak buat keje pon cam x jalan je...dah tu malam2 susah nak tido lak..isk...

Friday, March 7, 2008

My lil' one

h ni baru umo 30 hari
tersenyum ceria




Introducing my precious lil' sweetheart - - > loved dearly by ayah, ummi, abg haiqal, abg adam n kakak syafiqah.

Introduction

Bismillahirahmanirahim pembuka bicara pertama dalam arena blogging ni...

Today, sama macam other Fridays mmg hari yg 'lemau' utk bekerja sbb esok n lusa cuti kan..dahtu, siap amik cuti extra lagi konon2 nak balik mengundi kt kg, tp disbbkan budak2 dah mula cuti sekolah, so sajelah amik extra leaves utk bwk diaorg jalan2..dah lama x jalan2 ni..

Apa2pun, diucapkan 'SELAMAT MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB ANDA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA ESOK' .... undilah secara rasional dalam memilih pemimpin anda.....

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages