Friday, January 30, 2009

Renungan di pagi Jumaat



Got this email from dear hubby...a very good one to share with all my friends out there...marilah bersama mengamalkannya

Dr.Fadhilah Kamsah menulis ........

Assalammualaikum. .....

Masa saya kecik-kecik dulu,mak selalu sangat suruh saya habiskan belen-belen( sisa-sisa) nasik yang dia makan ...dan pagi-pagi sebelum pergi sekolah,mak akan tuangkan air teh untuk saya minum itu dan macam biasa,mesti ada sikit belen ... tapi taklah everytime secara puratanya seminggu sekali mesti ada mak suruh buat macam itu ...

Dan sampailah saya dah besar panjang nie pun situasi ni still berjalan ....either belen makanan mak atau abah ... tapi kalau belen makanan anak-anak memang jadi satu kepantangan bagi mak atau abah untuk habiskan... kami kena habiskan sendiri atau akan dihabiskan oleh adik beradik yang lain ... samada kami perasan atau tidak ....so satu hari itu tergerak nak tanya pasal isu ini kat mak ...

Akhirnya mak dedahkan bahawa memang purposely dia buat macam itu sebab itu petua yang dia dapat dari arwah mak mentua dia sendiri ...arwah tok perempuan kami lah sebelah abah ...mak kata,supaya hati anak-anak sentiasa melekat kat mak bapak...dan saya sendiri akui kesannya .....makin umur kita meningkat,hati kita senantiasa belas tengok mak bapak kita yang makin tua itu..

Kalau kena marah ke kena tengking ke memang kami adik beradik diam membisu..jer lah namanya nak menjawab balik memang tak dak walaupun kita tahu yang kita betul dan mak pesan,dah ada anak sendiri esok ...jangan sekali-kali makan lebihan makanan anak... samalah ceritanya ..dan mak kata jugak, pagi-pagi jumaat masa dia bancuh air untuk kami semua,dia akan selawat 3 x dan berdoa semoga kami selamat pergi dan selamat balik ...dan guru saya pesan, antara kesan terbesar bagi ibu bapa yang tidak menunaikan solat maghrib ialah,mereka- mereka ini akan Allah cabut rasa hormat anak terhadap mereka ... solat berjemaahlah dengan anak-anak tiap kali waktu maghrib ... kalau ada lebih dari sorang anak,suruh sorang azan dan sorang Qiam ... kemudian berganti-ganti bacakan doa lepas solat... ini yang kami sekeluarga amalkan sampai sekarang ...

Saya personally memang cukup malu kalau tak sempat solat jamaah maghrib dengan mak abah secara praktiknya,inilah yang paling paling paling berkesan sekali ....tak caya try buat ...solat jamaah dengan anak-anak tiap kali maghrib .... dapat semua waktu lagi baik ...sangat besar 'rahsia' dan peranan dapur rupa-rupanya. ..dan jugak kesan solat jamaah walau hanya bagi waktu maghrib.

"Apabila kita kejar dunia,dunia akan lari; tetapi apabila kita kejar akhirat, dunia akan mengejar kita". Just to ambil iktibar untuk mendidik diri & family.Usia dunia sudah terlalu hampir ke penghujungnya, terlalu! So,it's good if we can remind each other because in Rasulullah's last sermon,baginda pun did mention that all those who listen to him (on shall pass on his words to others,and those to others again; and may the last ones understand his words better than those who listen to him directly...

Yang baik datang dari Allah & yang kurang itu is from my weaknesses. Do impart this knowledge; you'll lose nothing.

Wallahu A'lam...

Terima Kasih,

Thursday, January 29, 2009

Pertemuan dgn Nieza di PD

Nieza wif Zulaikha yang bam bam

Adoila...jangan tarik telinga sayer dik cayang


Alysha tunjuk ape tu...?

Ummi & Nieza yang sweet wif the 2 lil' ones





One day b4 pegi PD, dapat tau yang Nieza aka Nieja aka ehem_ehem (kat Bod BF forumcari) pon akan menginap kat hotel yg sama pada hari yg sama...waktu Ummi kat pool tu, tetiba macam terasa je ada mata yang memandang...sekali Ummi pandang...walla...terus straight nampak Nieza...sweet je orangnya...dah puas mandikan Alysha, terus gi jumpa Nieza dengan perasaan kemalu-maluan kihkihkih...
.
.
sempat la berborak setengah jam sebelum Alysha merengek & terlentok tido atas bahu Kak Siti...Ummi sempat jumpa Suffiya kejap je...pon comel macam ibu dia..siap salam cium tangan Ummi lagik...kecik comel lote je orangnya...dalam blog nampak cam besar sket...tapi si adik...wahhh...memang bersemangat betul badan dia...geram Ummi bila pegang betis dia...kalah KFC nyer drumstick... dahla camtuh...behaved betul la si Zulaikha ni sorang..duk diam je..takde kaco ibu dia nak borak..
.
.
InsyaAllah Nieza, ada kesempatan kita bertemu lagi...
It's a pleasure meeting you Nieza :)

Wednesday, January 28, 2009

Cuti2 Malaysia #1 2009- Port Dickson








Sebagai pembuka tirai percutian pada tahun ni, Ummi secara senyap2 book a hotel kat PD..heheh...bila dah cnfirm semua, baru bagitau Ayah...cakap kat Ayah yg Ummi nak belanja sempena new salary revision yang Ummi baru terima...alhamdulillah...at the same time, nak refresh diri sendiri yang AMAT DEMOTIVATE lately nih...*sigh*
.
.
Kami check in kat Glory Beach Resort pukul 4pm...lepak-lepak jap kat bilik before bawak budak-budak tu main air kat pool di bawah...sampai je pool....terbuntang mata kejap...ramaiiiinya orangggggggggg....tapi, rugi lak kalo tak mandi ,kan? celup-celup Alysha dalam pool nak tengok reaksi dia dulu sbb ni first time dia mandi pool...rupa-rupanya seronok sangat main air,pantang Ummi angkat dia dari pool...cepat-cepat dia nak masuk balik..isk..isk..
.
.
Malam tu keluar gi cari kedai makan kat pekan PD...jumpa satu kedai Rest. Ikan Bakar persatuan nelayan kat tepi jalan...dah order semua...lambat la pulak..ada one family tuh mengamuk sakan makcik & pakcik tu sbb makanan dipesan tak sampai-sampai..at last, diorg bayar & tinggalkan air & satu jenis masakan yg dah siap camtu je kat meja...memang nampak makcik tuh marah-marah sangat...dahla datang beramai sampai 2 kereta..agaknya, diorang order dulu tapi orang lain yang dapat dulu..maybe la kot...Ayah pulak order Ikan pari bakar (besar sikit dari dua tapak tangan), kailan ikan masin, kailan oyster, sotong celup tepung(yg ni je sedappp), telur dadar & tomyam campur...kesimpulannya : mmg masakan kat situ kurenggg sket ngan tekak Ummi...
.
.
Esoknya, checkout pukul 11 am lebih..then, singgah kat gerai-gerai baju kat tepi laut PD tu..borong baju, baju mandi etc & lunch kat situ...sedappp...on the way balik, singgah beli durian kat atas sikit dari Sepang...Ummi nak beli sikit je 2-3 bijik..Ayah nak borong sampai 3 longgok sbb PakTeh & family + Maktok nak datang umah malam karang...makcik yang jual tu cepat-cepat je masukkan dalam plastik...balik bila kopek...banyak yang busuk & keras blom masak dari yang boleh dimakan...isk manusia..sanggup jual benda makanan macam tu...na'uzubillahiminzaalik...

Friday, January 23, 2009

Books again...




I rewarded myself with two novels for this new year...(bought tru MPHOnline last week)

~~~P.S. I LOVE YOU by my favorite author - Cecelia Ahern
~~~Nineteen Minutes by Jodi Picolt

I finished the Ahern's book first...it's an easy reading book...smooth flowing...it's nice though I don't like how it ended...It took me 2 days to finish reading it...

Synopsis:

Some people wait their whole lives to find their soul mates. But not Holly and Gerry.

They were childhood sweethearts - no one could imagine Holly and Gerry without each other.

Until the unthinkable happens. Gerry's death devastates Holly. But as her 30th birthday looms Holly discovers that Gerry has left her a bundle of notes, gently guiding her into her new life without him, each signed 'PS, I Love You'.

With some help from her friends, and her noisy and loving family, Holly finds herself laughing, crying, singing, dancing - and being braver than ever before.

Life is for living, she realises - but it always helps if there's an angel watching over you.
.
It took me almost a week to finish the second book...the story seems to be so simple yet very interesting...all the plots are carefully created very finely...very detailed....

Synopsis:

In nineteen minutes, you can mow the front lawn, color your hair, watch a third of a hockey game. In nineteen minutes, you can bake scones or get a tooth filled by a dentist; you can fold laundry for a family of five.... In nineteen minutes, you can stop the world, or you can just jump off it.

In nineteen minutes, you can get revenge.

Sterling is a small, ordinary New Hampshire town where nothing ever happens - until the day its complacency is shattered by a shocking act of violence. In the aftermath, the town's residents must not only seek justice in order to begin healing but also come to terms with the role they played in the tragedy. For them, the lines between truth and fiction, right and wrong, insider and outsider have been obscured forever. Josie Cormier, the teenage daughter of the judge sitting on the case, could be the state's best witness, but she can't remember what happened in front of her own eyes. And as the trial progresses, fault lines between the high school and the adult community begin to show, destroying the closest of friendships and families.

Tag Things I Can't Stand



I've been tagged by Arnie again hehe...
The rules : List at least 5 things & tag your friends...

So, these are the things I can't stand :

(1) People talking at the same time during meetings
If everyone is talking, who's going to listen.
***btw, I hate meetings in the first place...it's just a waste of time unless the chaiperson can really manage the meeting efficiently *sigh***

(2) Tak suka menunggu....dan at the same time...tak suka ditunggu
I am proud to say that I am always punctual for meetings...coming to work(except that now they implement the flexi hour thing) and the like
I got this character in me from my parents esp my DAD
If the event is to be started at 8.00 am, he'll be there at 7.30am...
***this also explains why I dislike meetings...when you are the one who arrive in time but then just hang on there for almost 1/2 hour doing nothing waiting for other people to come

(3) Dimarahi di depan orang ramai
Boleh tegur tapi janganla terjerit-jerit marah depan orang
Kompem pastu i akan 'banjir' uwaaaa
-Not my current superior, he's a very friendly kind of person

(4) Dah order makanan lebih awal,tup-tup orang yg baru sampai dapat dulu makanannya
Bab nih mmg susah sikit nak tolerate...dahla tgh lapar..kita dah sampai awal & order cepat-cepat...tunggu lambat lak tuh...tetiba orang lain yang sah-sah datang lagi lambat dari kita, order lagi lambat dari kita...dapat makanan yang dipesan LEBIH CEPAT dari kita
-penah sekali tu kat rest. mana tah(lupa lak)....jadi insiden camni..panggil adik waiter tu to check on our order again...rupanya, diorg ter MISS buat order kitaorangggg
-rasa nak menjerit dah time tuh
-sib baik la dapat hasben yang penyabarrrrrr...kalo tak....errrrr

(5) Orang yang drive keta tapi tak ikut peraturan jalanraya esp. in giving direction signal
memang hangin ngan orang camni...dia ingat kita ni tahu ke dia nak belok arah mana...tgh sedap-sedap follow belakang dia, dengan selamba badak dia turn kiri/kanan without giving any signals..what if...at the same time I overtook him/her ke arah yg dia nak belok tuh..mesti dah Crash Boom Bang kan.....isk...apa guna pakai keta lawa-lawa..mahal-mahal kalau tak reti memandu...baik bawak KETA LEMBUUUU daaaaaaaaaaaaa
So now, wanna pass this to :

(1) LIN MAMA HAZIQ

(2) CIKWAWI MAMA HAIKAL

(3) AIDA MAMA FAHRI

(4) MIMI MAMA SUFIRA

(5) SAYANGIBU MAMA AININ

(6) NUDS MAMA ANIS



~~~mission completed~~~

Thursday, January 22, 2009

Bizi melanda diriku...

MasyaAllah...dah mula sibuk balik..sem baru dah mula...tak cukup kaki tangan yang ada..adeh...nak pinjam tangan sape pulak ye?..isk..anyone care to lend me ur helping hands???hihih...
.
Bila mula sibuk camni...EBM pon mulai menyusut...dangggg!!!!sebabnya...I'm feeling soooo stressfullllllll.....Alysha pulak kalau biasanya bangun menyusu takde nangis pon..pas nyusu tido balik...but now...bangun nangis-nangis...kasi susu pon reject kejap..dah pujuk-pujuk, cakap-cakap baru nak susu & tido semula.....
.
adeiiilaaaaaaaaaaa

Tuesday, January 20, 2009

CUTE BLOGGER"S AWARD

Cute's Blogger vs 8 Random Facts

Got another award from mummy HnH ...tenkiu
Memang cuteeee award nih...I likeeeeeeee



Peraturan untuk menerima award ini ialah:
* Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda. Done!

* Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
Mummy HnH @ Arnie...dikenali di alam maya shj...mula kenal melalui SI.com...beliau seorang ibu kepada 2 org anak yg comel - Hakim & Humaira

* Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

Fakta atau hobi ye...hemmm...:

(1) I started this blogging hobby since March 2008.


(2) Since being introduced to Cecelia Ahern books, I really fell into it...esp the titled 'Thanks To The Memories(TTTM)'...I just bought P.S. I Love You lsat week and already finished reading it but I did not find it as good as TTTM.


(3) I hate sewing soooo much. Dunno why...it's just not my cup of tea. You can ask me to paint the house rather than ask me to sew something.

(4) On the other hand, I lurveeeeee cooking. I like to try new recipes though the end result may not be as good as it should be..haha


(5) Yg ni sama ngan Arnie except that I x kawen wktu study..heheh..I masuk boarding school since 13 years old ..mmg byk kebaikannya..but then till now, I always feel some kind of lost...kehilangan masa remaja membesar bersama keluarga... dan my hubby & I pon decide x mungkin allow our kids to go to boarding school & stay away from us till it's time for them to go to uni...however, exception may be given if they are offered the kind of boarding school as mine before...

(6) I loikkkke to eat chocolates...any kind of chocolates but I'm not too fond of sweets..but since skrg ni kunun-kunun tgh berdiet...ku pura-pura tak nampak je rak chocolate kalo pegi ke kedai :)

(7) I don't talk a lot...unless kalo jumpa member yang sekepala heheh....due to my character, orang sll mistakenly thought yg I nih sombong...huhu...nasibla labooooo


(8) Another hobby of mine is WINDOW SHOPPING..heheh..mmg a good therapy for me..kalau kepala tgh berserabut tetiba diajak g shopping...memang kompem berkesan...kalau g beli barang-barang anak pon hati dah rasa puas...puas kot sbb dah 'sedekah' duit kat orang..kan bersedekah itu menambahkan pahala...erkk....

(9) Sangat loyal kepada my handbag..kalau dah ada satu yg selesa...I wil use it over and over and over again sampai burukkk(walau ada 2-3 handbag yg lain)....tak suka tukar-tukar handbag(sampai dah kene tegur ngan my sis..asek pakai handbag yg sama jekkk)


(10) The only kind of sport/game that I am interested/able to play is table tennis...haha...since keje kat sini..dah 2 tahun jugakla tak pegang bat ping-pong..kalau kat tempat keje lama-Kolej Ikxxx..kompem tiap-tiap tahun berentap waktu Hari Sukan & x penah miss dapat hadiah..heheh..(oh now I'm missing that moments..*sob*)

*Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

So, I'm passing this cute's blogger award to...
(1) Haslina

(2) Aida aka limaunipis

(3) Ajasu

(4) cikwawi

(5) Tumitu

(6) Nuds


(7) Nina(damiea)

(8) Nieja (ehem-ehem)


(9) Koci

(10) Mimi(sufira)

Friday, January 16, 2009

Who am I?

Took this from http://neeza79.blogspot.com/

Who am I?

Tell people who are you. The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the
questions below. Then you must choose a picture in the first page(oops...i didn't follow this rule) of the results, and post it as your answer.

I am






My favorite place


My favorite things

My favorite drink



My favorite food



My favorite color




I live in



I was born in





My School/College





My favorite story



My hobby




I wish




If you think this is interesting, than do it and post it into your blog. :-)

Wednesday, January 14, 2009

Finally...she walks at 14 months old





Sekian lama Ummi menunggu...menanti...saat-saat ini...akhirnya...'kunfayakun'...jika dah dikehendaki ia terjadi, maka terjadilah ia...maka dengan ini, secara rasminya Alysha mula berjalan sendiri pada 4 Januari yg lalu...walaupun hanya 2-3 langkah pertama...Ummi amat excited...
.
.
Apa kena-mengena dengan pics di atas???
.
.
Pics di atas diambil pada malam hari Ahad, sehari sebelum sekolah dibuka...deretan kasut sekolah di pintu utama telah menyebabkan Alysha sangatlah teruja mencuba satu demi satu kasut yang ada...mana tau..kot-kot ada yang muat di kaki kecil comelnya itu..hihih...disebabkan keterujaan Alysha pada waktu itu, di luar kesedarannya, dia telah berjalan ke arah Ummi yang sedang memegang kasut sekolah baru kakaknya...Ummi yang excited kelam-kabut amik kamera to snap her pics...
.
.
Setelah seminggu berlalu...Alysha sekarang makin gigih berani untuk belajar berjalan dari 2-3 langkah kepada 4-5 langkah...dari 4-5 langkah ke langkah-langkah seterusnya...Alhamdulillah...berjalan jua dia akhirnya...maka dengan ini juga...Alyshalah yang paling lambat berjalan di antara keempat-empat adik-beradiknya...heheh...takpela kan...takde beza berjalan cepat ke lambat...yang pasti...bila dah ditentukan masanya dia berjalan...dia akan berjalan dengan sendirinya...tanpa perlu dipaksa :)

Tuesday, January 13, 2009

Police report???








I lodged a police report yesterday evening at the new Perak Tengah Police Station. Why??? The reason: ???
.
.
.
There was a 'sex maniac' guy who will wait at the back of my house(outside the fence) until my helper came out to do the usual housechores (dry up clothes, sweep the floor etc)...as soon as he saw my helper...he will take out his 'thing' and...urgh... I don't want to explain further...
.
.
He has been coming on and off since last month but last Sunday was too much for me to take it...he did come during the dawn and later at about 9pm...I caught a glimpse of him that night when Siti told me on his presence...
.
.
After lodging the report yesterday, a police car stopped by at my house at 8.30pm and the two officers on duty asked me several questions & asked me to show the place where 'he' used to be...after they were gone, later another police car came to my house...I was now a bit confused...after introducing themselves who were from the Criminal Dept and they were investigators/detectives...more detailed questions were asked and this time around, Siti was also asked to give statements as she was the one who had the eye contact with 'him'...
.
.
I couldn't sleep a wink last night..every sound made my heart jumped...Ya Allah! Please protect us from any harm...Aminnn

Monday, January 12, 2009

Jalan-jalan di Zoo Melaka

Gambar nih dah lama terperam...tak berkesempatan nak tepek kat sini...since minggu ni adalah minggu terakhir Ummi leh relax sket, minggu depan dah mula bizi semula..Ummi tepek la pics budak-budak nih waktu pegi Zoo Melaka hujung tahun lepas(macam la dah lama sangat kehkehkeh)...layan jela pic ye..malas nak taip panjang-panjang













My weekend cooking project








Ayah tak dapat balik weekend ni..jadi Ummi yang kebosanan...to kill the time..dapat idea nak buat pizza...dah lama betul tak buat pizza sendiri..isk..memang lamaaaa sangat...bahan-bahan semua dah ada...cuma yis je takde...berdesup gi beli yis kat kedai runcit..then mula projek buat pizza dalam pukul 11am...mulanya plan nak buat sebiji je..tapi since doh tu banyak la pulak..terus tukar plan buat 2 biji with different toppings..one with chicken toppings & another with tuna mayonnaise & pineapple cubes...alhamdulillah....both pizza menjadik...kakak & haiqal preferred chicken pizza while the others (adam & kak siti) loved tuna better...me? i love them both..hehe..




Lewat petang tu terfikir pulak..'what's for dinner?..isk..malasnya nak makan nasi...ternampak sepeket macaroni kat dapur..terus datang idea nak buat macaroni goreng...untuk alysha Ummi buatkan macaroni sup(tak tumis pon sbb xnak berminyak) sebab dia dah 2 hari batuk..kalau makan makanan bergoreng/berminyak, lagi bertambah pulak batuk dia...habis semangkuk macaroni sup dia...
.
.

Thursday, January 8, 2009

14 months old cheeky Alysha



Harini genap usia Alysha 14 bulan @ 1 tahun 2 bulan...

Progress dia setakat ni:
-masih belum berjalan...tapi dah mula menapak 3-4 langkah sendiri..mungkin, dah tak lama lagi la kut...
-makin banyak vocab :
ta-tak = kakak
nyau = kucing (dah tak sebut tet dah)
aaa-yaah = ayah
umm-maa = ummi
nyiiii = ummi gak
tate or tete = nenen
nak or nanak = nak
baba(smbil wave) = babai
abaaaaaa = abang

-susu makin kurang minum sekarang...sehari between 6-12oz je
-makan pantang nampak..semua nak..nampak Ummi mengunyah pun cepat je mulut dia sebut 'nakkk' dengan muka tak sabar dah
.

Adam's first day at school-Part 2

I'm not sure if it was only at SKSI or it happened everywhere that parents nowadays are so concerned with their kids...sebabnya, not only mommies but daddies pon turun padang sama menjayakan kemeriahan anak masuk Tahun Satu...even tengahari tadi, I just went to see how Adam was doing at the assembly...to my surprise, ada lebih daripada 30 parents yang masih menunggu di kantin memerhatikan anak-anak mereka termasuklah para bapa yang prihatin(working daddies of course, with their neck ties, name tags/staff tags etc)...I was approached a few times by Year One students who mistakenly thought that I was one of the teachers..hehe..aura pendidik tu tetap ada kan...sian budak-budak tu...tak tahu masuk kelas mana...I took the initiative to check their names and brought them into their correct queuing lines...
.
.
They are soooo cute..lil' cute standard ones...comel-comel je...ada yang muka takut..ada yang muka sedih..ada yang muka blur..ada yang muka nakal...macam-macam ada...yang pastinya, Adam tetap kool...konfiden je muka dia..takde riak takut,risau,sedih etc...
.
.
I went to his school for 2 consecutive days..mula-mula gi hantar 7 tunggu sampai dia masuk kelas..pastu balik rehat jap..pastu kol 3 pegi semula untuk bersama Adam waktu rehat(Tahun 1 rehat pukul 3.00-3.30pm) disambung dengan masa rehat Haiqal 3.30-4.00pm...pastu balik umah lagi...then pegi semula ke sekolah kol 6pm untuk tunggu diorang balik sekolah..penat wooo....tulang-temulang sumer rasa dah lembek...tapi, it's worthy...
.

Adam's first day at school-Part 1

5 Jan 2009 - Adam woke up at 5am very excited to start his first day at school...unfortunately, sek agama will only start on Thursday(08/01/09)...Adam bersekolah sesi pagi di Sek Agama Rakyat TM dan sesi petang di Sek Keb Seri Iskandar...alhamdulillah, Adam bersekolah satu sesi dgn Haiqal sementara Syafiqah bersekolah di sesi pagi...
.
Dah jadi amalan kami suami isteri, setiap tahun kami berdua akan ambil annual leave tiap kali mula buka sekolah...kalau ada yang masuk darjah satu, kami ambil cuti lebih dari sehari...kalau takde, sehari pon cukuplah...saat sebegini takkan berulang lagi..I will surely miss this event bila diorang dah habis sekolah nanti...:(
.
Jam 12.30pm, Ummi & Ayah drove both Adam & Haiqal to school...surprised to find that it seemed like the school was having like some sort of celebration...yup...ramainya parents datang menunggu anak masing2...not only the Year One parents but also the others
.
Tahun Satu tahun 2009 ni ramai betul sampai kena pecahkan kepada 7 kumpulan...ramainyaaaaa....hari pertama dah ada placement test...Adam cakap 'senang je'..ntahla...Adam ni memang confidence level dia tinggi kalau nak compare dengan Syafiqah & Haiqal...
.
Waktu rehat Tahun 1 pukul 3pm...gembira Adam insist nak beli makanan sendiri even Ummi dah siap-siap belikan kat dia sbb taknak dia berebut beli makanan...










lepas Adam masuk ke kelas, Haiqal(Tahun 3) pulak keluar rehat...mamat ni nampak Ummi je terus senyum meleret muka manja...tak reti nak berebut-rebut bertolak-tolak..keluar kelas pon paling akhir,biar orang lain keluar dulu...adoila mamat sorang nih

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages