Wednesday, October 28, 2009

Herbalife?

Familiar with Herbalife????

I am now officially an Independent Distributor of Herbalife Malaysia..hehe...later, I will explain in details about the product in this blog or in my other blog..

yang pastinya....I have lost 5 kgs within one month time..and to be frank..I am not that disciplined to the schedule...weekend sokmo culasss...tapi lepas ni..nak wat betul²...


my new resolution for 2010 (wah cepatnya buat azam baru..)...wanna shed off another 5 kgs from my body....yesss.....

sesape berkenan nak order barangan Herbalife, bolehla order dari sy ye ^_^

Thursday, October 22, 2009

Baru nak hapdet weekend activity

Lamanya Ummi tak hapdet blog...sibuk pulak la towards the end of semester nih...budak² pulak lepas sorang-sorang la tak sihat...meh nak citer sikit our long holiday last week...

Thursday -

malam balik KL naik express train Ipoh-KL Sentral

Friday -

pagi² dah kuar bekfes ngan Ayah, Kakak & Alysha...the 2 boys tu still tido keletihan wktu Ummi kuar tu...g bekfes kat Rest. Nasi Kukus Sect. 4 Tambahan Bangi...huhu..punyala jauh g bekfes...on the way balik tu, singgah Tesco Saujana Impian pulak...pun jauh gak...balik umah, Ummi masak untuk lunch while Ayah & the boys gi solat Jumaat...petang tu, lepas Alysha bangun tido je, kami bertolak ke Tmn Sri Melor Bangi...pegi umah K Fauziah..our former bbsitter yang sangat baik hati dan berdedikasi...mmg payahhhh sgt nak cari bbsitter yg baik macam dia...both husband & wife sayang budak²...dulu si Syafiqah diorang le yang jaga dari umo 2 tahun- umo 4 tahun...Ummi dah anggap K Fauziah tu macam sedara dah....patutla tergerak hati nak visit diorang,rupanya both of them nak pegi tunaikan fardu haji end of this month kuts....alhamdulillah....

Saturday-

pepagi Ummi buat nasi goreng...Ayah lak ajak g piknik & mandi air terjun kat Sg Tekala..memula Ummi xnak ikut...tapi pastu mcm kesian pulak la kat Ayah nak handle diorg sorang²...so, ikutla sekali...best sangat..orang tak ramai maybe sbb cuti Deepavali kut...Ummi tak mandi pon...duk kat pondok rehat tu je...2 jam spend masa kat situ, terus balik umah...

tengahari siap² ke Open Hse umah member porem cari thread BF,si arisy...walla...sesat barat la pulak..hihi...sib baik tak jauh sesatnya, sampai gakla kat umah dia...tgk² si Limo dah ada...tak lama pastuh, muncul pulak si Ayin, Aja & Cloud9...waaaa...bestttt....dapat geder²...1st time bersua muka dgn si Arisy, Aja, Limo & Cloud..hehe..nick memasing kemain lagik....menu kat umah Arisy lak..fuhhh...penuh meja...nasi lemak spesel hasil air tgn Arisy...then ada nasi beriani/tomato, ayam msk merah, daging msk hitam, kek lapis, puding, buah etc...





perhimpunan mommies porem cari thread BF


ntah nape la si Alysha sonok benor kaco si Rayyan anak aja..isk..encem sgt si Rayyan tu ye dik...

dari umah Arisy, pegi ke kenduri akikah member opis lama Ummi kat taman sebelah Arisy lak..taman universiti...umah si nik...kebetulan langkah kanan...Ummi berhajat nk jmp dia sbb dah dekat sgt umahnya...rupa²nya dia buat kenduri...hehe...2 in 1 la jawabnya...tapi sebab kekenyangan makan kat umah Arisy...Ummi cuma makan buah & rasa bingka kemboja tu je...tak larat nak masuk ebbanyak dalam perut dah...lepas tu, singgah Warta Bangi & Mydin Kajang lak...baru balik umah..huhu...jalan sakan

Sunday-

pepagi kuar bekfes kt pekan Somonyih jek ngan Ayah, Adam & Alysha...sodappp Ummi mkn lontong+ sekeping sotong kembang masak sambal, Adam mkn roti canai, Ayah makan ns lemak...Alysha kongsi lontong Ummi..then, tapau makanan bwk balik utk yg lelain kat umah

kol 12 gerak kuar umah nak bertolak balik ke Perak..masalah pulak...isk...Ummi ada jemputan kenduri akikah kat Puchong umah si Ena@erleyna...Ayah lak ada jemputan open house umah kawan Ayah kat Saujana Impian...different directions..jauh² lak tu...Ummi mengalah..pegi la umah kawan Ayah...makan mee udang & nasi dagang...then, terus le balik ke Perak....

Monday, October 19, 2009

Gathering Raya Company

Pics ni pun dah lama dalam thumbdrive..baru terhegeh² nak upload dlm blog..huhu...as usual my company buat Gathering Raya..cam biasa gak..stall² makanan berderetan :
stalls for: soto, kambing golek, cucur udang spesel, vegetarian food, satay, bihun sup, nasi goreng, char kueteow, ayam goreng spesel, popia basah, fruits etc...
Frust sangat sebab Ayah x boleh balik sebab Ayah kene keje on that Friday nite..huhu...layan pic jela...


Baru sampai..orang belum ramai lagi


Adam(yg kelaparan) & Haiqal
nampak stalls nun di sinun



me & colleagues


kami lima beranak

me & Alysha


Alysha had a great time !

Thursday, October 15, 2009

Potluck raya

Potluck raya nih sebenarnya dah 2 minggu berlangsung..tapi baru sempat nak upload pics...masing² bawak juadah sendiri...banyakkkk amat makanan...sampai ada yang tak dirasa pon...huhu...Ummi cuma ditugaskan bawak kuah kacang untuk dimakan dengan nasi impit...seems simple tapi penyediaannya rumit sebenornya...meh layan gambar² yang merembesss


Isi ayam goreng - en R(wife dia masakkan)

kari kepala ikan - dr. A(kedai masakkan hihi)

nasi beriyani-sape tah sponsor

asam pedas ikan pari - dr Z sponsor

puding ape tah-tak ingat sape bawak

kuih raya - ustaz R bawak

laksa johor - norma masakkan

pic tengah menikmati makanan

sambil makan,sambil bergelak ketawa

the gentlemen

us

us lagik..huhu

sebahagian makanan

tengah tunggu bos sampai..leh tenung jela makanan tu


ena(in green) dah tak sabor...hihi

finally...

Adik nak gi skool

Biasanya tiap pagi bila Ummi nak kuar pegi keje...dah jadi kemestian nak kene bawak anak dara kecik Ummi tuh naik kete seround dulu, baru dia puas hati senyum² sambil buat flying kiss kat Ummi...kalo tak dibawak, menangis meraung dia sambil cakap 'nak ikutttttt'......

kalo weekend kat umah pulak, kalo dia rasa bosan tetiba dia cari kasut dia...pastu dia g amik tudung Ummi sambil cakap 'nahhh Ummi'....kalo Ummi wat tatau je....dia cakap lagi 'nahhhh'...then dia akan cakap 'jommmm....nak ikutttt'...maksudnya, 'jom jalan² naik kete'...hikhik

pepagi, biasanya Ummi akan hantar Abang & Abangcik ke seko
lah agama yang hanya sepelaung dari umah....dekat yang amat...tapi, ada pulak sekali tu si Alysha rajin mandi pepagi ngan Abang kat luar umah...dah siap bagai, bibik kasi beg comey kat dia pulak...then dia pon cakap 'Ummi...jom'...Ummi tanya dia 'Adik nak pegi skool ye?'...dia sengih² je menunjukkan tak paham apa Ummi cakap...kuikuikui


dah siap berbaju berskirt berbeg..nak gi skool kekunun





alih-alih...skool kat umah jela dik ooi...nanti lagi 2 thaun baru masuk skool ye cayang

Friday, October 9, 2009

Mana antoo?

Dah lamaaaa sangat duk cuba upload videoclip nih tapi asek x jadi je...ni sesaje terai boleh la pulak...bila nak tengok videoclip ni,memula kene sengetkan kepala sket sbb clip ni dirakam oleh Ummi yg amatur yg tgh eksaited tgk aksi bdk tecit nih...

err...untuk selingan...akan kedengaran org tgh solat terawih kat surau depan umah tu...huhu



video

Thursday, October 8, 2009

Alysha at 23 months


Harini genap 23 bulan usia si manja Ummi --> Alysha Iman...kejapnya la..dah nak masuk 2 tahun.....tingal lagi sebulan je Ummi nak completekan perjalanan breastfeeding si Alysha (walau hakikatnya Alysha dah minum 2-3 oz FM waktu siang skrg ni)....


Mulut skrg nih macam bertih jagung...tapi, byk bahasa jerman dari bahasa yang leh paham...kalau dia tgh berleter, kuar la semua bahasa jerman dia tu...kiuttt dengar bahasa dia nih

Tuesday, October 6, 2009

Crispy fried onion,anyone?

Lagi satu projek misteri si Alysha...ada sekali tuh Ummi nampak Alysha berlari ke dapur...then, senyap seketika...tak lama pastuh nampak dia bawak something ke depan tivi.....then nampak dia mengunyah...berderau jap darah Ummi takut dia g makan bende bukan² kan...bila Ummi tengok, rupanya siap meratah satu bekas kecik bawang goreng...alahai....

Last week again, dia buat lagik kerja nih...Ummi siap kasi sudu so that senang dia nak meratah bawang tu...hihi...ni la pertama kali Ummi nengok orang meratah bawang goreng gitu jek...


ops...kantoi!!!


tiap kali makan,mesti pegang sudu tangan kiri...tapi kalo menulis, dia guna tangan kanan la pulak



penuh khusyukkk



yummy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pics raya

dari camera Ayah...dapat gak at last pics raya walau tak banyak...cukupla buat kenangan kami sekeluarga...tapi Ummi perasan le...gambar guna camera Ayah nih kualitinya kureng sket berbanding guna camera Ummi..padahal, camera Ayah regenya berganda² mahalnya dari Ummi punya...emm..pelik la pulak


the only pic raya all of us together...with MIL(tema baju caca merba..haha)...apesal le si Alysha tuh monyokkkk benor?


ini waktu Tok & family berkunjung ke umah maktok...best kan bisan² duk berdekatan je


new uncle in the family...uncle Ayish berbaju melayu lite purple...baju melayu merah = Pakcik, tudung purple = Ibu, baju melayu cream=Wan


tudung cream=Tok...kaler sedondon ngan Wan...suwittttt gitu
baju kurung lite purple= Ayie...baju kurung merah cair tuh=Makcik meriba Eva Natasha

Monday, October 5, 2009

Projek misteri Alysha

Alysha sekarang nih takleh terleka sikit...ada je 'projek' misteri dia buat...kalo kat umah Perak ni, antara projek misteri dia = meratah bawang goreng, korek span/fiber dari soft toy ikan dia, conteng buku abang/kakak etc...

Pics kat bawah ni Ayah sempat snap kat umah Tok early in the morning (dah buka baju nak dimandikan sekali Ummi cari dah hilang)...pada raya ke 3...malam sebelumnya dia duk observe her siblings & cousins main bunga api...the next day, dia lak nak main sendiri...herannya, mana le dia dapat lighter tu...sib baik Ayah memang mengekor je ke mana dia pegi





Friday, October 2, 2009

Baby In Gown Contest - Sticky Entry






Nama baby : ALYSHA IMAN

Tarikh lahir : 08 NOVEMBER 2007





Syarat Penyertaan

1. Contest ini terbuka kpd semua bloggers..Bermula pada hari ini 1 October - 28 October 2009..
( Sempena My Besday )

2. Diwajibkan menjadi FOLLOWER blog mamaalieya..and ADD link blog mamaalieya dalam bloglist anda..

3. Diwajibkan untuk letakkan banner di side bar blog anda.. Banner tersebut mestilah di link dengan link ini

4. Sila upload sekeping sahaja gambar anak anda & buat entry tentang contest ini pada blog anda. Pada gambar tersebut, nyatakan nama baby & tarikh lahir baby..

5. CONTEST nie terbuka untuk baby girl shaja, gambar tersebut mestilah gambar baby yang berpakaian baju GOWN. Baby korang mesti berumur 1 Bulan hingga 2 tahun ja..

Hadiah

Hadiah Pertama

Topi tiga serangkai yang dijalin dengan dandanan amat sesuai untuk hiasan dinding. Didatangkan secara berpasangan atau serangkai sahaja, mampu untuk mengindahkan suasana rumah anda

Hadiah Kedua

Bekas kecil yang comel ini sesuai untuk menyimpan barang kemas anda seperti kerongsang, gelang, rantai dan sebagainya.......

Hadiah Ketiga

Direka dan dianyam khas untuk hiasan kereta khususnya kereta yang dipandu oleh gadis atau wanita secomel anda!

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages