Friday, April 29, 2011

Teka-teki lagi...hihihi...sticky entry



suka pulak Ummi buat teka-teki instead of GA & contest
kali ni soalannya masih berkisar tentang destinasi

SOALANNYA:

-ke manakah Ummi & family akan pergi sempena Family Day tempat keje Ummi tahun ni
tips:
tahun lepas buat kat dalam kawasan keje je...kali ni jauh sikit ke tempat yang leh mandi-manda

RULES:

-tiap peserta hanya boleh meneka SATU kali sahaja
-sila buat entry ringkas di blog anda menyatakan jawapan anda
-tinggalkan URL link jawapan tersebut di kotak komen entry ini
-jika terdapat lebih dari seorang peneka yang betul, peserta terpantas dikira sebagai pemenang
-tarikh tutup : 29 April 2011

HADIAH:

-sama ada keychain atau fridge magnet dari tempat tersebut...
jika kedua2nya tak dapat atau tak sempat dibeli, akan digantikan dengan hadiah lain yang sewaktu dengannya


Souvenir dari Aussie

A colleague of mine baru abihkan PhD dia kat Aussie


so, dah masuk keje semula last week


few days ago dia datang bilik Ummi


showing me a few boxes of these cute coasters


suruh Ummi pilih mana satu yg Ummi berkenan


alahai..sumer cumil....lovely dovey sangat


last2 berkenan yang flowery ini


so sweet kan???
















Thursday, April 28, 2011

Lambaian Baitullah

Ayah dah selamat berlepas ke Jeddah jam 3pm tadi

untuk menunaikan ibadat umrah

didoakan semoga Ayah dikurniakan kesihatan yang baik

dan dapat menunaikan ibadat umrah dengan lancar dan baik


memang Ayah ajak Ummi pegi sekali

tapi dengan masalah penjagaan anak-anak yang belum selesai

takpelah

rezeki Ayah dapat jadi tetamu Allah kali ni

insyaAllah...diharapkan Ummi dapat diterima menjadi

tetamu Allah juga nanti

dalam masa yang terdekat


Our house...insyaAllah







As yesterday's WW, alhamdulillah semuanya dah selesai...loan dah approved, S&P dah sign...tunggu sign loan agreement & bayar balance yang loan tak cover




showhouse jenis Tropika...our house nnti lebey kurang camnila design dalamannya...luaran lain(Ayah minat jenis Tropika nih, Ummi minat jenis Modena)











yg nih menariknya sebab parking kat tepi umah..so depan umah xde serabut dgn keta...tapi, dah sold out lak yang design nih








memang bestla kalo dapat design nih..tpi xde rezeki



laundry area (bukan wet kitchen,wet kitchen kat sebelah)...kat tepi laundry area ni ada utility room aka helper's room...tapi....bahaya wooo...sebab bisa kabur gitu jek since xde pintu...kalo nak selamat,kene tambah pintu kat tepi dinding lobang2 dekat washing machine tu la









ha ni showhouse Modena..tapi showhouse ini untuk umah semi-D..tapi design luarannya adalah lebey kurang sama




Ummi suka kaler & design dier



Ayah ikut pilihan Ummi.. :)


ni kat laundry area dlm Modena semi-D

Alysha bersama tempat kenangan

mau taknya...

waktu hari promosi umah ni few months back

dia leh terkencing atas lantai nih

tak sempat masuk toilet kat tepi tuh

Ummi le pny pasal

lama sgt berborak dengan developer

Alysha duk ngadu 'nak kencing...nak kencing'

soh Kakak bawakkan ke dalam

alih2 dah x sempat sampai toilet la pulak

sib baik kat situ ada mop

(eh...ada lagi mop tu rupanya kat dlm gambar nih)

cecepat Ummi mop tempat kejadian fuhhh





dari depan...suka awning kaca tuh...tapi tak suka lak nengok dinding kaler ijau tu






dah kene menabung dari sekarang

untuk masuk umah ujung thn depan

nak renovate sikit2

nak kene beli tabung ayam besar sketla pasnih


Sekarang ni tengah mencari buyer untuk umah kat Sg Petani

mana mampu nak maintain sampai 3 bijik umah

kalo millionaire tu xpela kan?

anyone interested to buy a house in Ambangan Heights Sg. Petani?

umah jenis Adilia...single storey semi-D corner lot

if interested, pls do not hesitate to leave your comment ya...




Wednesday, April 27, 2011

Wordless Wednesday


~~~alhamdulillah, termeterai sudah~~~




Monday, April 25, 2011

Bila musim panas nih...sedap bila makan buah nieeee

Kat Perak sekarang nih musim tak menentu

siangnya panas terikkkkkk sangat

macam pegi Family Day baru2 nih

ya Allah...membahangggg

abih sunburnt bebudak tuh

Ummi sib baik sempat pakai sunblock

the boys 2 orang tuh x sempat2 dah tetiba ilang

rupa2nya dah g main air tengah terik membahang


back to the topic eheh

bila panas2 macam nih

memang sesuwai sangatlah makan durian jambu air

kat belakang umah sewa kami ni memang sedia tertanam pokok jambu air

most of the time berbuah lebat

tapi asek busuk berulat je buahnya

alhamdulillah...kali ni buah cantekkkk xde ulat langsung


makan lebih dari puas

dah sedekah kat jiran2

dah bawak seplastik besar ke opis

pun x abih2 lagi buahnya

anak2 pun dah x pandang buah nih


sekali petih dapat 2 baldi besar

tu pun banyak lagi bergayut kat atas pokok



buah2 kat bahagian atas tinggi sangat...tangga yang sedia ada tak tinggi sangat...ambil galah tolong jolokkan pun takde.....








lebat berbuah sampai menunduk ke bawah ranting pokok tuh




see!!!




yummy and juicy...




bila cerita jambu air nih

teringat kisah waktu Ummi kecik2 dulu

kat umah tok Ummi belah my dad

memang ada tanam pokok jambu air nih

bila berbuah, macam ni la...lebatttt sangat

ada sekali tuh Tok suruh kutip & jual

so Ummi yang eksaited pack dalam plastik ngan my dad

pastu gi jual dari rumah ke rumah

kat kawasan perumahan kami tinggal


tak ingat dah sebungkus berapa harganya

tapi yang pasti memang licin abis

memang eksaited tengok duit banyak2 tuh


waktu kecik dulu memang minat sangat jual2an nih

jual kad raya la

jual gula2 kat tadika tempat my auntie mengajar la

macam2 lagi

memang muka tak malu pulak time tuh

tapi kalo nak suruh si Kakak aka my daughter tu la buat apa yang Ummi dah buat dulu

hemmm......kem salammmmm laaaaaaaaaaa......takde dia nak buatnyaaaaaaa








Thursday, April 21, 2011

Ring sling to letgo

















as promised,


the ring sling to letgo


brand NLSW Comfort


retail price : RM70.00


letting go at RM40.00


(excluding postage)


more piccas of me using this RS, please refer to the previous entry of our trip to Pangkor




Wednesday, April 20, 2011

Entry tertangguh...percutian ke Pangkor last 2 weeks

AMARAN::::::ENTRY INI PENUH DENGAN GAMBAR




As mentioned before, Ayah yang tetiba datang idea nak pegi Pangkor nih


Ummi ni 'Saya yang menurut perintah'


ecececeh...time jalan jek terus menurut perintah ek?




Ayah suruh try Coral Bay Resort pulak kali ni


dulu dah try Anjungan beach & Spa Resort


so amik 2 room-apartment


situated kat Pasir Bogak


(dulu kat Teluk Nipah)


kat area sini tak happening cam kat Teluk Nipah nun


cuma bestnya kat sini tak crowded


pantai pun dekat amat


dan lagi bersih




pastu di sekeliling Coral Bay tuh


terletak banyak hotel/motel lain


so memang port penginapan la kat situ




apartment dia bolehla...so-so jelah


setakat nak tido 1 malam je kan


tapi rasanya Glory Beach Resort PD


lagi besar, worthy n murah


tapi pool kat sini memang best sebab besarrrrr


wading pool untuk budak2 pun best...siap ada slide masuk dalam pool lagik


memula sampai tuh, Ummi x plan nak mandi pun


tapi si Kakak Syafiqah asek duk ajak Ummi


jomla Ummi..Kakak boleh jaga adik(Firas)


Ayah pun ajak n siap tambah 'pool lengang xde orang'


hoho ini sudah bagusss




siap2 turun g pool mmg lom ada orang


apa lagi..rendam Firas dulu kat wading pool


pastu Ummi pun berendam sama ler


jelesss nengok Abang dah pandai swim


jap kuak dada,jap kuak lentang


eheh


bukannya ada instructor pun


Ayah je yang ajar


Ayah pun dari x reti swimming dah reti swimming sekarang


Ummi je x reti huhu




jom lyn gambar:::::>
















Abang encem...rajin nolong Ummi...sampai 2 beg sekaligus digalas









si manjer Alysha wif Ayah


budak kecik nih hepi dapat berjalan





Abangcik & Firas Zahin




apa kat tangan tu dik?




owh...ladybird ye




Ayah, Alysha, Kakak & Abang





dah sampai ke Pangkor...on the way nak g cari pink van...




Abang with the bags




dah sampai hotel..tengah tunggu Ayah check-in



Alysha kutip apa tu kat atas meja?




tangan siapakah itew?




Firas dah sedap landing...








both pejam mata




dah ready nak tido ke?






hepi lak dier ye









Abang dah dapat t shirt Pangkor :)












kat sinilah kami stay





taken from the room's balcony...5 of them(Ayah,Kakak,Abang,Abangcik & Alysha) having fun in the pool









pas mandi...dah encem...pakailah minyak YuYee cap Limau--->kata Firas hihi








ni pulak dah siap mandi & bersiap nak balik daaa







Lambat la Ummi bersiap...sayer baca buku dulu la ye...






dah mau pulang (dah tau nak stay 2 hari...leh pulak Ummi x bawak blouse untuk pakai on 2nd day???isk...sib baik kat kedai kat groundfloor hotel tuh ada jual tshirt macam2...xde saiz la pulak..rembat jela t shirt lengan panjang gedebosh besar nih..huhu)






nengok apa tuh Firas sampai terdongak2?






us...Adam ntah ke mana..Kakak amik pic nih









we had our dinner here





Kakak







Abangcik






















in the pink van again



budak masyem






awat muka jadi lagu tu Adam?kelakar laks








dah sampai Jeti Pangkor..semua muka keletihan



tengah tunggu feri ke Lumut



























I just love the sea...though I dunno how to swim *grin*




















suka tengok ombak..amat mendamaikan






















































Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages