Friday, May 27, 2011

MY 9 MONTH OLD BABY

Dah sembilan bulan umo budak kecik nih

baru duk belajar2 merangkak

tu pun...banyak malasnya

lagi suka mengesot/menyulur ke sana sini

tapi sekarang nih

pantang celik mata pepagi je...terus tak menyabar gigih nak berdiri

bila dapat berdiri,

semacam kepuasan kat muka dia

mulut pulak duk babble2 macam2

peramah cam kak Yang dia gak si Firas nih :)



muka budak ceria


apa yang difikirkan tu?




haaa...mula menuju ke destinasi





mulakan aktiviti anda



yeyyy...
sebelah tangan pun boleyyyy






menapak la pulak..baru ada thrill kan Ummi?








eh...eh...penatlah...saya nak terjun tau Ummi...ready? Go!!!



nak ke mana pulak tu?







sengih le bila dapat datang kat Ummi


eh...eh...tergolek jatuh pulak





takpe...saye cuba lagi









take 5 japs








cuba lagi






dah berjaya berdiri dan bergayut kat kaki Ummi



puas hati saye sambil buat hidung kembang hahaha




























Taekwondo Grading

Abang & Abangcik join taekwondo ni since Feb tahun ni

dah ada grading (test untuk naik pangkat belt ke tak)somewhere in Mar rasanya

tapi Ummi x kasi dorang pegi grading lagi

sebab dorang belum cekap


last week ada another grading

kalini memang Ummi beriya2 isi form grading

suruh dorang masuk


tak tahulah result macam mana

tapi di mata Ummi

nampak Abang & Abangcik bersungguh2

waktu grading tu

ada le sekali je kut Abangcik tersalah tangan(ada kat pic kat bawah)

Abang memang xde salah

setakat yang Ummi peratikan

dahle duk baris paling depan

dahtu, betul2 depan Examiner pulak tu

huhu

harap2 dapatle korang berdua naik ke yellow belt


bila tengok anak2 bertaekwondo ni

teringat Ummi dulu pun join gak

waktu Form 2 kat mrsmbp

seronok join taekwondo nih

tapi Ummi pny dulu memang tougher

sebabnya: before latihan kene buat warmup

caranya: berlari tanpa kasut di atas jalan tar yang panas(latihan dalam kol 4 petang)

dari dewan besar turun ke pondok guard then naik balik ke dewan besar

perghhh....sib baik tak kematu tapak kaki

tapi masuk Form 3, Wan (my dad) suruh berenti

sebab nak tumpukan pada exam SRP (sama cam PMR sekarang)


anak2 Ummi punya warmup senang je

just eksesais warmup setempat sket2 je




parents yang setia memberi sokongan pada anak masing2



nih white belt...nampak ramai yang kenit2 pun masuk


Abang & Abangcik dah mula tunjuk skil













tangan kanan le Abangcik...bukan tangan kiri...harap Examiner maafkanlah kesilapan kecil ini..huhu










hiyahhhhhhh!!!!

haaa...macam tulah Abang & Abangcik





dah selesai...moga berjaya





















Thursday, May 26, 2011

Tasi sempat BW few blogs peberet Ummi

ternampak isu pasal daftar haji nih kat blog Nieja

adehhh...dah lama asek bertangguh nak pegi daftar haji

dari sehari ke sehari

dah makan bulan

dah makan tahun

sekali klik kat website tabung haji tu

senangnya daftar online rupanya

dan nama Ummi berdaftar untuk tahun 1460 Hijrah

which is 28 tahun dari sekarang

uwaaaaa...lamaaanyaaaa

salah sendiri...asek bertangguh nak daftar..huhu











Jom drive dengan Firas



location: Tesco Seri Manjung


dah abih sesi shopping di tingkat atas

turun bawah nak ke parking lot

nampak pulak bende alah nih

letak Firas nak tengok reaction dia

sebab 1st time kasi dia naik bende nih

waaahhh...kemain suka lagik


dia mmg suka main dengan stereng keta

bende ni pun ada stereng

suka le dia main




see...saye boleh drive guna satu tangan je taww









khusyuk

muka tengah gerammm





masih tak puas hati..nak turun main lagi la Ummi





kakYang Alysha pulak nak naikkk





muka budak yang dah puas hati dapat test drive keta



























Wednesday, May 25, 2011

Wordless Wednesday


had this just now
pic ehsan pakcik google

J Card Day

sana sini ada JCard Day last week kan?

Ummi pun dah laaaamaaa x meroyan kat JCard Day

penah pegi sekali je in 2006 kut kat JJ Tmn Equine


kali ni ada geng yang sudi nak temankan pegi meroyan

ape lagi

jommmm


hehe...memang dah set in mind nak beli baju anak²

kalo ada yang menarik, boleh simpan untuk raya terus

meh tengok hasil rembatan





baju tido, jaket Alysha

corduroy jeans Kakak



t-shirts for the 2 boys








Firas punyer




Alysha's







and finally.....ada jugak something for myself

dah lama tak beli perfume

the last one was bought by hubby...last 2 years kut

elok2 je baru habis


















tak sabar bergaya ngan baju baru



dah berlapis2 lak dia pakai


selain tu,

Alysha pow kasut, socks macam2 lagi la dari Ummi

hadoi...lain kali takleh bawak dia

macam2 yang dia nakkkk





Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages