Tuesday, January 31, 2012

After 23 years.....!!!!

selama kawen ni dah banyak kali ke Penang
tapi tak penah terdetik di hati nak ajak hubby ke sinun
ntah kenapa this time around
terus ringan mulut ajak hubby ke sinun
tetiba rindu datang menerjah
menusuk kalbuuuu...huhu....emo laks


dah mula perjalanan

dah mula naik bukit bakau penuh pokok durian di tebing2 curam
teringat dedolu, kalo time kuar bandar naik bas, mesti leh tgk durianjatuh berlonggok atas net yang dipasang dari pokok ke pokok merentasi jalan kat atas sana

dah sampai....syahdu terasa.......tapi semuanya dah berubah....dunia yang dulunya terasa besar sangat......sekarang terasa kecil jek rupanya

terlalu banyak memori indah di sini 1985-1989......yang mengajarku menjadi seorang manusia......guru2 yang berjasa semuanya dah takde.....either dah bersara or dah bertukar ke cawangan lain...cuma seorang yang masih kekal ie. Cikgu Ba'em.......ajar Geografi dulu...now dah jadi Ketua Jabatan

sometimes I wish I could turn back the clock........bring the wheels of time to a stop

Monday, January 30, 2012

Naik feri ke...............

..................Penang

sesak sungguh perjalanan dari Tol Juru hinggalah ke simpang nak naik jambatan PP
ada 2 eksiden.....yang jammednya sbb org slow down nak tgk eksiden tu...isk....napelah org Msia camni yek

Ini kali ke 3 I stay kat Vistana.....1st time was in 2005 kut, pegi bersama opismet lama sebab ada training kat USM......2nd time ikut hubby outstation ke Penang....and this time around, I pulak yang kene jalankan tugas di Penang




swimming pool at level 2
tengok dari bilik ajelah anak2 & hubby swimming.....I stay ngan Firas kat bilik je sebab :

1) bendera Jepun sudah mariiiiii
2)last time g Impiana Ipoh & biarkan Firas main air, terus kene semput bronchitis lebih seminggu sampai kene g amik neb


budak yang nak merayap sorang2, tak suka dipegang

si rambut kenteng

jalan2 sekitar Penang.....singgah solat kat Teluk Bahang kut....Ummi dah 'off' stay dalam keta ajelah ngan Firas

sedapnya isap jari sambil gentel2 kain nappy dier


jalan menuruni bukit area Batu Ferringhi kut......jalan kecik, jurang pulak curam....ngeriiiii sangatttt

dah nampak laut.....tenang je


cantikkkk

nelayan maybe
masjid terapung sementara menunggu Asar

sempat pulak anak2 berposing di tengah panas mentari...

diorang berdua mengerjakan my kamera while I'm in the car with Firas enjoying the cool air...haha

ketam merata2 di pasir.....ada kecik ada besar

Nano...nano...nano



bukan nano nano gula2 tuh
tapi si Hafiz yang nyanyikan AWAN NANO malam tadi dalam AJL 26
memang best suara dia....sebijik2 macam recording
nyanyian bersahaja....baju pun sempoi jek
suara dia memang sedap tak dinafikan

tapi....
my own preference of Juara would be this song actually
BERIBU SESALAN
a great combination of these 3 beautiful ladies
suara semuanya powerrrrrrrrrrrr
cuma a bit terkilan sebab malam tadi diorang ubah2 lagu tu
so part yang kene tarik suara tinggi tu takde
kalo tak memang best la tengok Jac tarik suara tinggi
memang mantapssss
Shila Amzah punya suara memang unik....
dari dia kat OIAM lagi memang she's my favorite
Ning lak sape tak kenal dia punya suara soprano tuh
kelassss you


FT pulak
dapat no. 3 pun okay
suara dia memang undeniably sedapssss
cuma lagu Karma tu kurang 'aura'nya macam lagu Gemuruh or Bencinta dulu tuh
tapi persembahan vokal tetap mantapsssss

sian tgk Najwa Latif
nampak nevesss sangat
bila dah sampai 3/4 of the song
barulah nampak dia selesa
too bad...dah terlambat
but at least, dia masuk final AJL on her very 1st album kan...

anyway, tahniah buat semua termasuk Persembahan Terbaik - Aliyah


*pic semua hasil carian Google

Friday, January 27, 2012

Naik feri ke mana...???

Luasnya laut saujana mata memandang
Nun di sana sebuah kapal Titanic kelihatan samar2
Terik mentari tak daya dilawan
Walau zahirnya jam di tangan belum mencecah pukul 10 am
Namun, sinarnya terik bagai dijanjikan

nak buka mata pun payah dek terik mentari.....silauuuuuuuuuu

asalnya Kakak stay dalam keta ngan Firas sebab I panjat steep steps naik tingkat atas membeli minuman & snacks untuk bebudak
Elok je turun hubby panggil masuk bergambar
entah bila masa le Kakak datang ngan Firas kat belakang

see Firas.....hampir tak kelihatan dek duk struggle nak merayap kat bawah sendiri









is it the camera....or the pose...or the shade...but ............somehow or rather, I look slimmer in this pic hihi........i loikeeeeeeeee!

next entry will be our trip to...........

*credit to google for this pica

Short get away - Ipoh




Ini bukan citer last CNY tapi week b4 that...hadoyai, punyalah bizi sampai tak sempat nak berblog
Nama aje get away but not for me, just for the kids
I have to do my data collection.........but with my family around...haha
2-in-1 kekdahnya

Company bagi Hotel Impiana
First time stay kat sini
Servis ada kureng sikit...hmmmm.....

sempat merayau bandar Ipoh kejap....berdua je ngan hubby
Firas tengah tido time tuh while Alysha takmo ikut sebab duk asyik layan citer kartun kat Astro


lepas late breakfast kat hotel
kids kene charge RM15 seorang

rugi je bawak Haiqal bekfes....dia memang bukan pemakan orangnya...cuit sana sikit, sini sikit, dah kenyang....isk...nak bawak si Adam yang memang kuat makan tu, dia lak taknak sebab nak terjun pool

Kakak yang ayu





our room


budak kecik yang suka explore masuk bilik air
tengok tuuuuuuuuuuuu


Haiqal kene kerah buat homework sebagai syarat boleh mandi pool

for lunch, just tapau Mc D aje sebab budak2 request nak Mc D
dinner pulak jenuh jugak kami mencari tempat makan yang sesuai sebab kami memang tak arif kawasan Ipoh ni......
finally, kami makan kat tepi Stadium Ipoh kat Restoran Sabar Menanti
kelakar je memula baca nama restoran tu
hubby order cam biasa -siakap 3 rasa, kailan ikan masin,kangkung goreng belacan,telur dadar,puyuh goreng kunyit, tomyam campur,nasi putih
Firas pulak dah mengamuk2 time makanan sampai sebab mengantuk dan panassss
kat Perak sekarang memang cuaca panasnya menjadi2
Adam selesai makan dulu dan volunteer nak jaga Firas, bawak dia jalan2
fuhhh....barulah dapat makan dengan aman tapi selera dah hilang dek keletihan

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages