Thursday, October 25, 2012

Alysha n Montessori's graduation day

 
Dah lama menyepi
bukannya apa
  1. sebab x sihat bertali-arus..eh eh
  2. sibuk dengan urusan duniawi tak sudah2 

esok dah nak raya tapi sy masih bekerja
apa nak buat dah cik abang dah xde cuti
so, dari bazirkan cuti duduk kat rumah aje
baikle siapkan keje kat ofis yg menimbun nih ha
at least, balik cuti beraya hati tenang sket sebab keje dah siap

okaylah nak sambung keje semula
so layan gambar2 waktu Graduation Day tadika Alysha haritu
(dia blom graduate sbb baru 5 thn)








 costume show---Alysha or her teacher x bgtau pun yg dia masuk costume show!!!isk...klu thn lepas teacher dia bgtau siap2,so senang nak cari baju...thn ni xde pulak or maybe teacher ni terlupa(teacher yg thn lepas dh pindah ke branch baru kat taman perumahan satu lagi)
 kawan2 dia ala2 princess...cumil2 belaka



 Alysha and her fren from Indonesia,Hanania

 she's the one who's doing the talking




 can you spot her in these slides?





 me & hubby accompanying Alysha dapat hadiah sbb join D-I-Y-do it yourself at home....sort of budak2 ni apply montessori pny. sikap berdikari di rumah macam tolong buat housechores etc....tapi x ramai pun parent yg take part bahagian ni

 hadiah for Alysha....cute tabung
 for us, potpourri
 menyanyi ramai2 lagu Alhamdulillah by Maher Zain....mmg ramai international students kat sini

 ini pulak dia masuk  nyanyian sambil menari lagu apetah...'clap your hands' ke...isk lupa lak


huhu...bulat sungguh muka dier....hihi

Tuesday, October 23, 2012

Lama Menyepi.....x sihat

Dah jadik pulak blogger nih....susah benor nak menaip...tak nampak bayang cursor  hitam tuh...pastu klu nak edit balik cemana....eeee mencik la.....dah le dah 2 minggu nih x sihat....memula demam, dah baik demam datang lak flu n heavy coughing....smp kene asthma...sib baik le ada inhaler tuh...malam2 mengagau capai inhaler sedut ubat dia baru rasa lapang sesak di dada......dah lama sangat flu tuh, tetiba tangkap ke tepi mata belah kanan kat bahagian temple(soft spot) sampai melarat ke gigi dan rahang...adoi....nak bercakap pun sakit sbb terpaksa buka tutup rahang kan? pegi semula jmp doc rupanya kene sinus infection pulak...kesan dari untreated flu tu la.....adehhh....dah elok sinus infection tuh...hubby balik weekend baru nih bawak virus demam, batuk n selsema jugak...asek achooom achooom jek.....finally, I yg baru nak recover nih kene second round selsema pulak dah.....Allah Allah Allah...ujian dariMU...kuterima dengan redha...semoga cepat sembuh dan dapat menjalankan tanggungjawab sebagai isteri, ibu, anak dan pekerja dengan lebih cemerlang...


gambar di bawah takde kaitan dgn tajuk
dihantar ke tadika Alysha untuk Graduation Day last 2 weeks(masih blom sempat update tentang itu...nati2lah ye)



Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, October 17, 2012

Friday, October 12, 2012

Firas........before and after

Apa yang before and afer nih?
Jom tengok di bawah


BEFORE




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
AFTER

amacam?encem tak saye?






























Seriously tak penah potong rambut dia sebegini pendek since lepas bercukur pas bersalin dulu
dah lama rimas tengok rambut kenteng dia yang makin panjang bergulung ke atas tuh
bila dia main dan berpeluh, sian tengok dia 

hari Sabtu lepas Mr hubby nak g potong rambut
sampai je kat kedai tu, Mr hubby sajes kan 'y not potong rambut Firas sekali?'
oraitttt
cakap dgn pakcik tu nak cukur mata pisau no. 3
seriau jugak memikir takut dia meronta ke ape sbb ni 1st time bwk dia g kedai gunting rambut
alhamdulillah....mmg gud boy sangat
ikut je arahan pakcik tuh
sampai meleleh2 air liur dek duk tahan kepala taknak gerak
haha

Thursday, October 11, 2012

Hujan oh hujan......apa lagi...............

Hujan lebat di luar
guruh berdentum-dentam
hati seorang ibu nih teringatkan cemana le keadaan anak kat taska
then anak2 yang ada latihan sukan pulak petang nih(kompem kensel le klu hujan)
isk







dari duk lemau2....baik kita pekena ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 kopi panassss..........
 peminat tegar kopi jenama CNI....ntah cemana leh ketagih kopi nih


Wednesday, October 10, 2012

Word-less Wednesday - cry baby cry




paling x tahan tgk nih





eh...eh...dah diam...tgk apa tu?dah nampak ummi ek?






 These photos were taken waktu wedding kt T.Intan haritu---by hubby. Waktu nih, I tgh makan bersama pengantin, hubby yg insisted suruh g makan sbb dia dah kenyang and he volunteered nak jaga Firas yg tgh tido...rupanya, kejap je Firas dah bangun n terus melalak nangis2....agaknya he's looking for me kut (yg tgh asyik masyuk mengadap nasi minyak sedapsss tu)....later that evening, baru hubby tunjukkan all these photos...huhu...siannya anak Ummi




Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages