Thursday, November 29, 2012

Marina Cove Lumut

Sambungan entry Teluk Senangin yg lalu
berminggu baru boleh nak masukkan entry ni
too busy skrg ni

check in ke Marina Cove Resort ni pun last minute decision
nak balik pun x jauh sebenarnya
tapi hubby cakap cer call tny klu ada lagi bilik kosong
alhamdulillah mmg ada lg bilik kosong
terus g check in

I'm not sure bilik jenis apa yg hubby amik
ada 2 katil queen size
kami gabungkan both katil, so space mmg luasss
dapat 2 free breakfast
the next morning hubby suruh turun survey dulu makanan yg ada
kalau okay, baru nak add another another 3 bfasts
tapi....sangat2 menghampakan
sangat2 limited menu bfastnya
so just guna 2 free breakfast tu je
bawak Adam n Alysha
tp Alysha pun x selera
I amik bihun goreng n nasi lemak
x dapat nak habiskan even amik 1/2 senduk je
x sedapppp
cereal pun xde
apart from ns lemak n bihun goreng, ada bubur nasi, bihun sup n roti bakar
x lupa, sosej, telur mata, baked beans

hmm......
klu menu x banyak tapi rasa makanan tu sedap still okay
ini mmg rasa mknn semua ke lauttttttt
maafla....tak dapat nak bagi positive view 
pasal makanan kat situ for bfast

lps tu, keluar cari bfast kat luar
lagi puas hati :D
this pic hasil en. Google

kitchenette

ada budak  sibuk duk men'try' kasut2 besar

gumbira bebas without his pants





dapat pool view

dan juga sea view...


Marina Water Themepark di sebelahnya


Indahnya ciptaan Allah

Wednesday, November 28, 2012

WW : Bday Alysha at kindy (entry basi)



The cake, not as I expected (missing link in the communication huhu)










Tuesday, November 27, 2012

Sekolah baru Alysha tahun 2013



Setelah lama berfikir panjang mengenangkan kondisi dan perlakuan Alysha
setiap hari hampir selama 2 tahun di tadika Montessorri
akhirnya, kata sepakat telah dicapai well, it's more to my decision being supported by hubby

Alysha akan masuk ke kelas Prasekolah di sekolah yang sama
dia akan habiskan masa selama 6 tahun bersekolah rendah nanti
I'm not saying tadika Montessori tak elok
in fact, nampak sangat impak dia pada Alysha
she can read books in B. Melayu now
at her age yang baru masuk 5 tahun
and sad to say, me myself do not have the time to guide her myself kat rumah
I guess that's the cons of not having a housemaid
where you have to spend more time on the housechores

However, back to the point yang Alysha dah boleh membaca
dengan dorongan dan didikan para guru di tadika Montessori
sedangkan my other 3 older kids pun belum boleh membaca seperti Alysha at her age

The only drawback is that Alysha ni budak manja
sangat manja....dan dimanjakan guru2 kat Montessori
Sila imejin.....tiap hari bila hantar dia ke tadika
pasti akan ada drama airmata at least 3 kali dalam 5 hari bersekolah dalam seminggu
hadoyai......jenuh nak melayan drama dia
tapi bila time amik dari tadika bukan main riang-ria hepi melompat2

so, memikirkan masalah lebih berat yang akan dihadapi kat sekolah kebangsaan later
we decided nak terus biasakan dia dengan environment kat sekolah kebangsaan dia
hence terus daftarkan dia kat prasekolah kat situ
borang prasekolah dah dihantar just before pegi umrah bulan Jun haritu
Alhamdulillah...dah dapat surat tawaran diterima bersekolah di situ
harapnya with a new environment at a 'real' school
takde lagilah drama airmata dia pagi2 tiap hari

My drama queen

Thursday, November 22, 2012

WW : Sepetang di dusun durian Teluk Bakong



Atas surau keluarga, bawah pulak stor....suasana sangat tenang dan nyaman...jauh dari hiruk pikuk kenderaan




Makcik2 perkasa gigih kopek durian menjamu kami

1 keta sorong dh habis dikopek, datang lagi 1 keta sorong...fuhhhh dasatttt

Tuan punya dusun yg baik hati jmeput kami merasa hasil dari dusun dia...mekasih ye Cikgu Deris & wife...siap masakkan pulut yg sedap untuk dimakan bersama durian dan santan pun disediakan.....seriusss sedappp sgt smp kami makan x cukup sepinggan haha

Jemput minum ye, kata my fren Norma....ewahhhh

pokok durian disekeliling rumah dusun(rumah dia di Ipoh).....ada 30 pokok semuanya...huhu
Aanother fren yg kekenyangan.....hehe

Saturday, November 17, 2012

DC semalam...meh tgk isi dalamnya

DC smalam dh selamat dimakan me n firas(yg lain2 masih di KL)...
Beza antara 1st order n this one(dari seller berbeza):

Saiz: yang kedua besar dua x ganda dari yg prtama...mmg besar betul

Filling : krim yg kedua digaul dgn durian hancur n isi durian sikit saje

Rasa :sama sama sedap...cuma yang kedua too sweet fillingnya..maybe next order nk minta kurangkan manis kut...klu dia nak buat le...huhu...tapi tetap sedapppp tauuu

Kualiti durian yg diguna mmg dapat dirasa bezanya

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, November 16, 2012

Rezeki x dijangka

Tengah buat keje kt ofis
Tetiba ada student datang hantar DC(durian crepe)...yeyyyy
Few weeks ago mmg ada tanya sorang staff ni if wife dia ada amik order DC lagi tak
If ada, I nak try ler
Dia senyap jekkk

Then sbb terlalu teringin sangat terus order dari Batu Gajah yang ada dalam post Rabu lepas
Hemmm tak puas rasanya

Tup2 rezeki harini dapat DC lagik
masih suam lagik...maybe wife dia baru buat
tahan nafsu nak makan...simpan dalam freezer kasik sejuk dulu
baru asyik masyuk nak makannnn

DC yang ini lagi besor lebor...fuhhh
double the size dari yg sebelum ni
tastewise blom tahu
nnti malam nak cuba nom nom nom


Indahnya Teluk Senangin

Kisahnya last weekend on Saturday
Hubby memang ada mention nk bwk budak2 mandi laut tapi nampak macam x serius je
Saturday morning bila tny hubby jadi ke?
Dia cakap 'jom....bawak baju sekali kut2 leh overnite kat sana'
Kelam kabutla bersiap
Singgah bekfes kat kedai mamak belakang rumah dulu

Then, sesat barat jugak nak cari Teluk Senangin ni sebab signboard tunjukkan tempat ni x banyak
Yang banyaknya ke Teluk Batik
Dahle lom berapa pandai godek tab....dapatle tengok kat Maps arah ke sana
Finally sampai sana dalam jam 11.30am
cuaca elok je x hujan

wahhhh....memang cantekkkk sgt tempat ni
x crowded macam T.Batik
Pantai pun bersih...air lak jernih sampai my kids leh tangkap anak2 ikan etc.
They enjoyed themselves while me and Kakak enjoyed the scenery from our pondok rehat
So calming....sesekali nampak monkeys turun ke pondok yang baru ditinggalkan pengunjung
Monkeys carik sisa makanan...tapi kalo kita dekat memang dia takut mencicit lari

Sedapnya berehat....siap berbaring lagik.....privacy memang terjamin sebab orang x ramai
Diorang mandi laut sampai lebam...haha...bukan lebam tapi legam
Mau taknya...mandi laut tengahri buta....memangla legam sorang2

Settle mandi n tukar baju...headed to Lumut/Teluk Batik pulak
ke Marina Cove Resort Lumut
story next entry la...












kene tanam...kat pasir pantai yg tgh panas...sian anak Ummi


I want to get out of here

Bestnya ....



Jelesnya anak2 semua boleh berenang...Ummi sorang je(n Firas) tak reti berenang...huwaaa....tu pasal la fobia dekat ngan laut nih

Adam's collectibles


Budak tecit tengok Ayah swim

sang helang mencari mangsa

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages