Friday, February 22, 2013

Foot Massage in Bangkok

Memula takut nak try foot massage nih
Dalam kepala terbayang yg bukan2 je
Tapi lepas meround Chatuchak Market tuh
Memang letih kaki wooo
Ternampak pulak deretan kedai Foot Massage nih
Hubby yg. propose suruh g massage sambil rehat2 kat situ
Supaya dia leh round puas2 lagik haha

Pendek kata, sekali try foot massage
Memang berbaloi2 sangat
Cara massage diorang memang berbeza dengan urut Melayu
Siap ada guna tool kayu macam pensel
Yang di tekan pada point2 tertentu kat tapak kaki
Kalau tempat ditekan tu rasa sakit, meaning, kita ada masalah kat bahagian tu lah
Sama la interpretationnya macam Chinese Foot Massage tu
cuma kaedah yang dibuat tak tau le sama ke tak
Ingatkan setakat massage tapak kaki je
Rupanya dia massage sampai ke betis
Selesai yg itu dia suruh kita duduk
Dan akan massage belakang bahu pulak
Memula best massage nih
Tapi towards the end tuh yang sakit sket
Sebab dia akan letakkan hujung siku dia
Atas belakang bahu dan tekan2 di situ
Mengaduh2 jugakla suruh dia buat pelan2 sket
Sekali massage 1 hour =THB200 kat pasar tu @RM20
Ini mengurut kat Pasar Chatuchak...Waktu dia ngurut dia akan letakkan towel kuning tu kat bahagian kaki yang terdedah...dan kerusi tilam tempat baring waktu diurut tu memang sangat2 comfy...macam nak tertido rasanya

Tapi tukang massage nih ramah amattttt
Walaupun takleh cakap English fluently
Tapi message tetap sampai pada customer hihi
Bila dipuji yang dia massage sedappp, lagilah bersemangat dia massage sambil mulut becok bersembang haha

Tapi kalau dekat area Indra Square(x jauh from my hotel)
Lagi murah ratenya
cuma THB169 =RM16.90
Tapi.........
kurang mesra alam
Muka monyok je
Asalnya waktu masuk kedai tu dia offer masseur/tukang urut lelaki (muda lagik cam budak habis SPM gitu)
Oh no no!!! 
No man......lady please....
I bgtau kat tokey dia
So si lady massager nih macam terpaksa gitu
Sebab dari perbualan dia dgn kawan dia yg. tgh urut sorang makcik Thai kt sebelah I, dia demam kut
Sebab kawan dia duk pegang2 rasa dahi tukang urut I nih
Sambil urut memang takde berbual dgn I langsung
Muka masam je
Bila ada kawan dia tegur baru la ramah berbual
Ini pusat urut kat area Indra Square...nampak rate dia yang lebih murah

Suasana sejuk dan suram.....seram la jugak haha.....disebabkan sejuk beraircond...maka diorang akan selimutkan badan kita time berurut....memang rasa nak lena terus jekkk






Wednesday, February 20, 2013

Bangkok Part III - Platinum Mall + Chatuchak market

otwsesccccsadfcsdafdfs
Platinum Mall nih mmg mostly jual baju-bajan je
tapi Chatuchak Market memang besttttt
A must visit place kalau ke Bangkok
sangat besar pasar nih
separuh hari pun x cukup
banyakkkk sangat brang yang menarik
harga pulak tawar separuh dari harga display
but I just got to know about that bila dah balik Msia huhu
but still the price was very cheap and of good quality
tak sama dgn kualiti barangan china

jom layan gambar

nak melintas jalan ke Platinum Mall

jejantas yg cantekkk

Chatuchak market

Miss Deaf Thailand..........cantekkkk

baru perasan signage No Photo itewwwww huhu



karikatur....nak amik gambar kami berdua tapi lama pulak nak Q...so kensel



pepandaila sengetkan kepala ye...dah try rotate tp x mau jugak

terjumpa family dari Malaysia ni shopping kat sini...memang memborong sakan nampaknyaaa







Friday, February 15, 2013

Rindunya nak ke sana ya Allah
















Hanya Allah yang Maha Mengetahui 
betapa rindunya terasa di hati ini
untuk ke sana lagi
SIL(kakak hubby) n suami dia ke Mekah 6 Feb haritu dan akan pulang semula
ke Malaysia next Tuesday
dan pada minggu yang sama pada hari Jumaat
another SIL (kakak hubby jugak yang sama² kerjakan umrah sama hubby in 2010)
bersama suami dan anak gadis sulung ppuan dia pula akan menyusul ke Mekah
kalau bukan disebabkan isu mahram yang diperketatkan oleh pihak kerajaan Saudi
sanggup rasanya mengikut mereka-mereka ini 

nak hilangkan rindu maka sentiasa lihat kat link ni...bagai melambai2 je suruh datang huhu
 http://www.justin.tv/bidayatv?utm_campaign=live_embed_click&utm_source=makkahlive.net#/w/4865812608/6

semoga ada rezeki ke sana lagi ya Allah
tak puas rasanya berada di sana selama 14 hari
jemputlah diriku menjadi tetamuMU lagi ya Allah...Aminnnn

Teaser....what we did on the past CNY holiday



Thursday, February 7, 2013

Promosi Herbalife

Sesape tau orang /kekawan yg menjual or mmg anda sendiri menjual HERBALIFE
dan ada promo murah2 ke sempena CNY ni
untuk 1 month pny pakej
sila bgtau sy ye
in need of one instantly!!!

Tuesday, February 5, 2013

Super duper busy.....layan gambar jela




x reti nak rotatekan guna blogger droid nih

ada budak majok kat belakang nunnnn
sengetkan kepala anda
Published with Blogger-droid v2.0.6

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages