Posts

Showing posts from April, 2008

Alysha 5 mos 20 days

Dah lama x update ttg Alysha. Well, skrg nih dah :

pandai tepuk2 tangan w/pun dalam 20x tepuk tuh cuma sekali jer yg berbunyimelompat2 bila dipegang...lenguh tangan dibuatnyabila meniarap, dah pandai pusing2 clockwise or anti clockwiseprefer meniarap dari posisi menelentang bergerak ke kanan berbanding ke kiriberguling/bergolek - meniarap then turn balik then niarap lagi....tido pon dah lasak..memalam pernah few times sedar2 je dia dah nak sampai ke hujung katil...isk...dah makin byk 'vocab'...selain 'aah' uuu' dah pandai babble 'abba' 'bbuaa' 'abbu' 'muaaa' meaning dia dah selitkan consonant selain dari vocal je b4 thisambik mainan n ngap masuk mulutboleh pindahkan satu barang dari tangan kanan ke tangan kiri and vice versasuka nak ambik 'buah' heart shaped from my bracelet n ngap masuk mulutkenal nama dia sendiri bila dipanggil even dari jauhpaling suka dgn abgcik/abg adam dia, nampak muka abg cik pon dia dah tersenyum..dgn …

Working moms....

Image
My lil' angel
Sometimes i wonder on why do we need to work?Kalau tak keje tak boleh ke?Emm..being a woman, of course it is not COMPULSORY for me to work. It is a custome that husbands MUST have a job, at least.

How about the wives??? Well, during my mom/grandmom/great grandmom...'s time, most of the women in Msia just stayed at home being a full time housewife and took care of the children. But things changed...

After completing my first degree, the first thing that came to my mind is to find a good job.of course. The idea of being a full time housewife has never came accross my mind. But now, after having 4 wonderful children and being working for about 11 years(oh dear!Have i worked that long???), I'm looking forward for a more 'relaxed' job where I can spend more time on my kids rather than bringing back loads of work to be done at home...sigh...


According to Wikipedia, "The expression "work-life balance" was first used in the late 1970s by organisa…

look alike meter

Image

Few hours at Lumut Waterfront

Image
Last Sunday boring2 duk umah ajak hubby kuar jln2 n then dia proposed gi Lumut Waterfront sbb boleh lepas budak2 tu main kt playground kt situ...so, off we went...mula2 sampai tuh panas terik sangat padahal dah pukul 4 lebih....so hubby ajak pekena ABC n laicikang..fuh...sodapppp....tak sampai 1/2 jam camtuh...mendung gelap la pulak...so cepat2 minum pastu caucincau cepat2 sebelum dilanda hujan ribut....here are some of the pics taken there...





3 budak nakal....






best bergambar kat tepi laut nih tengokla Alysha tarik telinga abg Adam dia smp terteleng2 tu ha..sian abg Adam, tahan je la adik nak buat apa pun 2 best buddies ala...Alysha pon nak turun main playground jugak nihhh





dah puas main playground, ayah offer ABC dgn laicikang pulak...apa lagi...
syafiqah dgn bibik...hampir sama ketinggian

sian bibik...teringat anak kt manjalengka, indon la tueeeee


Bathing time...yayyyy

Image
Alysha masa awal2 dalam pantang dulu mesti nangis tiap kali dimandikan...taktau lah nape...tapi, lepas tuh, pantang mandi mesti gumbira sakan...sib baik belum pandai nak tepuk2 air, kalau tak mau basah lencun gak tukang memandikan dia tu...setakat umo 5 bulan ni, kalau dimandikan takat hentak2 air dgn kaki jelah...tangan blom pandai tepuk2 lagi







nih pics Alysha dari belum mandi sampaila dah comey berbedak berlotion segala..







saya dah chomeyyyyy dan wangiiiiiii

Alysha 5 mos

Image
pejam celik..pejam celik..dah 5 bulan rupanya anak ummi...so last saturday, brought her for her 5 mos jab...yg bestnya, dh la pegi jmp paed baru...dia boleh terkekek2 gelak pulak dgn paed tu...sampai paed tu pun heran...kene jab pon kerut dahi kejap je pastu sambung gelak...

nih pic alysha meniarap...dah siap2 nak g jmp paed










alysha blom mandi















sempat tido seround dlm buai sebelum kene jab


ada cam muka ayah tak???hehe