Posts

Showing posts from March, 2012

Farewell lunch to a dear colleague/friend

Image
Choc Chip Walnut Cake

yummeh!!!

sembang2 sementara menunggu bos datang

4 mak dara pingitan hihi...oops...terselit muka bos kat sebelah Lin
us...eh En. burn pun tumpang sekaki sengih kat belakang rupanya




awat tu Lily...tak puas hati lagi ke dapat kek sedap SR nih...?haha

fuhh...berapi Prof duk diskas kat belakang

everyone's favorite Em Cee

yang diraikan, Lily Idayu, our Academic Executive, dah sebak
...time bagi speech terus berjurai...sob sob

my plate...nasi sikit, ayam goreng rempah, ikan bakar, tempe goreng, ulam2an+sikit sambal belacan yg pedas menyengat...tak dilupa air sirap manis(betul2 manis) tanpa ais

sila Q ye
their plates

eh eh...time potong kek hepi lak Lily ye...hihi...will miss u much....
it's great to know you from my 1st day at the office....
you are more than a colleague to me.....a friend....and a sister...
walaupun hanya pindah ke department lain....
tapi dah tak mungkin dapat jumpa hari2 macam sekarang.....
dah tak layan lecturer2 sengal cam kitaorang nih...
mulai minggu depan…

Bacalah......!!!

Image
Selalunya, bila sessi blogwalking, ada cerita yang dibaca sebagai hiburan dikala sunyi atau sebagai perkongsian pengalaman....
tapi bila BW ke blog Anna hari ini,
ata terpaku, lidah kelu, jantung berdegup kencang, airmata menitis turun tanpa dipinta......
masyaAllah.....takutnya dengan azab di akhirat nanti.....
ya Allah.....panjangkanlah umurku lalu diisikanlah dadaku dengan ilmuMu dan jadikanlah aku hambaMu yang beramal soleh.....Amin



✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri. ✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya "Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?" Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya "Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa." Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai T…

WW - my FM collection in my office room

Image
my favorite of all



latest Fm from SZ (thanks dear)

Syioknyaaa main air!!!!!!!!!!!!!

Image
Dah2 minggu cuaca sangat panas di Perak nih....weekend lepas menurut member kat opis, cuaca cecah sampai 34 darjah Celcius.....fuhhh...memang membahang sangat

hari Sabtu petang sebelum kami bertolak ke Manjung, kasi anak2 kecik berdua tu berendam main air dulu puas2 kat belakang rumah....asalnya, nak mandikan Firas sorang je.....alang2 dah mandikan Firas, terus ajak Alysha sekali...berendam dalam bath tub memasing...tub Alysha sebenarnya dah lama x digunakan...tapi petang tu kuarkan balik, cuci2 dan kasi dorang berendam.....si Firas pulak yang eksaited nak berendam dalam tub lama kakak dia....Alysha dapat tub baru Firas

pandang kamera dulu...klik...klik

sonok la tu



acara buang air dari besen




Ummi lepak je kat tepi sambil nikmati suasana petang haha


gumbira....hati senang lihat anak gumbira



Firas at 19 months+videoclip

Image
At 19 months, Firas :
lebih suka makan sendiri berbanding disuap.....so kalo nak kasi dia makan, kene ada 2 mangkuk, satu untuk dia main2 makan sndiri dan satu lagi untuk Ummi suapkan diakeaktifan dia makin menjadi2.....ada2 je akal dia nak buat itu ini......ada sekali tu Ummi kat dalam bilik, tetiba dia datang panggil 'umma...umaaa....' then tarik2 baju Ummi.....bila ditanya kenapa.....dia cakap 'tuuu...tuuuu....mpahhh(tumpah)'.....pegang tangan dia dan dia pun bawa ke tempat kejadian...hemmm...memang secawan air dah ditumpahkannya....Ummi amik mop nak ngemop air tumpah tu...tengok2 dia tengah gigih lap air tumpah tu dengan tisu!!!belum pandai sebut 'susu'...kalo lapar, dia merengek jeFiras belum le pandai bercakap dalam ertikata sebenar....masih duk develop belajar vocab......dan masih suka bercakap bahasa Jerman dia
kalo pegang je telefon/henfon, mesti dia panggil "Ayahhhh or Yahhh' sebab ayahnya yang sellau bercakap dengan dia tru fon pun kan....hehe

Alysha + penjara

Image
Nak cerita alkisah budak ni pulak yg berumur 4thn 4 bulan nih
sekarang ni amatla kuat merajuk
sikit2 nak merajuk
sikit2 nak menangis
adoyaila anak
mana le nak melayan dia lagi, nak emlayan lil Firas lagi

pepagi paling haru-biru
bangun tido liat
nak mandi pulak, nak Ummi mandikan
nak Ummi lapkan
nak Ummi pakaikan baju
serba-serbi nak Ummi pakaikan

dan siap question Ummi balik bila Ummi suruh bangun n siap ke sekolah
'kenapa Firas boleh tido lagi, tak payah bangun mandi macam Alysha?Alysha pun nak tido lagi macam Firas'
dah nak kene explain pulak kat dia

semalam lepas amik dia dari tadika
nak menyinggah ke kedai runcit kejap
elok je parking, dia cakap
'tengok tu Ummi....bird!'
Ummi buat tak endah jela sebab kat situ memang banyak burung2 terbang sana sini pun
bila dah turun pun,
dia still duk eksaited asek duk tunjuk
'bird...bird'
Ummi jenguk jugak mencari
tapi tak nampak kat mana birdnya sebab dia tunjuk arah di kedai

tanya lagi, 'mana birdnya Alysha?Ummi tak nampak pun?'
'i…

Seminggu di KL-Part 2

Image
Bermula dari hari Khamis-Sabtu lepas, kami stay kat sini pula.....the Zon All Suites

Residences dekat dengan KLCC.....bukannya stay untuk suka2 tapi atas dasar kerja.....dapatlah anak2 menumpang ala2 coti bersama....dan hubby paling best sebab pegi keje jalan kaki je dah sampai huhu....

Dapat 1-bedroom executive suite with a living room ... sangat besar dan selesa....memang recommended buat sesape yang nak bercoti ke KL sebab sangat convenient....bilik besar dan kalo nak g KLcc leh jalan kaki jek

meh tengok apa yang si Kakak snap dalam bilik kami...

shower....maveles



tea or coffee??


bilik air yg. buatkan kami somi isteri verangan2 kalau le dapat buat kat umah sendiri.....luas giler bilik air dier....nampak tu toilet, then ada bath tub dengan blind kat sebelah....kalo beransss, sambil berendam tuh bukak le blind tuh kekunun nak nikmati panorama di luar(at the same time, orang luar leh nikmati panorama anda tgh berendam erkkk).....dan di sebelah kiri nih le terletaknya shower tadi

bila buka p…