Posts

Showing posts from February, 2009

laman rumah

Image
Dah lama diperam tag nih...given by Puan Sue tokei lunatots...since harini Ummi rasa amatla sengal...isk...tetiba teringat nak buat tag ni...

Sebenarnya...amatlah malu tak bertempat nak expose laman rumah sewa kat sini buat tatapan umum..tapi apakan daya, hutang tag perlu dibayar walau macam mana sekalipun...dahla sue cakap dia seriyes nak tau cemana laman rumah org yg ditagnya...isk...lagilah bertambah malu kucing

Since rumah sewa ni takde laman depan...i mean..takde tanah sebab disimen habis..jadi Ummi amik laman tepi rumah..hikhik...untung gak tuan rumah sedia tanam pokok buah-buahan macam pokok jambu air macam pics kat bawah tu...ada lagi satu pokok mangga...tapi sejak the kids datang tinggal dengan Ummi, merajuk pulak pokok mangga tu taknak berbuah..padahal waktu Ummi sorang-sorang kat sini dulu selama setahun sambil mengandungkan Alysha, berbelas-belas buah pulak yang keluar+masak+manis+sedapppp...merajuk agaknya pokok tu dengan anak-anak Ummi si Haiqal & Adam yang suka memanj…

Can you read this????

(Mgnieukt kjiaan Cmabrigde Uinervtisy sseaipa upn bleoh mmbcanaya waalu hruufyna brterbaur kraena oatk ktia tiadk mngjea hruuf stau-prestau tpai mmebcaa preaktaan sceara mnyeulruh asalakn hruuf peratma jgua ynag trakehir bareda diteamptyna) :-


fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too.
Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe can.


i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt!

The Letter I

Thank you to Arnie for tagging me... :D

The rules:
It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag twenty people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question. Have fun! Don't forget to post it!

1. What is your name: Ina

2. Four letter word: iPod

3. A boy's name: Ikhwan(from Adam Ikhwan)

4. A girl's name: Iman (from Alysha Iman)

5. An occupation:Instructor

6. A color: Indigo

7. Something you'll wear: Inner scarf

8. A food: Ikan Siakap 3 Rasa(my feveret...yummy)

9. Something found in the bathroom: Ice Shaving Foam, Gillete (hubby's)

10. A place: Iceland

11. A reason for being late:Indigestion

12. Something you'd shout: Ishhhhhhhh

13. A movie title: I Know What You Did Last Summer

14. Som…

Pheww...what a week...Friday finally comes...

Harini dah hari Selasa...entry ni ditaip last Friday...harini baru berkesempatan nak siapkan entry ni..isk...bizinya la sekarang nieeeeeeeee



MasyaAllah..masuk keje harini rasa longlai sangat...nak berderai tulang-temulang semua...adeila...camni la jadi event organizer kan...isk...penat minda, penat badan...semua penat...

Last Wednesday & Thursday, our dept. organized a conference for the first time and this is not a national conference but Asia Pacific...and the planning and preparation for this event has started since Feb'08--a year before...me?mmg penat la...byk pulak task yg kene pikul...takyah la cerita pasal tu..at least to me, I gained lots of experiences from this event...

One interesting thing is that, while handling the payment counter on the registration day, the name mentioned by one of the presenters made my brain hit the jackspot of an unforgettable moment in my university life as a student. And I am right, after asking, yes indeed..he's my ex-lecturer in UUM tea…

Nangissss...nape cayang???

Image
Ala cayang busyuk Ummi...nape ni cayanggg? kalau alysha dah besar nnti tgk pic ni mesti marahkan ummi sbb publish satu donia


Alalala...budak majuk pulak dahhhh

Nangis lagikkk

Stresss...tarik rambut yg halus seciput nih

Uwaaaa...Ummiiiiiiiiiiiii

Another crying pose..meh Ummi nak investigate...nape cayang nangis nih...isk

Laaa...sebab bende cinonet ni ker...


Anak daraku sorang kecik nih memang pantang sangat kalau nak diikat or disepit or dipakaikan hairband kat kepala dia...isk..sian Ummi...tingin sangat nak menghias anak dara kecik dia nihhh

Bloggy Friend Award

Image
Award Lagi...
Got these soooo cuteee awards from sayangibu....memang amatla comel award nih...kalaule physically dapat,mesti lagik best...hihi...thanks a lot sayangibu


Dengan ini Ummi nak kasi award ini pada semua yang ada di blogroll dan followers setia Ummi di sebelah kiri...sesape yg dah dapat, abaikan jela ye... :)

Ketenangan

For the past couple of weeks, Ummi rasa serabut sangat kepala...sebabnya...Ayah dapat offer keje baru kat Lumut..yeah right..I should be screaming out of my lungs for such a gift from Allah,that we will soon reside under one roof again..but...my concern at that time is that...I did not want to reside here...after 2 years being here...I did not feel the attachment with my job, place that I live now etc...plus, terasa sayang sangat dengan rumah kami kat semenyih tu,nak ditinggalkan begitu saje..nak disewakan?nope...takkan benarkan org lain stay kat rumah tu..lots of sentimental value.... jiwa kacau betul
.
That made Ayah in trouble of making decision to move or not to move here...teruk ummi nih...however, early this morning...di pagi jumaat yang barakah ini...I bumped into my senior colleague in my dept...we walked together from the parking lot to our office..we talked on many things and finally it came to this matter...I told her all my worries...
.
Being someone who has experienced a lot…

My First Born-tag

I was tagged by my ex-uni colleague -Bib

Here you go mommies - a different kind of survey for a change - it's all about your first born! Just copy and paste it in a new note for yourself!

Let's see how much you remember!

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Yeah, I would say that

2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME?
Of course I am

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Sooooo exciteddddddd

4. HOW OLD WERE YOU?
25 years old

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Went to the clinic to do the UPT

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Definitely Hubby as he's the one accompanying me to the clinic

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Sure I did

8. DUE DATE?
19 July 1998

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Not at all (I was in great curiosity at that time when people mentioned about morning sickness)

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Dutch Lady Milk Strawberry flavor-it was a must to have it in the fridge everyday (that may explains why syafiqah loves the same drink now)

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST
My superior(at that time)..…

bagaikan...

Geram rasa di hati
bila nak update blog je
banyak aral melintang pukang
every time nak upload pic or video
asek FAILEDDDDDDDD je
ape ke hey nye???
wahh...tetiba spiking Bote pulak Ummi nih

bosannya
entry tanpa gambar
tanpa video clip

bagaikan
rumah tak berpenghuni

bagaikan
radio tanpa suara

bagaikan
wayang tanpa cerita

bagaikan
tangisan dalam ketawa
isk..melalut sudah Ummi ni

inilah suara hati Ummi
bila tak dapat nak meng upload gambar/videoclip
dalam blog kesayangan Ummi nih
isk...

'Sampai bila
aku bertanya
sampai bila'
gaya Ayu OIAM menyanyi

Letihnya badan...

Image
Harini datang ofis dengan muka tak fresh aka muka letih...kalau ikutkan hati, nak aje tarik selimut semula coti harini..sesungguhnyalah, dah tak daya rasanya...dah takde kudrat nak bekerja...

Ini disebabkan kene hantar Syafiqah g tuisyen mulai malam tadi, dari pukul 8pm-9.45pm...dia terpilih untuk masuk kelas tuisyen elit kat sekolah dia...dibuka untuk students di dua kelas pertama tahun 5 & 6 sahaja...tak nak bagi dia pergi...kesian pulak..dia yang beriya-iya nak join sebab classmate dia sumer enroll...kelas ni hanya untuk 8 bulan (feb-sep) sebab bulan September kan biasanya dah mula UPSR untuk tahun 6...yuran untuk 8 bulan=RM380 so sebulan lebih kurang RM48...okeyla..memang berbaloi sebab 4 hari seminggu(ahad-rabu)...

Waktu memula Syafiqah bagi borang tu...Ummi dah terfikir...nak kene send/fetch her from skool pulak la lepas ni malam-malam...Ummi panggil Syafiqah & tanya dia whether she's really interested to join..and yes...she's really interested...Ummi isi jelah bor…

PEPAYA>>>

Image
Adam was stung by an hornet last Saturday!!!
The best part is that, he just kept quiet about the incident and let me send him to go to his tuition class at 4pm as usual.....!!!
The reason : takut kene marah dgn Ummi.....
Luckily, the kind tuition teacher quickly called me to inform that he was crying & his finger has started to swell.

I was panicked & quickly drove to fetch him and get ready to bring him to the panel clinic. Looking at his swollen finger made my heart jumped tremendously...

Rupanya dia kene sengat waktu nak amik buah jambu air kat belakang rumah...tulah...buah dah melambak dalam rumah...saje-saje nak pegi main-main kat pokok tu lagi...isk...nasib baik sekor je tebuan...kalau tak..isk..Nau'zubillah...
Kat klinik Adam dah berenti menangis...Dr Liaw pulak pandai tackle dia...tapi doc cakap camne pun memang kene jab..sbb nak hilangkan bisa sengatan tu plus takut kalau Adam ada allergic reaction pada bisa tu...memula Adam taknak kene jab..dah dipujuk dia pun berbarin…

Coti lagikkk

Image
Coti datang lagikkkk...bestnya..rasanya hampir setiap minggu lately nih keje tak sampai 5 hari...yeeehaaaaa....bestnyaaa kalau tiap-tiap minggu macam ni...hehehe...ada boley kaaa???

ROMANTIC MOVIES

Image
Tagged by Zety...thanks ye...I like this tag a lot *wink*


Rules:
Please copy the following rules in your post (as usual)
1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.
2. It doesn't have to be in order..as long as you love the movies, it will be fine.
3. You have to tag another 5 person to answer this tag.

My choice of romantic movies:

No 1. My favorite ever...can watch over and over again...TITANIC (1997)



2. Love this one too...really touched my heart...GHOST (1990)



3. Enjoyed this one too... PRETTY WOMAN (1990)



4. Yang ni sedey sket jalan ceritanya but I likeeeee....JUST LIKE HEAVEN (2005)



5. Last one....quite complicated relationship tapi happy ending...WHILE YOU WERE SLEEPING (1995)

Well, mostly movies tahun 90s yang Ummi minat sangat...huhu...

Di kesempatan ini, Ummi nak tag mereka yang di bawah:

1) Nieja mama Suffiya
2) Nina mama Damiea
3) Del mama Anis
4) Mirah mama Khadijah
5) Adex mama twins Athirah & Athiqah

Sekian...

Sooo busy....

Image
I haven't update this blog for quite some time I guess...the last one pon takyah susah-susah nak karang-karang..juz copy paste jek...
.
nak buat camne..tetiba sibuk sesangat...ni tetiba pulak kene attend 2 day course...isk...i luv to attend courses tapi at the end of the day...mesti badan lagi penat dari biasa walaupun hanya duduk je statik dengar facilitator bercakap...badan penat...otak pon penat...ini yang tak best...