Posts

Showing posts from June, 2009

Unplanned vacation

Image
budak kecik yg sangat kelaparan

the view from our balcony...so breathtaking...big bungalows down there






pantang jumpa bedak..habis nak disapu kat kepala dia..isk

minat sungguh membaca..............................dan menconteng.....


Citer ni dah basi..tapi since Ummi asek bizi dan x sempat nak hapdet blog sedangkan pics dah byk amik..Ummi citer la sikit kat sini ye...

Last 3 weeks(maybe kut) Ayah kene outstation ke Penang..memula dia ajak ktorg balik kg jek sbb Penang & SP dekat jek...tapi bila smp kat sana dia berubah pikiran, ajak kami semua sefamily overnight kat Penang sbb dah dapat hotelroom kat Equatorial..rugi la nak membazir gitu aje...Ummi mmg suka sangat le dapat relax macam ni...budak2 lagi la sonok bila tengok pool yg sgt besar dan tak crowded dengan orang...

so, ktorg di sana 3 hari 2 malam...puas hati Ummi..dapat rehat puas-puas....plus dapat jalan-jalan kat Queensbay Mall (walau Alysha buat perangai nak didukung Ummi je sepanjang kat sana..isk)...then, malam dinner kat tep…

ADAM'S BIRTHDAY

Image
Kakak pakaikan mask nih kat Adik...ciannnn dia...sepet2 mata dah

Fruit choc fudge cake...picked by the bday boy..yummy






Abang baru balik sekolah dgn gigi Dracula





Bday boy - ADAM IKHWAN- shomot baru balik sekolah kebangsaan












Happy 7th Birthday to Adam Ikhwan

Well, it was yesterday...22nd of June...when Adam turned to 7...I bought a cake and we just ate it ourselves....5 of us including Siti my helper...pity that Ayah was not around (again!) to enjoy the moment...more stories and pics will be uploaded tomorrow as I left them in my lappy...sigh...I'm getting old, I know that...lol

CD lunatots

Image
Saya baru mula nak berjinak-jinak menceburkan diri dalam dunia perniagaan...oleh itu, pada semua yang mennyinggah ke blog saya ini, sudi-sudikanlah diri melawat blog perniagaan yang baru saya tubuhkan:

Mushy Mushy e-store


UPDATE:

ALL promotions for Lunatots Cloth Diaper will be ended on 20 April 2009 (including Package of Five-RM233). If you wish to have one set CDs for your baby, don't miss the golden opportunity :)


~~~~~~~~~~~thanks for your support~~~~~~~~~~~~

Report card day...at last

Image
d

Alhamdulillah...tak sia-sia Ummi gigih menghadirkan diri ke Mesy. PIBG yang lalu...ususl Ummi supaya report card diserahkan terus kepada ibubapa/penjaga dan bukannya melalui pelajar...syukur...apa yang diimpikan akhirnya terlaksana...

Still in busy mode

Image
I am so sorry guys....there's always one thing after another....sigh....don't have the time to update my blog eventho I have a LOTS to tell here..insyaAllah...everything will be back to normal by next week...c u then...cheers

Underweight?Overweight?

Image
Lama tak tepek aksi Alysha kat blog Ummi nih..maklumlah, Ummi bizi yang amat...adeilaaa (yg penting, esok Ummi cuti sampai hari Selasa depan..yahoooooo)

Meh kita tengok gelagat budak kecik nih...



Okey ke Ummi berat Adik ni?Nak kene mamam vitamin Appeton banyak2 lagi ke?


tadaaaa...lihatlah aksi akrobatikku...berdiri atas penimbang sambil lepaskan tangan


dah cukup timbang berat..meh proceed to projek no 2 lak


nak bawak lari ke mana lak penimbang Ummi tuh dik???


wallaaaa.......nak panjat nengok meja ABC dia rupanya....hadoi la

Umpamanya....

Buat renungan bersama...wallahua'lam


Receive praise with modesty....That' s humility!
Sabda Rasulullah SAW:- "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"
UMPAMANYA:


1) Dari bujang-kahwin No 1 ---- no.2 ----- DLL.

2) Dari pakai moto kap --- kancil-wira --- Honda ---- seterusnye..

3) Badminton ----- Golf ----

4) Rumah sewa---- rumah murah ---rumah teres --- banglow...

5) Technician ----supervisor ----- engineer --- manager...

6) Tv 14' --- 21" --- 29" ---- Home theather...

7) Sg Danga --- Tanjung Leman --- Langkawi ---- Hadnyai --- Bangkok ..

8) Dalam semua segi kita mau kan perubahan kearah yang lebih baik dan
glamour...

9) mancing kat parit /longkang ---- sungai --- kolam (bayar punye)----
laut dalam (sewa bot mewah)......

TETAPI...

KITA JUGA LUPA...

SEMAKIN BANYAK KITA KECAPI KEJAYAAN, SEMAKIN HAMPIRLAH SAAT KEMATIAN
KITA....

DITAKUTI SEMAKIN BERJAYA, KITA SEMAKIN LUPA, SEMUA YANG KITA DAPAT
ADALAH
PEMBERIAN TUHAN..."ON LOAN"...

SETIAP KALI KITA BUAT ACTION PLAN AT…