Posts

Showing posts from February, 2011

Lelong...lelong...!!!

Image
Tengah membeli belah tetiba nampak ada barang baru bergerak² di celah² rak baju bajan baby haip!!!!!!!!!! ni Kakak punya kejelah nih
Ummi mintak dia pegang adik ekjap je sebab Ummi nak pilih undies Alysha kat rak paling bawah nun dia amik adik dia pastu sedar² adik dah ada kat rak baju tu huhu sian adik

dan Ummi tak sedar pun si Kakak snap gambar adik dia kat rak baju tu...hihi kejadian ni berlaku waktu sopping kat Giant Seri Manjung ari Sabtu lepas b4 that ke Tesco tak jauh dari situramainya manusiakat Giant ni kurang sket



Lelong...lelong sapa mau beli


close up sket... hadoyai 'Kakak baringkan saya atas timbunan panties laaa..'


tangan dah dapat barang nak main



apesal muka terkejut tu dik?




cayaaang adikkkk




































Jom join HEARTBEAT...joM!!!*sticky entry*

Image
kalo nak baca entry baru,sila scroll di bawah ye..harap maklum

Ummi baru join Heartbeat
Jom join kekawan
tak efek income dari Nuff.nang ye
Ummi pinjam tutorial nih dari blog mama Aqish
jom tengok
jom baca
jom daftar HB!!!

jom tengok cara mudah nak register HB, TUTORIAL yang mama ILHAMKAN Ikhlas untuk kengkawan 1. Mula klikhttp://heartbeat.my/?rid=6011

2. Klik Icon Hearbeat seperti yang mama bulatkan tu
3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan

4. Masukkan Password Email Addressthen klikI agree HeartBeat's Terms of service then klik continue

5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas


6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas) then isi kesemua maklumat yang diperlukan
7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)

8. Pilih carapembayaran yang hendak dibuat kepada anda... then klik continue

9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat


10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)

11. Copy Code2ya…

Bila 3 year old amik gambar

Image
Bila Ummi duk upload gambar tadi ternampk 3 gambar nih aikkkk...bila masa pulak Ummi amik nih? hemmm...musykil japs bila ditelek² sambil flashback the scene sah!!!! ALYSHA yang took these piccas patutla blur semacam jek tapi..... not bad at all semua gambar elok je masuk muka firas takdela nampak sipi² je ke hehe well done Alysha dia memang suka main hp Ummi sebab hp Ummi banyak lagu dah jenis xpressmusic kan..mmg berpuluh la lagu kat dalam tuh Ayah yang masukkan Ummi x reti bab nih dan ntah berpaa puluh kali dah dia terdail no. yang ada dalam list contact Ummi tuh huhu...abislah melambung bil hp Ummi nak ooi...









Jom masak baby food

Image
Since last weekend Ummi gigih prepare frozen food untuk Firas alhamdulillah bajet Ummi untuk seminggu je rupanya berlebih insyaAllah tahan lama sebab duk dalam deep freezer Ummi tuh memula plan nak buat frozen bubur nasi je sebab nak masak bubur nasi ni lama sikit tetiba terlebey rajin buat puree carrot n puree sweet potato merah plak hihi :p meh layan gambar cantik kan ice tray nih..siap ada cover lagik for hygiene...Ummi beli kat Giant Manjung yang dalam ice cube tuh bubur nasi yang dah siap diblend halusss 3 bekas comey ni pulak carrot puree hasil dari 2 batang carrot bersaiz besar satu bekas kecil nih adalah untuk 2 servings for baby ini hasil dari beras yang dah direndam,cuci, keringkan, blend halus--->mudahkan Ummi buat bubur



bubur tengah dimasak





lebihan beras disimpan di dalam bekas kedap udara dan lagi tahan lama if simpan dalam fridge lagi carrot pureee....cumil² kan?


sweet potato puree terlupa plak nak disnap gambarnya sebab dimasak pada hari yang lain












Bila takde selera makan nasi....

Image
It was yesterday breakfast kuih singgit lunch time rasa xde mood nak makan nasi so singgah KFC kat belakang rumah tapau 2 snack plates for Adam & Haiqal burger set(lupa lak nama burger apa) for Kakak and as for me, nak order Toasted Twister asalnya tapi ntah camne leh g tunjuk order yang ini pulak Toasted Pocketful hemmm Ummi memang suka Toasted Twister tapi Pocketful ni cam kureng sket maybe sebab rasa cheese dia yang kuat sangat tambah² lak ada cam nachos pulak kat dalam tuh kureng..kureng.. pun habis licin gak heheh







' overdone' kut sampai itam jadiknya


Happy 6 months old Firas Zahin

Image
wenduuuunya Ummiiiiiiiiii...................








Isk3x dah 6 bulan umo anak Ummi nih
kejap² nanti dah setahun lak
masa oh masa
cepatnya engkau berlalu
huhu



Milestone chart: 1 to 6 months Reviewed by the BabyCenter Medical Advisory Board
Last updated: September 2006
En espaƱol
print
Child's Age
Mastered Skills (most kids can do)
Emerging Skills (half of kids can do)
Advanced Skills (a few kids can do)1 monthLifts head when lying on tummy
Responds to sound
Stares at facesFollows objects briefly with eyes
Vocalizes: oohs and aahs
Can see black-and-white patternsSmiles, laughs
Holds head at 45-degree angle2 monthsVocalizes: gurgles and coos
Follows objects across field of vision
Notices his hands
Holds head up for short periodsSmiles, laughs
Holds head at 45-degree angle
Makes smoother movementsHolds head steady
Can bear weight on legs
Lifts head and shoulders when lying on tummy (mini-pushup)3 monthsRecognizes your face and scent
Holds head steady
Visually tracks moving objectsSqueals, gurgles, coos
Blows bubbles
R…