Posts

Showing posts from November, 2008

What a week...phewww

Lamanya rasa tak update blog...masyaAllah...sibuk yang amat Ummi nih...too many things to write but too little time I have...sekarang ni pulak Ummi rasa tak sihat...tekak sakit, suara dah serak-serak basah, badan dah sakit-sakit & rasa dedar macam nak demam...isk...janganla demam pulak
.
.
Last Saturday, Adam & Haiqal selamat dikhatankan di Pusat Rawatan Islam Ar Ridzuan Ipoh...fuhh...ngeri Ummi..meraung-raung Adam sepanjang setengah jam proses berkhatan dijalankan...Haiqal takdelah meraung-raung tapi menangis syahdu la...yang penting alhamdulillah..dah selesai semuanya..sekarang dalam proses penyembuhan je..dah boleh pakai seluar pon..cuma still kene confine dalam rumah..tak boleh main=main kat luar..makan pon still berpantang...yang penting,selesai tanggungjawab Ummi & Ayah untuk keempat-empat orang anak kami...semua dah dikhatankan baik lelaki mahupun perempuan...
.
.

Tag from NINA

Name: Hezlina
Sister(s): 2
Brother(s): 1
Shoe size: 6/7 (tgk jenama apa)
Height: 164 cm
Where do you live: bahaya soklan nih...err..cukupla kalo ckp Tronoh,Perak
Have you ever been on a plane : yup

Swam in the ocean: fobia den..sbb mmg x reti berenang

Fallen asleep at school: macam x penah je

Broken someone’s heart: penah

Fell off your chair: tak penah

Sat by the phone all night waiting for someone to call: yup..wktu cintun ngan hasben dulu..dia kat UK time tu..terpaksala tunggu call tgh2 malam

Saved e-mails: penah

What is your room like: cozy(to me lah kan)

What’s right beside you: nothing

What is the last thing you ate: calci-yum perisa strawberry

Ever had…

Chicken pox: nope(hope never ever will)
Sore throat: yup
Stitches: yup
Broken nose: nope

Do you…
Believe in love at first sight : yup

Who was/were…
The last person you danced with: alysha

Last made you smile: my boss--just solved my problem

Today did you…

Talk to someone you like: yup--my hasben la kat umah
Get sick: nope--alhamdulillah
Miss …

Hanginnya!!!!

Eeee...gerammmnyaaaa...tak tau nak cakap camne....camni ceritanya...
.
.
Last 2 days, Ummi went out for lunch with Auntie Yus..parking kereta dah cantik dalam kotak parking lot tu depan saloon spa ape tah dekat Restoran Family..tempat ni jalan dia memang lebar..parking pon melambak...dah habis makan nak pegi kat kereta tetiba ada makcik saloon tu tanya 'ni kereta dik ke?'..
Ummi : 'iye'
makcik : 'tadi ada org hentak kereta adik ni'
Ummi :'hah???!!!'
makcik :'budak tu baru je pegi,dia ada tingalkan nota kat wiper kereta tu'
Ummi terus pegi kat kereta check kat mana yang kena langgar tu
sambil tu berjalan amik nota kat wiper
dia kasi no henfon suruh call balik
Ummi check takdela teruk mana
yg pasti nak kene ganti ape bende tuh kat tayar
yg macam telinga gajah
utk elak kotoran lekat kat tayar
kalo basikal dipanggil mudguard,kereta ntahla
then scratch teruk gak kat tepi kereta
sib baik tak kene cat kereta

dah call budak yg langgar tu
dia suruh hantar workshop
dapat bi…
Image
Dah lama tak dapat award-award nih... tetiba rupanya ada yang baik hati memberi..hihi... Terima kasih bebanyak buat SayangIbu kerana sudi memberi award ni buat Ummi.... baru je nak berkenal mesra dengan SayangIbu.. tup-tup dia dah kasi award... apalagi... kecik tapak tangan... ameda ditadahkan merapu dah Ummi pepagi nih Anyway, appreciate this so much!!! Maka, dengan ini dengan segala kuasa yang diberikan kepada saya saya ingin pula menganugerahkan award ini kepada semua blogroll saya : #Haslina #Aida #Koci #Nuds #Arnie #Mimi #Nina #Zurina #Aja #Cloud #Sue #Ena #Norita #Ellyn #Wawi #Lia #MamaDhea #Ummimon #Mirah #Zety #Ross ~~selesai~~

The PINK tag

Image
Thanks arnie for sharing this tag with me!
And to all my fellow bloggers who read this message, please feel free to grab this tag, help spreading the breast cancer awareness. Thank you!
This one is all about breast cancer, which everyone knows is one of the most life-threatening diseases today. I’m doing my part in spreading awareness on breast cancer by sharing some scary yet so very true facts on breast cancer. Ladies, do take note!
* One in eight women or 12.6% of all women will get breast cancer in her lifetime.
* Breast cancer risk increases with age and every woman is at risk.
* Every 13 minutes a woman dies of breast cancer.
* Seventy-seven percent of women with breast cancer are over 50.
* Breast cancer is the leading cause of cancer death in women between the ages of 15 and 54, and the second cause of cancer death in women 55 to 74.
* Risks for breast cancer include a family history, atypical hyperplasia, early menstruation (before age 12), late menopause (after age 55), current use…

Every thing has a meaning

Image

I've been thinking...

Pagi tadi lepas Alysha bangun menyusu pukul 5 am...I just could not get back to sleep...entahla..fikiran ni tetiba menerawang je berfikir about our life here...sekarang dah nak masuk penghujung tahun...lepas tu, new year will come...maknanya dah dekat 2 tahun jugakla kami hidup begini..Ummi di sini bersama anak-anak...dan...Ayah di sana...sampai bila kami harus hidup sebegini...takkan Ummi akan menghabiskan usia Ummi begini sahaja sampai ke akhir hayat Ummi?takkan anak-anak Ummi hanya akan bertemu Ayah hanya pada hujung minggu?itupun kalau Ayah tak perlu outstation ke mana-mana...tambahan pulak, Ayah dah daftar untuk sambung PhD kat U Ayah haritu...bermakna there will be lesser weekends to be spent together :(... . . apalah erti hidup dalam dunia ni jika dilimpahi dengan wang ringgit tapitak dapat kongsi kebahagiaan bersama...

Hujung minggu yg membosankan

Such a boring weekend...sebabnya...Ayah x dapat balik weekend baru nih...tunggu technician datang umah (Semenyih) sbb ada problem wiring... . . pepagi tu ajak bebudak gi Tesco Station 18..saje jalan2 ilangkan kebosanan duk rumah...sampai sana pukul 9am..masuk kat dalam tuh tengok2 ada banner 'Ujibakat Raja Lawak 3' la pulak...hemm..x kisahla..terus masuk tesco & beli brg2 dapur..then Kakak tuntut hadiah dia pulak sbb dpt no 3 utk keseluruhan drjh 4 kat sekolah agama dia..okeylah...beli la apa yg dia nak..dah bayar semua, perut semua dah berkeroncong..semua nak makan pizza kat Pizza Hut.. . . then tgk2 rupanya Pizza Hut tu betul2 sebelah stage utk audition Raja Lawak..so sorong troli & cari tmpt duduk yg dekat pintu tu lah sbb bawak troli kan...sekali datang sorang pregnant lady staff dan dari jauh lagi bercakap dengan nada yg kuat dan muka ala-ala menyampah 'troli tak boleh masuk...letak luar'...Ummi pun jawab balik...'camne nak letak kat luar..penuh dgn kerusi(u…

Pls pray for my colleague....

Image
One of my colleague is sick..very very sick...she's been hospitalized for three weeks already...few hours ago, a group of my friends just came back from visiting her...and they said that her condition is not that good...
.
.
dia sendiri mintak tolong buat solat hajat & bacakan Yassin untuk dia...ya Allah...sedihnya...she's a really+very+so nice person..always care for others...the name of the disease--tak tahu...tapi it seems that she has a bad problem with her digestive system for years and now usus dia membengkak sangat & her tummy is swelling mcm preggie 8 bulan...
.
.
sesiapa sahaja yg membaca this entry, pls do me a favor...pls pray for her...as she is one of the nicest person I have ever met in my life...
.
.
Ya Allah Ya Tuhanku...sembuhkanlah penyakit Azelin....Aminnnn
.
.

Tutorial on How To Change Your Template

Since Ummi tukar skin ni, quite a number jugak yang bertanya macam mana nak tukar template blog diorang jugak...Ummi paham..sebelum ni Ummi dah berpuluh kali cuba tukar tapi failed...jadi,Ummi amik kesempatan ini berkongsi secebis ilmu yang Ummi ada (berkat tunjuk ajar aida jugak)... . . How To Change Your Template
It's actually quite simple to change your template in blogger. Here's how to do it step by step! .
1) Before you begin you need to install the Firefox web browser. (Internet explorer doesn't read my coding right and causes errors for installation) . 2) Now using Firefox as your browser go to your Blogger Account dashboard and click on "Layout" it will bring you to your page elements page (you will only need firefox for installation- you will be able to use any browser to view your blog) . 3) Now copy/paste all your page elements in notepad (or any work processing program). Your page elements are your Pictures, widgets, links, HTML, & Text- which are located…

Friday blues.....

Image
Hari ni Ummi rasa sangat bosan...kepala pon rasa blur je...so main tepek-tepek gambar jelah...

No mood...














Aksi si kecik Alysha

This video was taken about 3 weeks back..lepas Ummi balik Tesco tu, dia pon sibuk nak godek2 apa yg ada dalam plastik tuh...sampai sudah tak dapat..sian Alysha...p/s untuk melihat video ini, sila sengetkan kepala anda ke sebelah kiri sikit...maklumla..orang yg amik video nih terlebih pro...

Piknik di Teluk Batik

Image
last Friday, bagi hint kat Ayah yg Auntie Yus ajakjoin gi piknik kat Teluk Batik on Saturday...Ayah memang la look forward je event macam ni..terus Ayah call Uncle Kerul tanya more details psl piknik tu...so kompem la nak kuar rumah kol 7am Saturday (08/11/08)..Auntie Yus dah bgtau,Mak dia nak masak nasi lemak..."emm..nak masak apa ye bang?Yus dah nak bawak nasi lemak"..."goreng bihun jela kan"...apala..sendiri tanya, sendiri jawab...kuar malam tu pegi beli bahan-bahan utk masak bihun goreng..balik siap2 tumiscili+bawang..then pesan kat maid suruh dia goreng siap-siap nugget sepeket pagi-pagi...
.
.
then,bangun awal-awal the next day goreng la bihun 3 peket!!!letih nak menggoreng banyak2 camtu..tapi sbb dah bersemangat,settle bihun kugoreng tak sampai 10 min...then kejut budak2 sorang-sorang suruh mandi terus...Alysha tanpa dikejut bangun serah diri sendiri..hihi..biasalah dia kan..kami bertolak pukul 7.40am despite of the original plan pukul 7am kononnya...
.
.
sampai T…

Many faces of Alysha : 1mo to 1 year

Image