Posts

Showing posts from June, 2011

Memang yummeh....tak dinafikan lagi

Image
Last 2 days, pepagi bawak Haiqal g klinik amik neb untuk hari ke 3 berturut2 sebab asthma yang agak teruk kali ni.........tapi Alhamdulillah, bila bawak ke panel clinic yang satu ini memang puas hati compared to another panel clinic yang pegi hari sebelumnya..........bila lung dia dah clear, terus terasa lapar ajak Ummi makan.........kebetulan pulak memang Ummi nak servis kereta dan sebelah servis center tu ada stesen minyak petronas with kedai mesraaaa yang ada mesra cafe yang memang mesraaaa makanan dia.........no wonder la kedai mesra ni manjang penuhhhh je ngan pelanggan especially lunch time.........makanan dia memang superb

Haiqal order Roti Bakar Kaya while Ummi order Roti Bakar Telur..........then, Haiqal request nak waffle pulak.......ok jugak, dah lama x makan waffle...........bila makanan sampai, fuiyohhhhhh......besarnya portion.........camne nak abiskan nih?huhu


cozy Mesra Cafe

drinks



variety of food




while waiting for his food


mine : Roti Bakar Telur


memang menjilat sudu....s…

Wordless Wednesday #2

Image
yummehhhhhhhhhhhh sgt........


Wordless Wednesday

Image
*Hitam Putih kehidupanku*

kakyang Alysha si putih melepak
baby Firas si hitam manis


Firas Zahin---10 months old

Image
Sebenarnya, si kecik tu dah cecah umo 10 bulan 23 Jun haritu, cuma Ummi dia tak sempat nak buat entri.........





at 10 months old, so far dia :

masih merangkak
berdiri dan meniti dari satu tempat ke tempat yang lain
boleh sebut 'tet' sambil jerittttt bila nampak 'cat' @ kucing......tu pun bukan le setiap kali dia sebut 'tet'....selain tu, ada gak few times dengar dia sebut 'Ayah' bila Ayah ajar dia panggil Ayah...as usual, belujm kedengaran lagi sebutan 'Ummi' kurang gemar makanan bayi sebaliknya lebih gemarkan makanan orang dewasa dan kanak2 seperti nasi
gigi atas yang dalam entri sebelum2 ini ingatkan nak kuar 4 batang,rupa2nya hanya 3 batang je yang kuar...now, gusi bawah pulak tengah membengkak nak kuar gigi pulak dan bermulalah episod kembung perut lagi(ntah cemana kaitan kembung perut vs teething sangat menjadik buat Firas)rambut depan dah panjang while rambut belakang makin curly pulak...hem...rasa cam nak botakkan rambut dia tpai guna mata no. 3…

Majlis kawen & masjid

Image
Hari Sabtu lepas kami menerima 2 jemputan majlis perkahwinan; 1 di taman perumahan yang sama, 1 lagi majlis kawen anak opismet yg dibuat di dalam dewan besar U*P.........memula pegi yang terdekat dulu sambil pesan kat anak2 jangan makan banyak2 sebab ada another wedding nak attend.........food memang best sebab ada nasi minyak & nasi putih dan lauk masak lemak nangka muda.........Ummi amik nasi putih sikit, lemak nangka, ayam masak merah, daging masak hitam & buah.........Firas Ayah pegang & sememangnya Firas ni kalo duduk dengan Ayah memang behaved,tapi kalo dengan Ummi tak reti nak diam, berpusing2 360 darjah...hadoyai



Lepas makan, terus ke main hall U*P pulak for the 2nd invitation.........memang rezeki kami sebab sebaik tiba di muka pintu dewan, pengantin pun berarak masuk tapi Ummi tak nampak muka pengantin perempuannya sebab terhalang sikit.........anak opismet Ummi tu pengantin lelaki, baru grad UIA dan bakal bergelar doktor soon.........menu macam biasala : nasi ber…

Rezeki dan syukur

Image
R.E.Z.E.K.I





Bila disebut perkataan 'rezeki' pastinya $$$ yang berada dalam kotak fikiran kita
Tapi sebenarnya, rezeki datang dalam pelbagai bentuk
dalam bentuk gaji yang menarik
dalam bentuk kesihatan yang terbaik
dalam bentuk anak² yang ramai dan soleh
dan pelbagai bentuk lagi



Kami suami isteri berada dalam golongan berpendapatan sederhana
dan kami dikurniakan dengan rezeki 'anak' yang ramai
yup.......5 orang anak adalah ramai pada zaman ini
ada juga kawan² Ummi di mana suami isteri berpendapatan tinggi
dah mencuba bermacam² cara nak mendapatkan anak
atau menambah bilangan anak yang mungkin tatkala ini cuma ada seorang atau dua
namun, belum beroleh lagi rezeki anak



tapi Allah Maha Adil....
dikurniakannya rezeki dalam bentuk lain
cuma, sama ada kita menyedarinya atau tidak



Kadang²
kita terasa sangat tertekan dengan masalah sendiri
dan bertanya 'kenapa aku diuji sebegini rupa?'



Namun
bila ditoleh ke kiri dan kanan
MasyaAllah...
dugaan orang lain lebih hebat dari kita



Maka


bersyuku…

Happy 9th birthday to my dear son

Image
to my dear son
ADAM IKHWAN





22 Jun 2002 - bersalin secara induced delivery...........namun, satu kelahiran yang paling mudah yang Ummi pernah lalui.........sakit bersalin Ummi dapat kawal mentally......bila difikirkan semula macam tak percaya je rasanya.........sedar2 doc cakap dah boleh push........bersalin secara normal di Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah dan disambut dengan penuh kasih sayang dari doc. kesayangan Ummi ie. Dr. Fatimah Mustafah.....


Mengandungkan Adam sewaktu Ummi tengah bergelut dengan Masters Ummi.....siang bekerja, lepas keje terus ke UKM untuk belajar pulak.........alhamdulillah, takde morning sickness, takde apa2 masalah langsung yang timbul semasa mengandungkan Adam.........seolah2 Adam faham yang Ummi adalah isteri+ibu+pekerja+pelajar pada satu masa yang sama


Adam anak yang sangat independent dan berani.........sampai sekarang pun, keberanian Adam mengatasi Abang & Kakak


Semoga Adam membesar dengan sihat, cerdas dan menjadi anak yang soleh.....AMIN



pic terbaru diamb…

Syukur alhamdulillah....another Wordless Wednesday

Image
*alhamdulillah...termakbul jua akhirnya*


Wordless Wednesday

Image