Posts

Showing posts from November, 2011

Wordless Wednesday - HFMD!

Image

Jom Shopping!!! (Sticky entry)

Image
Alhamdulillah, Ummi telah berjaya muatnaik semua gambar dress dan update all the details yang berkenaan

Kepada semua reader blog ni, marilah sama2 mencuci mata dan belikan dress yang cumil2 ni untuk anak2 tercinta dan boleh juga dibuat sebagai hadiah. Promosi berlangsung selama sebulan bermula dari hari ini 1 Nov sehingga 30 Nov (selagi stok masih ada).

Jom shopping jom!!!
Sila klik katSINI untuk melihat dengan lebih dekat dan seterusnya meneruskan pembelian anda.
Selamat membeli dan terima kasih diucapkan atas sokongan anda semua.



















Tragedi 24 November

Image
Semalam merupakan hari terakhir Ayah bekerja di Lumut
1 Dec ni Ayah akan memulakan keje di tempat keje baru back in KL :(
so since harini (Jumaat) Ayah cuti n ada kat umah
Ummi decide nak gorengkan bihun as breakfast

tengah nak bersiap2 ke Tesco baru buka dekat umah kami nih
Alysha masuk ke bilik dengan rambut belum bersikat (baru lepas mandi)
Ummi tengah simpan baju yang dah dilipat ke dalam almari
dan arahkan abang dia tolong sikatkan rambut Alysha
and Adam yang volunteerkan nak sikat

dah dia eksaited nak dandankan rambut Alysha kununnya
tapi......................................................
dia belum sikatkan rambut Alysha yang baru selesai mandi
tapi terus dipusing2 berus rambut tu ke rambut Alysha
maka terus ber tangle2 jadiknya dan stuck terus rambut Alysha ke berus rambut tuh

terus bawak Alysha jumpa Ummi dengan berus rambut stuck dekat kepala
memang hazab nak leraikan rambut dia dari berus tuh
sebab rambut dia jenis halus, kering dan kerinting
kalo rambut macam Kakak yang straight n silky …

Bila mood memasak datang

Image
Tengok date.......11.11.11

tekak ntah nape teringin nak buat mac n cheese

kat kedai terdekat nih takde mozzarella bagai

ada cheddar cheese jek

boleh jela labooo



maka terhasillah mac n cheese sempoi seperti berikut

namun....sekelip mata licinnnnnnnnnn

Firas pun makan bertambah2





Esoknya teringin nak buat karipap pulak

ntah dari mana datang angin nak mengaripap ntah

maybe sebab masih ada seplastik daging korban yang belum dimasak

hiris kecik2, rebus dan buat inti karipap

pertama kali buat karipap biasa(bukan karipap pusing) menjadik kulitnya

dulu ada sekali buat tapi x puas hati ngan kulit karipap tuh

dan bersekali ngan inti dia yang Ummi main sukati letak jek...eh eh....sedap la pulak

haha...sendiri masak, sendiri puji....eh...Ayah pun puji tawww.........auwwwwww


dah ramai pulak rajin nak menolong....Ummi sempat buat sepinggan dan goreng...pastu pass kat si Kakak while Ummi nak mandi & solat


heppp...si kecik ni pun menangis2 nak buat sendiri.......sudahnya suruh Abang g kedai beli acuan karipap kec…

Khemah Ibadah 2011

Image
Cuti sekolah dah hampir seminggu berlalu......Apa rancangan anda buat anak2 tersayang?
Last weekend Ummi dah hantar Haiqal sertai satu kem motivasi di Teluk Batik......dan bulan depan ada program Khemah Ibadah pula......both Kakak & Abang dah didaftarkan......while Adam is in the waiting list sbb. umo belum cecah 10 tahun......tapi kata penganjur, kalo ada kekosongan lepas tarikh tutup......baru dorang akan invite Adam untuk join sekali
dah lama nak hantar anak2 tapi ada saja halangan...alhamdulillah, moga perjalanan anak2 sertai Khemah Ibadah pada tahun ini berjalan dengan lancar ...Amin
Kepada parents yang berada di kawasan sekitar Perak
bolehlah manfaatkan masa yang ada untuk anak anda sertai program yang sangat berfaedah ini
Ummi panjangkan emel dari penganjur buat anda semua:

Assalamualaikum,

tuan / puan,

Terima kasih diucapkan dari pihak sekretariat Khemah Ibadah 2011 atas kesudian tuan / puan mendaftarkan anak / jagaan tuan / puan untuk Khemah Ibadah 2011 anjuran Rakan Masjid UTP k…

Not-so-Wordless Wednesday

Image
at last....ehem2...memang time menyopping pun barang2 dapur....pandai dorang setkan oepning date ye


yeehaaa

pssst....Ummi Zahin .......sekarang dah ada Tesco tau...waktu uols study kt sini dulu ada kedai Rahmath je kan aka 'tempat shopping' penduduk sini
bye bye kedai Rahmath
welcome Tesco

sorotan pembinaan...look at the dates










sebelah kanan tu Tesco...kat depan tu umah kami




dah mula tambak tanah untuk pedestrian walk








Ummi akan lalu sebelah Tesco ni 2x sehari at least untuk hantar n amik Firas kat neseri *wink*.......sokmo le singgah-menyinggah pasnih






view from KFC....belakang KFC ni umah kami...so leh jalan kaki je ke Tesco