Posts

Showing posts from May, 2013

Jalan2 cuti sekolah - Part 1

Image
aktiviti cuti sekolah diserikan dengan cuti wesak pada hari Jumaat utk ibubapa bekerja maka marilah kita berjalan2 dari memerap di rumah saja haha Khamis petang kami 6 beranak naik tren ETS dari Bt Gajah (hampir2 nak tertinggal ketapi fuhhh)
Jumaat pagi plannya nak bwk bdk2 ke zoo negara tapi pikir punya pikir macam x worth sbb pastu terkocoh2 dorang nak g solat jumaat lak so postpone dulu g zoo to the next day tak jadi g zoo, maka kami ke planetarium sbb senang dorang nak ke masjdi negara dekat situ je
planetarium ni tak mesra stroller kene panjat tangga tinggi sambil usung stroller sib baik bawak stroller yg ringan klu tak jenuh le nak mengusung(ilang 5 kg kut) 
1st time I dtg sini while the kids dah penah datang before this free entrance except for the gallery movies alhamdulillah....memang sesuai untuk kami (me, syafiqah,alysha & firas) melepak sementara tunggu dorang solat jumaat tempat luas sesuai utk kanak2 riang berlari sana sini semua tempat boleh explore, boleh tekan, boleh pusing itu ini

La tahzan

Image
La tahzan buat diriku sendiri bukan tidak mensyukuri nikmat Allah namun hati kecilku agak terkilan dengan rating pencapaian yg diperolehi dari tahun lepas despite all the hard work and efforts that I have put in hanya ini yang diperolehi
aku hanya manusia biasa semoga kekecewaan ini membuatkan diriku lebih kuat dan bersemangat menyusuri liku² KPI tahun ini ya Allah....

Zikir Ketenangan Jiwa- No. 2

Image

Zikir Ketenangan Jiwa

Image

Wan dan cucu

Image
Malasnya nak update blog....tarak mood Blogwalking tetap dijalankan Suka membaca....tpai malasnyaaaa nak menaip di blog sendiri
Anyway, since hari ini adalah hari yang sangat indah cuaca yang indah...suasana yang nyaman makanya, updatelah sikit apa yang termampu
Kisah di hari mengundi aritu tapi bukan nak cerita kisah mengundi ini sedikit sorotan cucu dan wan (datuk) nya
Firas ni suka sangat dengan aktiviti luar rumah nampak je wan dah siap sedia menyapu kat luar rumah dia pun mengekor wan ke bahagian depan rumah...dia pun ke depan wannya bawak sampah masuk nak buang ke dalam tong sampah dia pun mengiringi wannya ala-ala bodyguard gitu haha bodyguard kecik meh layan gambar