Posts

Showing posts from 2012

Bangkok - Part 1

Image
zDDSibuk sesangat....nih baru dapat bernafas sikit
Banyak sangat bende nak citer
tapi masa pulak yg xde huhu

Ni nak update sikit pasal ke Bangkok baru2 nih
Depart dari LCCT jam 2.30pm
sampai di sana around 4.30pm wktu Msia
waktu Thailand adalah lewat sejam dari kita kat sini

gambar pertama kat bawah ni boleh tengok
betapa peritnya nak beratur tunggu nak amik public taxi kat airport
dahla manusia melaut ramaiiiiiinya
agaknya ramai mat salleh nak celebrate Krismas kat Bangkok la tuuu huhu
sejam lebih beratur dalam barisan
berlengas2 berfeluh
akhirnya dapat jugak taxi ke hotel
fuhhh....legaaaaaa

hotel tmpat menginap ie. Amari Watergate Hotel memang strategik
terletak kat heart of Bangkok
depan hotel dah ada shopping mall yg besar ie. Platinum
tak sampai 10 minit berjalan dah sampai ke CentralWorld Shopping Mall & Isetan
nak masuk ke CentralWorld tu siap kene body scanning dulu

sampai kat hotel je dah disambut dari pintu taxi lagi
best layanan kat hotel tuh
mmg tip top
mmg patut le di…

Teaser : Bangkok

Image
Published with Blogger-droid v2.0.6

20122012 HAPPY ANNIVERSARY

Alhamdulillah...syukur ya Allah
For the blessed 16 years of marriage*gambar bersua trbaru xde...tunggu our updates from Bangkok
Outstation plus Anniversary honeymoon la sekali harungPublished with Blogger-droid v2.0.6

Super busy....Lumut...Bangkok

Image
Ya Allah...Sangatlah busynya sejak cuti sekolah ni Weekend mmg tak lekat rumah sbb asek berulang alik ke KL since anak2 semua diangkut dek hubby ke KL tinggal Firas je kat sini tu pun ada seminggu tu hubby suruh tinggalkan dia kat sana
this week dah ada 3 orang kat sini the big boys masih di sana malam nanti barulah balik ke sini
esok insyaAllah ke Lumut pulak sebab x dapat bwk budak2 ikut outstation next week maka bawaklah diorang holiday kejap kat Lumut nih ala dekat je pun...sepelaung jek jadiklah kan...janji diorang happy 

























next Friday dah kene outstation  first time outstation overseas atas urusan keje nak present paper patutnya kene pegi sorang diri tapi takut la pulak first time la katakan ajak hubby sekali but at his own expense la kan huhu mine of course le kampeni yg bayor asalnya nak kejar conference kat Perth tapi x sempat htr paper by the deadline so ke sini lah dulu as a starting point moga2 tahun depan dapat terbang lebih jauh lagi....Aminnn


2-day workshop

Image
Published with Blogger-droid v2.0.6

Amalan Sunat Yg Mampu Dilakukan Oleh Hanya Seorang Pada Satu² Masa

Image
Apakah ia? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .




































Mencium batu HajarulAswad(HA)adalah amalan sunat Tak mungkin 2 kepala manusia dapat menciumnya pada masa yg sama
Allah...Allah...Allah... Satu pengalaman yang tak digambarkan dengan kata² Satu kenangan yang tak mungkin dilupakan hingga ke akhir hayat
Sebelum pergi mengerjakan umrah bulan Jun lepas Memang dah sedia maklum orang bercerita tentang betapa susahnya nak mencium Hajarulaswad Ada yang sampai dipijak orang lain Ada yang dilambung keluar dari crowd tu So memang dah terdetik dalam hati Tak dapat cium pun xpelah Takut sangat time tu Tambahan pulak, hubby & SIL(kakcik) yang pegi last year pun x dpt cium sebab SIL(kakcik) dah kene pijak bahunya dengan jemaah Middle East yg badan besar2 tuh dia dah macam nak pengsan so both of them terus keluar dari crowd tu dan tak berani nak attempt cium HA lagi
berbalik to my story, di sana buat umrah n tawaf sunat macam biasa bila bertawaf memang akan sentiasa lalu di crowd yang bertolak2 tuh hati terasa ngeri melihatkan kekua…

Marina Cove Lumut

Image
Sambungan entry Teluk Senangin yg lalu berminggu baru boleh nak masukkan entry ni too busy skrg ni
check in ke Marina Cove Resort ni pun last minute decision nak balik pun x jauh sebenarnya tapi hubby cakap cer call tny klu ada lagi bilik kosong alhamdulillah mmg ada lg bilik kosong terus g check in
I'm not sure bilik jenis apa yg hubby amik ada 2 katil queen size kami gabungkan both katil, so space mmg luasss dapat 2 free breakfast the next morning hubby suruh turun survey dulu makanan yg ada kalau okay, baru nak add another another 3 bfasts tapi....sangat2 menghampakan sangat2 limited menu bfastnya so just guna 2 free breakfast tu je bawak Adam n Alysha tp Alysha pun x selera I amik bihun goreng n nasi lemak x dapat nak habiskan even amik 1/2 senduk je x sedapppp cereal pun xde apart from ns lemak n bihun goreng, ada bubur nasi, bihun sup n roti bakar x lupa, sosej, telur mata, baked beans
hmm...... klu menu x banyak tapi rasa makanan tu sedap still okay ini mmg rasa mknn semua ke lauttttttt maafla....tak …

WW : Bday Alysha at kindy (entry basi)

Image