Posts

Showing posts from June, 2008

Wajah-wajah Alysha

Image
Alysha umo di antara 30 hari-45 hari...pic yg plg kiri tuh waktu hari raya haji thn lepas 20/12/2007 merangkap anniversary ummi n ayah yang ke 11...

Kelebihan wanita- subhanallah

1. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.

2. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh.

3. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki
yang jahat.

4. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80
rakaat solat wanita yang tidak hamil.

5. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya
(susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang
diberikannya.

6. Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam
keadaan letih akan mendapat pahala jihad.

7. Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana
menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20
orang hamba.

8. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang
melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan
penuh rahmat.

9. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah
dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masu…

Pok amai-amai

Alysha pantang dengar org nyanyi lagu pok amai2 mesti dia pon nak tepuk tangan sambil mulut buat bising..nyanyi la jugak kot

22 Jun 2008 - Adam Ikhwan's 6th birthday

Image
Last Sunday was Adam's birthday but sad to say, Ayah could not come back to Perak...nak buat camne kan..Adam pon mmg dah excited sgt to celebrate his birthday..so that Saturday,sbb boring sgt Ayah x balik..ummi pon ajak budak2 bertiga tuh pegi main2 kat playground Bt Gajah...besar rupanya playground kat situ..mcm keluasan satu padang bola...bila diorg letih main segala swing/slides semua n dah kelaparan,ummi ajak semua g Pizza Hut tp rupanya pukul 11am baru bukak..so pegi supermarket dulu , nak beli brg2 utk buat goodie bag nak bagi kt kawan2 Adam kt montessori.
Selesai membeli-belah, straight pegi ke Pizza Hut and ordered the new Starzbites sausage pizza..punyala lama menunggu sampai dah licin semua sup & garlic bread...nengok org yg makan kt dalam tu ada 3 meja je tp lambat le sangat nak siapkan pizza dia..maybe staff ramai blom masuk lagi kot..sian budak2 kelaparan..sampai je pizza, sumer dah tak sabar2 nak makan..to me, the taste was not that great...sedap lagi pizza biasa…

Celebration time at the office

Image
Last Thursday, we had a kind of small feast to celebrate few of my colleague who manage to publish a book and also at the same time to celebrate the birthdays of those who were born between April - June (we celebrated quarterly...next celebration would inculde MINE as well hehe) . The menu was Nasi tomato set, watermelon and the yummilicous Secret Recipe Chocolate Strawberry cake....



Secret Recipe Chocolate Strawberry - yummy!!!
The main dish - Nasi TomatoBirthday 'boys' and 'girls' While waiting, it's good to gossiping around first as the appetizer..heh 2 english lecturers and a very sporting young ustazah MBA? My colleagues and I Really great to eat like this...macam kenduri pulak duduk bersimpuh

The main authors and the book


Spectra buat hal pulak...

As the milk production is slowly 'recovering' and increasing, I felt such a relief compared to last week when I only managed to get abt 3-4 oz per session compared to 6-7 oz per session during normal period. Unfortunately, yesterday evening, as I switched on the pump as usual, to my surprise there was NO suction at all...the machine seemed to be running...*sigh*... I was sooooo frustrated and I had to use back my Avent Isis due to this.... baru je duk fikir2 nak letgo Avent nih sbb dah lama sgt terperam je sbb tiap2 hari duk guna Spectra3...alih2 masih diperlukan lagi jasa khidmat Avent nih...dah call histopoint td n esok nak kene hantar tru poslaju ke histopoint...

now that my spectra needs to be warded in the ICU...i'm praying that it will get well very soon to serve me even better...aminnnn

Lamanya tak update blog

Adusss...lps seminggu bercuti last week...malasnya nk update blog...isk...dah tak tau mana nak start...

Well, cuti seminggu tu, bawak budak2 balik Semenyih..plan nak cuti2 malaysia tp x jadi sbb keta hubby buat hal pulak..so, bwk budak2 jalan dekat2 jela...pegi Zoo Negara (asalnya nk g Zoo Melaka tp x jd la nampaknya) tp dun enjoy much sbbnya sampai zoo dah dekat pkl 11am..then terus g tgk animal show kt situ dlm 40 mins kot..then nak naik tram punyala ramai org...jln kejap je langit dah mendung sesangat...so, ummi, alysha n kak siti terus tunggu kat zoo entrance/exit while ayah, kakak,abg n abg adam terus pegi tgk tmpt ular(haiqal requested sgt nak tgk anaconda..hehe..)

B4 balik Perak, ayah bwk semua pegi piknik kt Sg Tekala...b4 that dah plan nak buat bbq...so while the 3 kids having fun in the water..ummi n ayah gigih membakar plain ikan mabong(ikan temenung borek) n marinated beef slices...dah siap bakar...mkn dgn nasi n air asam...fuhhhhh....sume berselera makan...sian syafiqah sam…