Posts

Showing posts from November, 2012

Marina Cove Lumut

Image
Sambungan entry Teluk Senangin yg lalu berminggu baru boleh nak masukkan entry ni too busy skrg ni
check in ke Marina Cove Resort ni pun last minute decision nak balik pun x jauh sebenarnya tapi hubby cakap cer call tny klu ada lagi bilik kosong alhamdulillah mmg ada lg bilik kosong terus g check in
I'm not sure bilik jenis apa yg hubby amik ada 2 katil queen size kami gabungkan both katil, so space mmg luasss dapat 2 free breakfast the next morning hubby suruh turun survey dulu makanan yg ada kalau okay, baru nak add another another 3 bfasts tapi....sangat2 menghampakan sangat2 limited menu bfastnya so just guna 2 free breakfast tu je bawak Adam n Alysha tp Alysha pun x selera I amik bihun goreng n nasi lemak x dapat nak habiskan even amik 1/2 senduk je x sedapppp cereal pun xde apart from ns lemak n bihun goreng, ada bubur nasi, bihun sup n roti bakar x lupa, sosej, telur mata, baked beans
hmm...... klu menu x banyak tapi rasa makanan tu sedap still okay ini mmg rasa mknn semua ke lauttttttt maafla....tak …

WW : Bday Alysha at kindy (entry basi)

Image

Sekolah baru Alysha tahun 2013

Image
Setelah lama berfikir panjang mengenangkan kondisi dan perlakuan Alysha setiap hari hampir selama 2 tahun di tadika Montessorri akhirnya, kata sepakat telah dicapai well, it's more to my decision being supported by hubby
Alysha akan masuk ke kelas Prasekolah di sekolah yang sama dia akan habiskan masa selama 6 tahun bersekolah rendah nanti I'm not saying tadika Montessori tak elok in fact, nampak sangat impak dia pada Alysha she can read books in B. Melayu now at her age yang baru masuk 5 tahun and sad to say, me myself do not have the time to guide her myself kat rumah I guess that's the cons of not having a housemaid where you have to spend more time on the housechores
However, back to the point yang Alysha dah boleh membaca dengan dorongan dan didikan para guru di tadika Montessori sedangkan my other 3 older kids pun belum boleh membaca seperti Alysha at her age
The only drawback is that Alysha ni budak manja sangat manja....dan dimanjakan guru2 kat Montessori Sila imejin.....tiap hari …

WW : Sepetang di dusun durian Teluk Bakong

Image

DC semalam...meh tgk isi dalamnya

Image
DC smalam dh selamat dimakan me n firas(yg lain2 masih di KL)...
Beza antara 1st order n this one(dari seller berbeza):Saiz: yang kedua besar dua x ganda dari yg prtama...mmg besar betulFilling : krim yg kedua digaul dgn durian hancur n isi durian sikit sajeRasa :sama sama sedap...cuma yang kedua too sweet fillingnya..maybe next order nk minta kurangkan manis kut...klu dia nak buat le...huhu...tapi tetap sedapppp tauuuKualiti durian yg diguna mmg dapat dirasa bezanya
Published with Blogger-droid v2.0.6

Rezeki x dijangka

Image
Tengah buat keje kt ofis Tetiba ada student datang hantar DC(durian crepe)...yeyyyy Few weeks ago mmg ada tanya sorang staff ni if wife dia ada amik order DC lagi tak If ada, I nak try ler Dia senyap jekkk
Then sbb terlalu teringin sangat terus order dari Batu Gajah yang ada dalam post Rabu lepas Hemmm tak puas rasanya
Tup2 rezeki harini dapat DC lagik masih suam lagik...maybe wife dia baru buat tahan nafsu nak makan...simpan dalam freezer kasik sejuk dulu baru asyik masyuk nak makannnn
DC yang ini lagi besor lebor...fuhhh double the size dari yg sebelum ni tastewise blom tahu nnti malam nak cuba nom nom nom

Indahnya Teluk Senangin

Image
Kisahnya last weekend on Saturday Hubby memang ada mention nk bwk budak2 mandi laut tapi nampak macam x serius je Saturday morning bila tny hubby jadi ke? Dia cakap 'jom....bawak baju sekali kut2 leh overnite kat sana' Kelam kabutla bersiap Singgah bekfes kat kedai mamak belakang rumah dulu
Then, sesat barat jugak nak cari Teluk Senangin ni sebab signboard tunjukkan tempat ni x banyak Yang banyaknya ke Teluk Batik Dahle lom berapa pandai godek tab....dapatle tengok kat Maps arah ke sana Finally sampai sana dalam jam 11.30am cuaca elok je x hujan
wahhhh....memang cantekkkk sgt tempat ni x crowded macam T.Batik Pantai pun bersih...air lak jernih sampai my kids leh tangkap anak2 ikan etc. They enjoyed themselves while me and Kakak enjoyed the scenery from our pondok rehat So calming....sesekali nampak monkeys turun ke pondok yang baru ditinggalkan pengunjung Monkeys carik sisa makanan...tapi kalo kita dekat memang dia takut mencicit lari
Sedapnya berehat....siap berbaring lagik.....privacy memang…