Posts

Showing posts from 2013

Corelle Round

Image

Corelle murah..murah....Lai...lai

Image
All these are preorder items

Preorder November is opened now until 13 Nov.
ETA in Malaysia - January 2014
For more info, pls click FB

















-RM300 RM280




WW : sayang2ku x sihat last week

Image

Countdown coti² Malaysia

Image
mode : tak sabar

Happy birthday...

Image
...to my little cheeky boy

having you is such a great test from Allah with your frequent asthma attacks with 3 sudden fits which made me tremble to make sure you are fine with your tantrums of wanting to get what you want
however, having you with us is such a great blessing you bring joy and laughter to the family you light up our lives
to my dearie FIRAS ZAHIN may Allah bless you with the best health and all the great things in life and most of all,  Ummi doakan Adik menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat

Selamat Hari Raya

Image
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin buat semua pembaca blog ini tak kira di mana berada ampunkan salah dan silap seandainya ada hasil nukilan yg mengguris hati mana2 pihak harap dimaafkan

Cornflakes madu

Image
Ini kuih raya ke-2 dan terakhir buat tahun ni yang beli pun dah banyak dalam 8-9 jenis huhu tapi saja buat aktivit ni dengan anak2 quality time with the kids kan senang je buat kuih ni dan sedapppppppppsssssssss

WW : Alysha & sekolah

Image

Kuih raya & H.B. kakak

Image
hari Jumaat lepas merupakan hari cuti buat kami di Perak
bagi Hari Nuzul Al Quran
mulanya macam malas nak baking2 kuih raya ni
nak tunjuk2 order je
tapi memikirkan....taknak kehilangan keseronokan
buat kuih raya bersama anak2
sama macam kenangan waktu kecil dahulu

maka gigih jugaklah buat kuih raya nih
udahle baru perasan satu wire tray oven tu misplaced entah ke mana
jadinya hanya satu loyang/tray je boleh masuk at one time
whereas sebelum ni sekali masak boleh letak 2 loyang sekaligus atas n bawah
ini hanya boleh letak tray yang bawah je...yang atas x jumpa
(kes setahun sekali baru kuarkan oven kut huhu)

dapat resepi ni dari member mrsm dulu
try adunan pertama terkeras sikit
so tambah butter sambil uli

adunan kedua tambahkan butter dari awal2 lagi
hasilnya adunan lebih soft
tapi jadi kembang...maka kene tekan adunan kecik2 je
sib baikla ramai volunteer menolong
pe'nerap' adunan je ada 3 orang termasuk I (acuan memang dah beli siap2 3 pcs)
Adam tukang letak ceri n choc chip

mula mengadun jam 12.30…