Thursday, October 17, 2013

Friday, October 11, 2013

Corelle murah..murah....Lai...lai

All these are preorder items

Preorder November is opened now until 13 Nov.
ETA in Malaysia - January 2014
For more info, pls click FB











Garden Sketch Bands
-RM300 RM280

Rosemarie
-RM300 RM280


City Block
-RM300 RM280

Country Cottage
-RM300 RM280


-RM300 RM280

Friendship
-RM300 RM280

Geometric -RM300 RM280

Impression Callaway
-RM320 RM300

Impression Shadow Iris -RM320 RM300

Square Fine Lines -RM400 RM370

Square Mandarin Flower -RM400 RM370

Square Pretty Pink -RM400 RM370

Square Pure White -RM400 RM370

Square Shadow Iris -RM400 RM370

Square Simple Lines -RM400 RM370

Square Royal Lines -RM400 RM370

Square Splendour -RM400 RM370

Square Bamboo Leaf-RM400 RM370

Monday, August 26, 2013

Friday, August 23, 2013

Happy birthday...

...to my little cheeky boy


having you is such a great test from Allah
with your frequent asthma attacks
with 3 sudden fits which made me tremble to make sure you are fine
with your tantrums of wanting to get what you want

however,
having you with us is such a great blessing
you bring joy and laughter to the family
you light up our lives

to my dearie FIRAS ZAHIN
may Allah bless you with the best health and all the great things in life
and most of all, 
Ummi doakan Adik menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat


Monday, August 19, 2013

Selamat Hari Raya



Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin buat semua
pembaca blog ini
tak kira di mana berada
ampunkan salah dan silap
seandainya ada hasil nukilan yg mengguris hati mana2 pihak
harap dimaafkan

Tuesday, August 6, 2013

Cornflakes madu

Ini kuih raya ke-2 dan terakhir buat tahun ni
yang beli pun dah banyak dalam 8-9 jenis huhu
tapi saja buat aktivit ni dengan anak2
quality time with the kids kan
senang je buat kuih ni
dan sedapppppppppsssssssss

Monday, July 29, 2013

Kuih raya & H.B. kakak

hari Jumaat lepas merupakan hari cuti buat kami di Perak
bagi Hari Nuzul Al Quran
mulanya macam malas nak baking2 kuih raya ni
nak tunjuk2 order je
tapi memikirkan....taknak kehilangan keseronokan
buat kuih raya bersama anak2
sama macam kenangan waktu kecil dahulu

maka gigih jugaklah buat kuih raya nih
udahle baru perasan satu wire tray oven tu misplaced entah ke mana
jadinya hanya satu loyang/tray je boleh masuk at one time
whereas sebelum ni sekali masak boleh letak 2 loyang sekaligus atas n bawah
ini hanya boleh letak tray yang bawah je...yang atas x jumpa
(kes setahun sekali baru kuarkan oven kut huhu)

dapat resepi ni dari member mrsm dulu
try adunan pertama terkeras sikit
so tambah butter sambil uli

adunan kedua tambahkan butter dari awal2 lagi
hasilnya adunan lebih soft
tapi jadi kembang...maka kene tekan adunan kecik2 je
sib baikla ramai volunteer menolong
pe'nerap' adunan je ada 3 orang termasuk I (acuan memang dah beli siap2 3 pcs)
Adam tukang letak ceri n choc chip

mula mengadun jam 12.30pm (firas mula nap siang)
habis baking jam 4pm!!!!
di selang selikan dengan hantar amik boboys to/from masjid
for Friday prayer lagik
letihhhh toksah cakap le
kalaule ada tray tingkat atas tu...cepatle sikit kejenya
baking tray ada 4...jenuh beratur menunggu giliran nak masuk oven

tapi hasilnya mmg puassss hatiiiii sangat2
sedap yg amat...melt in mouth
mmg x sia2 cuba resipi my friend tu
 
hasil dari tangan si Kakak

biskut dahlia...asalnya letak ceri but bila ceri dah habis, gantikan dgn choc chip yg mmg dah standby beli




Dapat sebalang besar untuk 2 adunan...tapi baru 2 hari dah susut 1/5...Haiqal suka benor ulang makan...sama naik dgn Alysha

Birthday kakak jatuh pada bulan puasa thn ni 27.07.2013
Ini umminya yg punya favorite...beli 2 slices nak share dgn anak2 yg lain tapi dah namanya bulan puasa...satu slice makan sehari pun x abeh

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages