Posts

Showing posts from August, 2012

Di Pagi Raya

Image
Orang lain dah lama bercerita kisah raya....I nih terhegeh2 baru nak story bizi dengan urusan keje dan anak2 pagi Syawal di rumah my parent pula tahun ni walaupun tinggal di daerah yang sama dengan hubby tapi kami tetap bergilir bila tiba hari raya barulah adil namanya kan both parent dapat merasa beraya bersama anak,menantu,cucu selang seli nanti raya haji beraya pertama di rumah mertua pulak tahun ni


bangun pagi semuanya dah mandi sunat raya then pegi solat Aidilfitri di surau balik dari solat, acara makan2 bermula my mom masak makanan raya wajib ie. ketupat palas, gulai daging, rendang ayam, nasi himpit, kuah kacang lepas sesi makan2, sesi bersalaman dan bergambar beramai2 pulak kami semuanya 4 beradik my youngest sis beraya kat KL dulu bersama mertua dia(dia mmg live in dgn mertua dia pun dari mula kawen dulu) so yang ada hanyalah kami 3 beradik and this time adalah pertama kali beraya dengan adik ipar baru bersama 4 anak2 buah baru (suami barunya duda anak 4)....so, jumlah ana…

Wordless Wednesday : Suasana di malam b4 raya dan malam raya pertama

Image

'Ter' jumpa blogger fofuler

Image
Elok je melangkah keluar dari pintu ofis ni semalam Mata tertangkap pada seseorang yang sangat familiar maklumlah kan....orang fofulerrrr.....blogger le jugak blog dia memang ada post muka dia je sebab tu la dalam hati confirm dah sahih tak silap orang beranikan diri keluar dan pegi tegur 'dia' memula takut jugak nak tegur sbb kat blog dia memang muka serius abisss bila ditegur, memang sah orangnya tepat bagai disangka dialah bloggerUNCLE GEDEK dalam blog je nampak serius tapi bila berbual kemain ramah mesra orangnya tapi tak sempat berbual lama dia pun ke sini atas urusan keje I pun nak cepat nak g amik anak kat sekolah & taska  insyaAllah....ada rezeki kita bertemu lagi ye Uncle Gedek 

Our family di pagi Raya

Image

RM30 EACH (unless stated otherwise)+FREE DELIVERY- STICKY ENTRY

Image
Raya bakal menjelma Jom beli baju raya untuk anak², anak buah atau sebagai hadiah untuk sahabat
Jom layari di MY FB untuk keterangan lebih lanjut dan gambar lebih jelas














Selamat Hari Raya Aidilfitri

Image
Buat semua sahabat-sahabat maya

WW : Peringatan sempena raya yg bakal tiba

Image
Ini adalah carta panduan utk suami & isteri ketika bergaul dlm keluarga mentua memasing
dipetik dari sini
*Nanti di hari raya time nak bersalaman tuh, pilih2 le ye sape yg kita leh salam,sape yg haram bersalam :D

Her first visit to dentist...

Image
My Alysha sejak gigi dia mula tumbuh dulu memang dah ada masalah dengan gigi. Of my 5 kids, dia lah yang paling awal diperkenalkan dengan berus gigi...tapi dialah jugak yang paling cepat rosak dan reput giginya...entah di mana silapnya....memula terpikir jugak, adakah kerana hanya dia yang fully breastfed, maka gigi dia cepat reput disebabkan oleh kurangnya pengambilan kalsium by me...?
Jawapan dari dentist : TIDAK sama sekali....fuhhh...lega
ok...back to story...alkisahnya, kat tadika Alysha ni selalu ada lawatan dari klinik pergigian kerajaan...so last vist was early last week dan teacher maklumkan yang dentist tu minta alysha pegi ke mana2 klinik pergigian buat rawatan gigi sebelum bertambah teruk
sebenarnya, kami pernah utarakan masalah gigi ni  few years back pada sorang kawan lama hubby yang keje as dentist dah berpuluh tahun and he said 'takpe...tak payah jumpa dentist...dia kecik lagi....gigi susu takpe'....so, kami ingatkan takpela tak pegi jumpa dentist as dentist sendi…

Jom buat kuih raya

Image
Mood sebenarnya dah ke laut
Dah eksaited nak balik kg beraya



Apa2 pun...jom buat kuih raya dulu