Posts

Showing posts from 2009

Cerita Pangkor pula

Image
Last Thursday, kami sekeluarga balik KL sebab nak hantar bibik bercuti
seminggu kat kg halamannya...hari Sabtu petang, balik semula ke Perak..
Ummi ligat with the housechores sampai nak memasak pon tak sempat...
nasib baik Ayah amat memahami...for dinner Sabtu tu Ayah yang memasak-
Oat porridge with carrot+potato+celery+chicken+anchovies++++...the kids
loved the porridge very much...

Sunday pagi, again, Ayah buatkan bekfes mee goreng dan bawak bekal untuk
ke Pangkor...kami sampai kat Jeti Lumut pukul 12 lebih...Ayah tapaukan nasi
putih+lots of lauk pauk(in case kat Pangkor nnti susah nak cari kedai jual makanan)
...kami naik feri dalam pukul 12.45...best sebab orang tak ramai...tiket pulak
murah la sangat...RM10 dewasa & RM5 kanak²--->return ticket ni tau...

sampai ke Pangkor around jam 1.15...amik 'teksi' or rather it's a van, tapi diorg kat
sana semuanya panggil van tuh as taxi and all of the taxis were painted in PINK color
..sampai ke hotel yang Ummi book kat Teluk Nipah aro…

Camne...

OK tak layout baru nih????


Langkawi -Part II

Image
Saturday:

Lepas lepak² kt apartment tuh,
kami kuar lunch kat Pekan Kuah
pastu apalagi...
aktiviti shop till you drop le
destinasi pertama--->Kedai Hj Ismail
kami pegi kedai dia yg paling besar
dan paling la ramainya manusia
berlanggar² bahu sana-sini
Ummi asalnya berkenan ngan Corelle
tapi bila tgk bebanyak pinggan murah² kat sana
terus kensel Corelle
decide nak beli pinggan murah² wat pakai harian pulok
nanti kalo ada rejeki lebey
nak datang lagi ngan Ayah
nak naik Air Asia cam biasa le
x larat jammed ngan manusia kat jeti tuh
Ummi survey² je dulu
Ummi cuma rembat coklat sebakul
fuhhh...1st time dalam hidup beli coklat saje RM100+++

destinasi seterusnya ke-->Idaman Suri
wallaaaa....lagi murah pinggan mangkuk kat sini
sib baik Ummi lom rembat lagik tadi
Ummi berkenan ngan satu design ni
tapi habis stok la pulak
staf kedai tu soh datang esok
sbb maybe stok baru sampai esok


Sunday:
kol 10am g brunch kat Pekan Kuah
rega boleh tahan mahal...
then terus ke Cable car sbb family Makteh lom
penah naik cable car
Ummi …

Langkawi - Part I

Image
Last Thursday, lepas keje je terus chow balik SP...sampai SP je dah berarak mendung kelabu tanda nak hujan lebat...tido kat umah Maktok...Friday pulak tido umah Tok...

Sabtu pepagi Ayah dah ingatkan kene bertolak dari umah Tok pukul 6.30am ke Kuala Perlis...
6.30 am???isk..boleh ke nih? dengan si kecik tu lagi...takpelah..cuba je kan
Malam tu dah siap tumis sambal untuk dimakan dengan nasi lemak buat alas perut
pepagi subuh esoknya
Ummi bangun kol 2am nak buat susu Alysha
hidung terbau nasi lemak pulak
isk..maybe bau daun pandan yang Tok dah potong siap² kut
bila bangun subuh tu,
rupanya memang Tok bangun masak nasi lemak kol 1am++
then keep warm je dlm rice cooker
isk...terharu la pulak

Hari Sabtu:
Ummi bangun awal kejut budak² except Alysha
suruh semua bersiap²
then kejut & siapkan Alysha
lps early breakfast,
kol 7am bertolak kuar dari umah Tok
Ayah drive laju
asek cilok sana-sini sbb ingatkan kami dah terlambat sangat
kami sampai kat Jeti Kuala Perlis around 8.40am
rupa²nya kami yang terawal
time tu…

Happy 13th Anniversary....to us

Image
BACKDATED ENTRY

sbbnya
20 December 2009
kami masih bersuka-sukaan di Langkawi
happy 13th anniversary to us
semoga jodoh kami kekal bahagia
sehingga ke akhir hayat

Lom sempat hapdet

Fuhhh...fuhhhh...banyaknya habuk kat blog Ummi nih...isk...
letih badan pon lom ilang lagi nih
last Sat-Mon kami ke Langkawi
yehaaaa
sangatla sonokkkk
cuci mata
sambil
cuci poket
isk...
rasanya kalo bawak 10k pon licinnnn
muahaha...

nantikan update bergambar Ummi
esok
@
lusa
@
bila² Ummi senang le ye

psst....this weekend pon nak g vacation lagik
tapi dekat je
tak kisahla kan
janji leh reward diri
berehat dari keje sebentar

Year End Sale !!! #2-UNAVAILABLE

Image
Avent Isis - Special Offer UNAVAILABLE






new unused diaphragm will be given




All the items in the pictures come together with my offer - RM100RM80+free poslaju delivery.
All items will be sterilised again before sending to the buyer.

Year End Sale !!! #1

Image
Y.E.S--->YEAR END SALE *STICKY ENTRY*

Mari...mari....great offer!!!

AMEDA PURELY YOURS

FREE: 2 NEW BOTTLES WITH SEALING DISC
AND 2 USED BOTTLES WITHOUT SEALING DISC

CONDITION : LIKE MINT
SELLING AT RM600NOW ONLY RM550
FREE POSLAJU DELIVERY













IF YOU WOULD LIKE TO BUY TOGETHER WITH THESE UNUSED AMEDA COOLER BAG(PLUS 2 ICE BRICKS) & TOTE BAG, I'LL LETGO GO EVERYTHING AT RM700RM630
SOLD TO NAJAH THE WHOLE SET