Posts

Showing posts from November, 2009

Ameda for sale..uhuk..uhuk *sticky entry gak*

Image
Sangatla sayangggg nak jual my precious gadget nih...uhuk²...tapi kalo takat simpan wat tukun pon xde faedahnya...baiklah dijual pada sape yg memerlukan


AMEDA PURELY YOURS

FREE: 2 NEW BOTTLES WITH SEALING DISC
AND 2 USED BOTTLES WITHOUT SEALING DISC

CONDITION : LIKE MINT
USED GENTLY FOR 5 MONTHS
SELLING AT RM600
FREE POSLAJU DELIVERY













IF YOU WOULD LIKE TO BUY TOGETHER WITH THESE UNUSED AMEDA COOLER BAG(PLUS 2 ICE BRICKS) & TOTE BAG, I'LL LETGO GO EVERYTHING AT RM700 (nego.)








Avent Isis to let go *Sticky entry*

Image
My first BP bought to breastfeed Alysha...sayanggggg sangat dengan BF gadget ni...tapi, dah tiba masanya to let it go...to someone else who will benefit it like I did during my journey of breastfeeding Alysha








new unused diaphragm will be given




Condition:
8/10
Used only for 3 months

All the items in the pictures come together with my offer - RM100+free poslaju delivery.
All items will be sterilised again before sending to the buyer.


Sleep...

Something to share about sleep.......








Ranjan Das Passed Away on Wednesday, 21-October-2009

http://www.enterpriseirregulars.com/1628/ranjan-das-passed-away




SAP India CEO Ranjan Das Dies After Gym Workout

http://www.indiatvnews.com/main/newsdetails.php?id=277&mod=1&smod=

Ranjan Das, CEO and MD of SAP Indian subcontinent

died after a massive cardiac arrest in Mumbai on Wednesday.

One of the youngest CEOs, he was 42



Carried : Wednesday, 11-November-2009

What killed Ranjan Das and Lessons for Corporate India

http://www.tamilbrahmins.com/general-discussions/3198-lack-sleep-cardiac-problems.html


A month ago, many of us heard about the sad demise of Ranjan Das from Bandra, Mumbai. Ranjan, just 42 years of age, was the CEO of SAP-Indian Subcontinent, the youngest CEO of an MNC in India. He was very active in sports, was a fitness freak and a marathon runner. It was common to see him run on Bandra's Carter Road. Just after Diwali, on 21st Oct, he returned home from his gym after a wor…

Musim Deghoyan...

Image
Susahnya nak hapdet blog skrg ni...bukannya sebab apa, tapi bizi ya amat
isk..nak wat camne....skrg ni tgh peak time..
tapi takpe...dalam seminggu lagi dapat le rehat sket...fuhhh

kat Peghak sekarang nih musim buah²an
buah deghoyan
buah rambutan
buah manggis
buah langsat
buah duku, dokong bla...bla...bla
memang jenuh le makan buah

tapi buah yang paling takleh miss
buah DEGHOYAN le
Raja Segala Buah
pantang orang jual buah deghoyan
musti Ummi dah teruja nak membeli

anak² pulak yang mengikut
suka makan deghoyan nih
si Kakak & si Adam
Haiqal takat makan seulas dua dah berenti
ngikut Ayah le...tak le gemor sgt deghoyan nih
tapi ...
sejak kawen ngan Ummi
yg mmg hantu deghoyan
Ayah lak terlebey excited bila nmpk org jual deghoyan
mulala tanya...'takmo beli ke?'
haipp..manaleh takmo
mesti nakkkkk

baru nih beli deghoyan
si kecik tu pun
pantang nampak kitaorg makan apa
dia pun duk 'nak...nak'
Ummi kasi seulas
wahhh...khusyukkk makan
abis licin seulas
pastu senyum jek...
hihi
another duran lover in the making..…

More Books again ^_^

Image
Arghhh...dah lama Ummi tak membaca...bukanla tak membaca langsung kan, mana mungkin pekerjaan Ummi ni membuatkan Ummi tak membaca....reading here refers to reading novels...tetambah pulak my favorite authors...CECELIA AHERN...dan sekarang mula berjinak² menyukai another author which is JODI PICOULT...I just love their imagination and passion in writing their novels...sangat kreatif~~~

Ummi dah lama x beli tru MPHonline sbb azam tahun ni dah tak nak pakai CC walau sesen pon..hanya nak melunaskan baki yang ada pada CC yag satu tu...hemm...last few weeks, tup² ada pulak invites kat blog soh jengah kedai buku online dia..wallaaaaaaaaaaaaaaa.....nampak buku my favorite author!!!!!!!!!!!!!terus order dan sampai semalam kat umah...adusss....sebaik je Alysha tido malam tadi, Ummi dah mula baca buku THE GIFT tu.....ni la masalahnya kalo once Ummi baca novel kesukaan Ummi...harusss melekat membaca sampai 3/4 buku tu & then baru perasan jam dah pukul 12 tgh malam....adehhh....terpaksa le samb…

Mini birthday celebration

Image
Sabtu pagi lepas,Ummi sebenarnya takde mood sangat nak wat birthday party kat alysha. Sebabnya, dahle baru sampai KL hari Jumaat tu...si Alysha pulak meragam semalaman menangis itu tak kene,ini tak kene...aduhai....so,Ummi bangun pagi dengan 'mata panda' plus pening sangat kepala...few times jugak rasa nak pitam...sampai dah cakap kat si Kakak 'takyahlah buat birthday Alysha harini...lain kali la kita buat kat Perak'...tapi dia taknak, nak gak buat kat KL...Ummi menurut ajela....belikan kek...then plan nak wat ringkas² jela kat budak² (anak² jiran)2-3 orang udahle....goreng cocktail sosej, goreng ayam salut tepung, Kakak buat french toast & ada 2-3 simple dish lain...plus the goodie bags...

Sekali tu, Ummi blom selesai menggoreng ayam,terdengar orang bagi salam...alamak...all these while kalo buat birthday party, takdela pulak mak ayah budak² pon datang...kali ni dahle buat seringkas mungkin, jiran² lak datang sekali..aduhhhh...apa pon blom ready...humm...nasib le l…

Happy Belated 2nd Birthday to my sweet lil' princess

Image
Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to Alysha Iman
Happy birthday to you
(on 8 November 2009)

Kejap je sayang Ummi ni dah umo 2 tahun
Dah besar
Dah makin pandai cakap
Dah pandai cakap 'soli' kalo Ummi merajuk

Semoga sayang Ummi
membesar menjadi anak yang
sihat, baik, bijak dan solehah
AMINNNN




Alysha kene infection

Image
Hari Ahad minggu lepas, tiba² je badan Alysha mula dedar nak demam..isk...heran lak Ummi...dia baru je baik demam 2 weeks b4 that...takkan demam lagi??? Ayah cakap dia asek demam sebab dah putus susu kot (wean off siang & malam-kisah wean off susu akan diceriterakan di entry yang lain ye)...hari Isnin, Ummi bawak dia pegi jumpa panel doktor Poliklinik A****...doc cakap demam biasa je..hemmm... malam tu, Ummi kesiankan dia lalu Ummi menyusukan jugak Alysha walau hakikatnya susu dah kering...

hari Selasa pagi dia still demam tapi tak berapa panas...masalahnya, dia emragam waktu malam sepanjang dia demam tu...sampai Ummi tak tau dia nak apa...kejap nak air...kejap nak naik buai...kejap nangis tatau apa punca...pagi tu, waktu Ummi tukarkan diapers dia baru perasan banyaknya ruam memerah+blisters kat lidah, mulut, tangan, kaki & nappy area...OH NO!!! Ummi hanya terfikir 2 perkara je : Chicken Pox @ HFMD.......ya Allah....serabutnya perasaan Ummi time tu...dahla abang kakak dia tenga…