Posts

Showing posts from May, 2012

Pe'el budak kecik nih

Image
Ikut sapalah ni sedapje duk kunyah krup krap krup krap macam makan kacang pulak lagaknya kemain lagi tetiba teringat pe'el seseorang yang suka makan benda yg sama seusia dengannya jom layannnn
 menung apa tu......
 khusyuk sangat telek apa tu dik?  ooo nak mamam rupanya  ini ha yang dimakan  sedap menyuap  nak lagi  nyum nyum  dah cukup...tutp balik balang bawang goreng nih
nak tahu dia ikut pe'el sape suka makan bawang goreng nih? jom kita tengok klik kat  SINI  
sebijik kakyang dierrrr

Si kecil Ummi

Image
Bukan mudah nak bergambar dengan si dia berambut kerinting nih sangat ligat orangnya nama pun boy memang lasak sangat at the same time sangat manja dengan Ummi dah pandai babab Ummi bila Ummi mengaduh sakit terus terpa datang kat Ummi sambil sondol2 sayang cium pipi Ummi alahai anak cair hati Ummi ni tau
ntahle macam mana Ummi nak tinggalkan si kecil ni nanti lagi 15 hari je lagi tabahlah wahai hati semoga semuanya baik2 aje Ummi akan sentiasa merinduimu, Firas Zahin dan juga tak dilupakan anak2 Ummi 4 orang yang lain tu



Mulut dah becok berceloteh sekarang dah mula membina ayat seperti: 'Umma....nak ayek' --->(Ummi.....nak air) 'Umma.....atit.....ni'--->(Ummi....sakit sini)
still takleh sebut Ummi dah jadi Umma lak sekarang kekadang Mama disebutnya dolu lagi le teruk instead of Ummi, jadi Amma!!!! adoyai...amma...appa

Buku merah jangan lupa bawak....sila renew kalau tamat tempoh...

Image
Dah selamat renew 'buku merah' di bawah Dah lama terperam sebenarnya malas nak renew sebab takde nak kemana-mana 'over-the'sea' but since dalam masa 15 hari lagi I will go 'over-the-sea' maka terpaksalah renew 'buku merah' ni hmmmm...menghitung hari tak sabar2 dah rasanya nak pergi

pasport lama

passport baru.... tak cantik la gambar amik kat kedai gambar kat Jab. Imigresen Ipoh ni amik gambar instant pakai machine yang dalam 'kotak' tuh patutnya amik gambar kat kedai gambar kat luar awal2...isk






Alhamdulillah atas rezeki dariNYA

Image
Ini kisah semalam syukur alhamdulillah hari yang menggembirakan hati  lepas satu-satu pulak yang datang mula2 dapat souvenir dari sorang student  student bermasalah dah dipanggil dan dinasihat untuk berubah few months back demi masa depan dia jugak alhamdulillah...memang dia berubah positively sangat2 gembira dengan perubahan dia tak sangka pulak dia appreciate sangat  atas kata2 sokongan buat dia dan memberinya peluang kedua semoga beliau berjaya di dalam hidupnya di negaranya (pic souvenir akan diceritakan di entry seterusnya) kemudian, ada sorang senior colleague datang bilik bawak satu beg plastik berisi buku2 yang sememangnya sangat diinginkan buat masa ni ya Allah....kak Zila sangat baik hati jasamu kukenang sampai bila2 mekasih kak lunch hour check duit dalam akaun bank terkujat kejap mata melihatkan nombor yang tertera memang dah tahu bonus akan masuk sekali dengan gaji kali ni cumanya, angka yang terpapar tak sama dengan yang ada dalam kotak fikiran ya Allah rezeki apakah ini? balik ofis semula dapat sur…

Akhirnya kecundang jua....

Image
Dah selesai Firas demam+asma last week Alysha demam+ulser mulut last week akhirnya, yang menjaga dorang bedua pulak kecundang down with demam+selsema+batuk+sakit badan  nak bernafas terpaksa gunakan mulut sbb hidung dah tersumbat redha jelah Allah nak kasi pahala lebih sket dengan ujian sekecil ini Alhamdulilah

Roasted chicken lagi

Image
Tarikh kejadian : 1 May yang lalu = cuti Hari Pekerja teruja nak bakar ayam lagi maka terciptalah ayam bakar di bawah version kali ni lagi terangkat sebabnya perapan kali ni telah diubahsuai ditambah bahan2 berikut:
-YOGURT ASLI TANPA PERISA -MARJORAM(pemberian Kak Lima yang didatangkan khas dari Turki) -OREGANO
memang sangat2 sedapsssss......kalo tak caya, cubalah buat...memang a great combination bahan2 lain yang diperap bersama adalah seperti biasa -halia,bwg putih -ditumbuk -rosemary -garam -sedikit serbuk kunyit -sedikit serbuk blackpepper  -sprinkle of sesame oil(to replace olive oil)

nampak ayam tu.....dah togel kulit dikerjakan si Alysha...





 nampak butiran rosemary tu?sangat sedap digigit2 lepas dibakar...rangup jadinya


ayam bakar di makan bersama sambal ikan satu lagi menu adalah sayur bayam masak sup tapi lupa nak snap gambar pulak

Wordless Wednesday - si pembantu cilik!

Image
*Pantang nampak air tumpah,mulalah cakap 'pahhh...pahhh(tumpah' dan berlari ke bilik air amik mop dan mop lantai...moga anak Ummi ni terus rajin tolong Ummi sampai besar nanti ye...







Sehari di AKEPT

Image
Ini kisah 2 minggu lepas tetiba je dapat arahan dari bos suruh attend this workshop alamak...dahle kepala tengah berasap siapkan marking paper students adoyai.....tak berani nak cakap 'no' sebab bos sangat understanding sepanjang 5 tahun bekerja di sini dan bekerja di bawah 2 bos yang berbeza both of them sangat understanding sangat jarang nak suruh outstation jauh2 memandangkan I'm a weekend wife dan terpaksa menjaga 5 anak seorang diri
kali ni, bila difikirkan balik memang bos dah fikir semasaknya b4 suruh I pegi satu, sebab workshop tu on Saturday--so takde masalah anak sekolah dua, event tu dekat Bandar Enstek,N.Sembilan--tak jauh dari Semenyih so, on ajelah bertolak hari Jumaat malam kol 11.15 sampai Semenyih jam 2.15am semua dah ketiduran except me & hubby
pepagi Sabtu dah kuar rumah jam 7.30am dahle map tertinggal kat ofis nasib le ada surat jemputan tu dapatle call organizer nak bertanyakan arah ke Bandar Enstek jauh jugak rupanya 1/2 jam dari rumah Semenyih
cantik tempatnya masih baru







t…