Posts

Showing posts from April, 2011

Teka-teki lagi...hihihi...sticky entry

Image
suka pulak Ummi buat teka-teki instead of GA & contest
kali ni soalannya masih berkisar tentang destinasi

SOALANNYA:

-ke manakah Ummi & family akan pergi sempena Family Day tempat keje Ummi tahun ni
tips:
tahun lepas buat kat dalam kawasan keje je...kali ni jauh sikit ke tempat yang leh mandi-manda

RULES:

-tiap peserta hanya boleh meneka SATU kali sahaja
-sila buat entry ringkas di blog anda menyatakan jawapan anda
-tinggalkan URL link jawapan tersebut di kotak komen entry ini
-jika terdapat lebih dari seorang peneka yang betul, peserta terpantas dikira sebagai pemenang
-tarikh tutup : 29 April 2011

HADIAH:

-sama ada keychain atau fridge magnet dari tempat tersebut...
jika kedua2nya tak dapat atau tak sempat dibeli, akan digantikan dengan hadiah lain yang sewaktu dengannya


Souvenir dari Aussie

Image
A colleague of mine baru abihkan PhD dia kat Aussie

so, dah masuk keje semula last week

few days ago dia datang bilik Ummi

showing me a few boxes of these cute coasters

suruh Ummi pilih mana satu yg Ummi berkenan

alahai..sumer cumil....lovely dovey sangat

last2 berkenan yang flowery ini

so sweet kan???















Lambaian Baitullah

Image
Ayah dah selamat berlepas ke Jeddah jam 3pm tadi
untuk menunaikan ibadat umrah
didoakan semoga Ayah dikurniakan kesihatan yang baik
dan dapat menunaikan ibadat umrah dengan lancar dan baik

memang Ayah ajak Ummi pegi sekali
tapi dengan masalah penjagaan anak-anak yang belum selesai
takpelah
rezeki Ayah dapat jadi tetamu Allah kali ni
insyaAllah...diharapkan Ummi dapat diterima menjadi
tetamu Allah juga nanti
dalam masa yang terdekat

Our house...insyaAllah

Image
As yesterday's WW, alhamdulillah semuanya dah selesai...loan dah approved, S&P dah sign...tunggu sign loan agreement & bayar balance yang loan tak cover




showhouse jenis Tropika...our house nnti lebey kurang camnila design dalamannya...luaran lain(Ayah minat jenis Tropika nih, Ummi minat jenis Modena)











yg nih menariknya sebab parking kat tepi umah..so depan umah xde serabut dgn keta...tapi, dah sold out lak yang design nih








memang bestla kalo dapat design nih..tpi xde rezeki


laundry area (bukan wet kitchen,wet kitchen kat sebelah)...kat tepi laundry area ni ada utility room aka helper's room...tapi....bahaya wooo...sebab bisa kabur gitu jek since xde pintu...kalo nak selamat,kene tambah pintu kat tepi dinding lobang2 dekat washing machine tu la









ha ni showhouse Modena..tapi showhouse ini untuk umah semi-D..tapi design luarannya adalah lebey kurang sama




Ummi suka kaler & design dier



Ayah ikut pilihan Ummi.. :)


ni kat laundry area dlm Modena semi-D
Alysha bersama tempat ke…

Wordless Wednesday

Image
~~~alhamdulillah, termeterai sudah~~~




Bila musim panas nih...sedap bila makan buah nieeee

Image
Kat Perak sekarang nih musim tak menentu
siangnya panas terikkkkkk sangat
macam pegi Family Day baru2 nih
ya Allah...membahangggg
abih sunburnt bebudak tuh
Ummi sib baik sempat pakai sunblock
the boys 2 orang tuh x sempat2 dah tetiba ilang
rupa2nya dah g main air tengah terik membahang

back to the topic eheh
bila panas2 macam nih
memang sesuwai sangatlah makan durian jambu air
kat belakang umah sewa kami ni memang sedia tertanam pokok jambu air
most of the time berbuah lebat
tapi asek busuk berulat je buahnya
alhamdulillah...kali ni buah cantekkkk xde ulat langsung

makan lebih dari puas
dah sedekah kat jiran2
dah bawak seplastik besar ke opis
pun x abih2 lagi buahnya
anak2 pun dah x pandang buah nih

sekali petih dapat 2 baldi besar
tu pun banyak lagi bergayut kat atas pokok


buah2 kat bahagian atas tinggi sangat...tangga yang sedia ada tak tinggi sangat...ambil galah tolong jolokkan pun takde.....








lebat berbuah sampai menunduk ke bawah ranting pokok tuh




see!!!




yummy and juicy...




bila cerita jambu air nih
t…

Ring sling to letgo

Image
as promised,

the ring sling to letgo

brand NLSW Comfort

retail price : RM70.00

letting go at RM40.00

(excluding postage)


more piccas of me using this RS, please refer to the previous entry of our trip to Pangkor




Entry tertangguh...percutian ke Pangkor last 2 weeks

Image
AMARAN::::::ENTRY INI PENUH DENGAN GAMBAR



As mentioned before, Ayah yang tetiba datang idea nak pegi Pangkor nih

Ummi ni 'Saya yang menurut perintah'

ecececeh...time jalan jek terus menurut perintah ek?



Ayah suruh try Coral Bay Resort pulak kali ni

dulu dah try Anjungan beach & Spa Resort

so amik 2 room-apartment

situated kat Pasir Bogak

(dulu kat Teluk Nipah)

kat area sini tak happening cam kat Teluk Nipah nun

cuma bestnya kat sini tak crowded

pantai pun dekat amat

dan lagi bersih



pastu di sekeliling Coral Bay tuh

terletak banyak hotel/motel lain

so memang port penginapan la kat situ



apartment dia bolehla...so-so jelah

setakat nak tido 1 malam je kan

tapi rasanya Glory Beach Resort PD

lagi besar, worthy n murah

tapi pool kat sini memang best sebab besarrrrr

wading pool untuk budak2 pun best...siap ada slide masuk dalam pool lagik

memula sampai tuh, Ummi x plan nak mandi pun

tapi si Kakak Syafiqah asek duk ajak Ummi

jomla Ummi..Kakak boleh jaga adik(Firas)

Ayah pun ajak n siap tambah 'pool le…