Posts

Showing posts from 2011

Last working day.............

Image
......of this year
jangan tersilap tafsir ye
bukan Ummi nak quit keje pulak
cuma Ummi dah family nak.................


.................ber'holiday' hehehe
balik KL and stay sana sampai masuk New Year
sesambil tu tengah merangka jugak nak short vacation
ke mana-mana tempat berdekatan
in mind, pikirkan PD je
dah lama tak gi PD
Ayah pulak duk plan nak bawak semua ke Aquaria
hemmm tengoklah apa yang menjadi nanti
entah2 duk memerap kat Semenyih aje huu

dah akhir2 nih
meh tengok balik pencapaian naik turun tahun ni

yang best:
-Ayah dapat bersama kami keje kat Lumut selama 4 bulan
-Ayah dapat rezeki keje company besar
-Alysha dah diaperless daytime
-1st time Ummi dapat research grant baru2 ni (so, tahun depan kene gigih buat research)
-Tesco dah buka kat depan rumah....so, senang nak beli barang dapaur anytime bila perlu :)
-Firas mula berjalan b4 the age of one

yang tak best:
-Ummi dah stop BF Firas due to nipple infection dulu tu :(
-Firas dah 2x admit ke hospital tahun ni........sekali due to broncholit…

Sejauh mana yuran sekolah percuma menurut Bajet 2012?

Image
Ummi baru mula membeli buku tulis sekolah Haiqal......untuk sekolah Adam(sekolah lain) Ummi akan beli esok while kedai buku sekolah Kakak hanya akan mula menjual buku tulis next week

Usai membeli buku tulis berjumlah RM50.00 untuk Tahun 6 (Haiqal), Ummi pun membelek senarai yuran yang perlu dibayar tahun depan......terkesima sekejap Ummi melihat senarai yuran.......aikkkkk....bukan ke dah dibentangkan Bajet 2012 panjang lebar haritu dan dah dinyatakan yuran sekolah yang meliputi bayaran ko-kurikulum, kertas ujian dalaman, yuran Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Malaysia, dan insurans takaful adalah DIMANSUHKAN........

tapi menurut pemerhatian Ummi seperti gambar di bawah, masih ada bayaran dikenakan untuk KERTAS UJIAN dan for the first time, tetiba ada pulak bayaran WAJIB untuk Program Motivasi di mana all these years tiap2 tahun ada je program motivasi kat sekolah dalam pelbagai bentuk tapi tak pernah dikenakan sebarang yuran.....or kalau ada pun sangatlah minima......hemmmm........

Alhamdu…

Wordless Wednesday

Image

20.12.2011

Image
It's already 15 years
Blessed with 5 beautiful kids
And we are still together by heart
Though we are hundreds kilometres apart
We have gone through the ups and downs in life
Tested all along the way
But we are still here
Together
...................Forever..............
May Allah bless our marriage
in the world and the hereafter
AMINNNN

And this poem is specially dedicated to my beloved husband


All those years ago, my dear,
You made my world complete;
You became my perfect partner in life,
And you've been a world-class treat!We've loved and worked and made a home
That fills me with pleasure and pride,
And it's all because of the wonderful one
Who has lived through the years by my side.Thank you my treasured and cherished love;
You've made my dreams come true.
Your loving and caring have made our marriage
A blissful adventure for two!HAPPY ANNIVERSARY!
By Karl Fuchs

Apa produk kecantikan yang korang pakai ye?

Image
Ummi ni dari dulu memang failed nak ikut protokol bab pemakaian produk2 kecantikan nih
Patutnya, lepas cuci muka kene pakai toner & moisturizer
tapi, Ummi memang takde pakai toner & moisturizer tuh
lepas cuci muka...settle
tetambah sekarang asyik duk bersilat dengan 5 orang anak
without maid, while Ayah pulak bekerja di negeri lain
dapat cuci muka waktu mandi pun dah cukup nikmat huhu

untuk krim muka pulak, sebelum ni memang Ummi pakai Safi Rania Gold
memula pakai nampak macam ada perubahan sampai ada member tegur
tapi once habis 1 bekas/botol pertama dan beli pulak yang kedua
tapi makin hari Ummi perasan wajah Ummi makin kusam
towards bekas kedua tu dah nak habis

Ummi sempat buat survey sikit2 pasal produk muka nih
so semalam Ummi dah rembat ini

Bio-Essence Total Block Protective Lotion

kebetulan promoter (bukan promoter Bio-Essence) pun rekomen Ummi cuba produk ni since muka Ummi memang ada black spots macam jeragat (yang dah lama tumbuh disebabkan penggunaan kosmetik cikgu waktu buat per…

Rindukan mereka berdua

Image
Bila ada, fening kepala dengan ragam masing2

Bila tak ada, duk tercari-cari
Ternanti-nanti bila mereka akan pulang
aduhhh.....5 hari terasa bagaikan 5 bulan

Wahai Kakak
Wahai Abang
Ummi rindukan kalian sangat2
Tak sabar menanti Khamis tiba
menatap wajah kalian berdua

Mereka ke mana????
ke sini
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ummi hantar dorang berdua pada hari Ahad lepas
Kelam kabut Ummi dibuatnya sebab Ayah takde
masih kene 'confine' dalam pusat latihan sampai hari Khamis nih
sian Ayah

mendaftar di dewan
si Firas lepas bebas berlari ke sana ke mari menjerit bagai
Ummi mampu memerhatikan aje
tak kuasa nak halang dia
lagipun, lantai berkarpet tebal
so kalau dia jatuh pun tak sakit
cuma Ummi terpaksa mula sekat aktiviti dia bila dia dah mula nampak & nak main soket elektrik
adussss

pendaftaran di dewan agak lama sebab hanya peserta yang boleh mendaftar sendiri
Haiqal bertuah sebab dapat request untuk tinggal sebilik dengan Afiq ygsebaya & sama sekolah dengannya-anak auntie yus(kwn Ummi & Ayah)
Kakak pasrah &…