Wednesday, August 13, 2014

Raya 2014

Alhamdulillah...puas bercuti panjang beraya...sampai ke Sg Petani pkl 8pm 25/7 dan balik semula ke Perak 6/8


Pic keluarga paling sempurna yg dapat snap.....yg lain ...hazabbbb (tgk gelagat Firas sorang pon cukup ler)

semua dah ready....EXCEPT...Firas

Lagi

Dah pose kat kaki ayah dia lak !!!!

grrrrrrrrrr

kasi tangkap sama dia



Firas dah senyum ready nk bergambo...yg lain blom ready...Alysha sorang je yg manjang senyum...manjang ready

Agghhhh...nak turun g main bola!!!!  kata Firas

Us with my parents
Kami 3 beradik....me (sulung), my brother (no 3) and my sister (no. 2)...adik bongsu blom sampai from KL..beraya rumah mertua dulu

Us....pasangan 2 sejoli...cewahhh

Thursday, July 24, 2014

Salam Aidilfitri

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR BATIN

Friday, July 18, 2014

MH17 - sekali lagi Malaysia berdukacita

Satu lagi dugaan besar buat negara kita
bencana yang sama....melibatkan MAS
MH370 vs MH17
MH370 ---hilang tanpa khabar
MH17  --- terhempas setelah ditembak jatuh

al Fatihah buat yang beragama Islam
sedihnya mengenangkan diorang balik nak beraya dengan keluarga

Wednesday, July 16, 2014

Homemade biskut raya














Cubaan mengupdate blog
Cuti Nuzul Quran semalam dimanfaatkan untuk membuat kuih raya
bersama assistant cilik si Alysha
since kakak Syafiqah dah duk asrama
xde dah assistant besar
assistant kecik pon jadik le
dapat gak ringankan keje Ummi nak letakkan chocolate rice & hundreds and thousands
renyah gak nak letak bende2 tu dalam paper cup kecik


Hi there...I'm Alysha
dapat 2 balang besar...total dalam 200 biji
Biskut Sarang Semut
Tekun

Wednesday, June 25, 2014

Alhamdulillah

Nak kene jadi budak sekolah balik...huhu

Monday, June 23, 2014

Pesta Durian

my plate.....ehem...pulut I kukus tauuu
Lamanyaaaa menyepi
dah hilang mood berblogging sebenornya
tapi harini datang sikit tiupan mood nak berblog
dapatle buat entry ringkas ni
kejadian hari ni
di opis
ada member offer nak belanja durian Bota
nyam nyam....alhamdulillah sedappppp


Thursday, January 9, 2014

Lamaaaa menghilang......2014....anak² cumilku bersekolah













Day 1 nak pegi sekolah...nangis smp merah mata hidung

My Drama Queen - drama airmata huhu

 
Lepas ujian saringan...alhamdulillah dapat kelas pertama





My lil Hero (3 tahun 4+ bulan) pun dah masuk kindy........kindy yg sama dengan kak Yang Alysha dulu
Tadika Mutiara Montessori
From day 1 dah hepi dan suka pegi sekolah
Very independent walaupun anak bongsu
sangat² contrast perangai dua beradik nih (Alysha n Firas)

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages