Posts

Showing posts from October, 2012

Wordless Wednesday

Image

Alysha n Montessori's graduation day

Image
Dah lama menyepi bukannya apa sebab x sihat bertali-arus..eh ehsibuk dengan urusan duniawi tak sudah2 
esok dah nak raya tapi sy masih bekerja apa nak buat dah cik abang dah xde cuti so, dari bazirkan cuti duduk kat rumah aje baikle siapkan keje kat ofis yg menimbun nih ha at least, balik cuti beraya hati tenang sket sebab keje dah siap
okaylah nak sambung keje semula so layan gambar2 waktu Graduation Day tadika Alysha haritu (dia blom graduate sbb baru 5 thn)







 costume show---Alysha or her teacher x bgtau pun yg dia masuk costume show!!!isk...klu thn lepas teacher dia bgtau siap2,so senang nak cari baju...thn ni xde pulak or maybe teacher ni terlupa(teacher yg thn lepas dh pindah ke branch baru kat taman perumahan satu lagi)  kawan2 dia ala2 princess...cumil2 belaka


 Alysha and her fren from Indonesia,Hanania

Lama Menyepi.....x sihat

Image
Dah jadik pulak blogger nih....susah benor nak menaip...tak nampak bayang cursor  hitam tuh...pastu klu nak edit balik cemana....eeee mencik la.....dah le dah 2 minggu nih x sihat....memula demam, dah baik demam datang lak flu n heavy coughing....smp kene asthma...sib baik le ada inhaler tuh...malam2 mengagau capai inhaler sedut ubat dia baru rasa lapang sesak di dada......dah lama sangat flu tuh, tetiba tangkap ke tepi mata belah kanan kat bahagian temple(soft spot) sampai melarat ke gigi dan rahang...adoi....nak bercakap pun sakit sbb terpaksa buka tutup rahang kan? pegi semula jmp doc rupanya kene sinus infection pulak...kesan dari untreated flu tu la.....adehhh....dah elok sinus infection tuh...hubby balik weekend baru nih bawak virus demam, batuk n selsema jugak...asek achooom achooom jek.....finally, I yg baru nak recover nih kene second round selsema pulak dah.....Allah Allah Allah...ujian dariMU...kuterima dengan redha...semoga cepat sembuh dan dapat menjalankan tanggungjawab …

WW

Image

Firas........before and after

Image
Apa yang before and afer nih? Jom tengok di bawah

BEFORE



. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . AFTER






























Seriously tak penah potong rambut dia sebegini pendek since lepas bercukur pas bersalin dulu dah lama rimas tengok rambut kenteng dia yang makin panjang bergulung ke atas tuh bila dia main dan berpeluh, sian tengok dia 

Hujan oh hujan......apa lagi...............

Image
Hujan lebat di luar guruh berdentum-dentam hati seorang ibu nih teringatkan cemana le keadaan anak kat taska then anak2 yang ada latihan sukan pulak petang nih(kompem kensel le klu hujan) isk







dari duk lemau2....baik kita pekena ini . . . . . . . . . . .  kopi panassss..........  peminat tegar kopi jenama CNI....ntah cemana leh ketagih kopi nih

Word-less Wednesday - cry baby cry

Image
 These photos were taken waktu wedding kt T.Intan haritu---by hubby. Waktu nih, I tgh makan bersama pengantin, hubby yg insisted suruh g makan sbb dia dah kenyang and he volunteered nak jaga Firas yg tgh tido...rupanya, kejap je Firas dah bangun n terus melalak nangis2....agaknya he's looking for me kut (yg tgh asyik masyuk mengadap nasi minyak sedapsss tu)....later that evening, baru hubby tunjukkan all these photos...huhu...siannya anak Ummi