Posts

Showing posts from March, 2008

Kisah budak Pandai-Sufiah

Just read in the local newspaper just now abt the extra brilliant Sufiah...really pity her...ended up as a hooker...masyaAllah...kesian...ya Allah...lindungilah anak-anakku....


Tragedi hidup Sufiah
LONDON 30 Mac – Sufiah Yusof, seorang kanak-kanak pintar matematik yang pernah menggemparkan dunia apabila layak memasuki Universiti Oxford pada usia 13 tahun, tidak putus-putus ditimpa nasib malang.

Selepas bapanya, Yusof Farooq dipenjara atas kesalahan melakukan serangan seksual ke atas dua gadis berusia 15 tahun yang mengikuti tuisyen matematik di rumahnya, Sufiah pula kini dilaporkan menjadi pekerja seks.

Tragedi yang melanda kanak-kanak genius itu dibongkar oleh wartawan News of the World yang menyamar sebagai pelanggan, di flat murah yang didiaminya di belakang lorong di Salford, Manchester.

Sufiah dikatakan terbabit dalam kegiatan tidak bermoral itu, untuk menyara hidupnya sejak beberapa tahun lalu.

Entah di mana silapnya, gadis dengan senyuman menawan itu yang kehebatannya sepatutnya menj…

Alysha demam....

Image
For the first time in Alysha's 4 1/2 month life dia demam...sian sgt...

Balik keje semalam dah rasa cam feverish bila dukung dia...then pas dia bgn tido kol 9pm tuh, sangatlah panas n dia pun mula merengek2 dah...rasa badan x selesa...then, terus capai apa yg patut n off we went to the clinic...mcm2 ubat doc kasi smp takut nengok...yela, alysha baru je umo 4 bulan lebih tp ubat tuh macam utk kakak abang dia jer, siap antibiotik lagik padahal dia baru je mula demam...isk..biar betul doc nih...so,decided balik tuh just bagi ubat demam je....

alkisahnya...the whole nite ummi nih tido2 ayam jela sbb alysha pon cam x selesa...even dia xde nangis..tp sesekali dia merengek sket2 pun dah rasa risau...sib baik la kebetulan ayah sampai mlm tu sbb kene outstation ke ipoh today...

My new Spectra 3

I finally decided to buy a new Spectra 3 as an alternative to my Avent Isis. Reason for buying :

a) bm production is going down lately
b) need to do double pumping to increase bm
c) more confident that I can exclusively bf my lil alysha
d) it is the cheapest and effective electric breast pump recommended and used by most of my friends

Yesterday was a public holiday (Maulidur Rasul) and I took the opportunity to try my Spectra 3...and the result was very convincing...phew.. I made the right choice in buying my new gadget... (will update the pic of my new gadget sooonnn)

Alysha's new skill

Pagi tadi dah siap2 nak kuar umah nak g keje sambil2 duk babai2 kat Alysha yg tgh meniarap atas tilam dia...then tetiba nmpk dia cam nak terlentang ke belakang..kelam-kabut nak g sambut...rupa2nya dia selow2 je lentangkan badan dia(roll over from lying on tummy to lying on back position)....dah mula pusingkan badan rupanya anak umi nih...balik umah tengahari tadi pon dia buat lagik skill baru tu..hehe...tgh excited la tuh...so cute!!!!

p/s nak tunjuk pic takde la pulak sbb digital camera ada ngan hubby kat KL nun

Back to work

Patutnya amik cuti 2 hari je lps PRU baru nih Isnin & Selasa...alih2 bgn pagi Selasa tuh dah rasa mata membengkak semacam je, bila tgk mirror..mirror..on the wardrobe..aiyak....kelopak mata bengkak then mata putih dah bertukar jadik merah..OH NO!!!! I said to my hubby...kene sakit mata la pulak.. g jmp doc mmg SAH kene conjunctivitis...

Dah baik sakit mata, badan lak rasa x sedap mcm nak demam gitu..agaknya asyik kene hujan kot semenjak dua menjak nih..yelah..sekarang ni kan musim hujan all over Msia ( I suppose...)... dah badan rasa camni, nak buat keje pon cam x jalan je...dah tu malam2 susah nak tido lak..isk...

My lil' one

Image
h ni baru umo 30 hari
tersenyum ceria




Introducing my precious lil' sweetheart - - > loved dearly by ayah, ummi, abg haiqal, abg adam n kakak syafiqah.

Introduction

Bismillahirahmanirahim pembuka bicara pertama dalam arena blogging ni...

Today, sama macam other Fridays mmg hari yg 'lemau' utk bekerja sbb esok n lusa cuti kan..dahtu, siap amik cuti extra lagi konon2 nak balik mengundi kt kg, tp disbbkan budak2 dah mula cuti sekolah, so sajelah amik extra leaves utk bwk diaorg jalan2..dah lama x jalan2 ni..

Apa2pun, diucapkan 'SELAMAT MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB ANDA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA ESOK' .... undilah secara rasional dalam memilih pemimpin anda.....