Posts

Showing posts from October, 2011

Gorgeous branded girls dress......coming soon

Image
InsyaAllah Ummi is in the midst of finalizing things
nak upload harga,sizes etc
lepas tu bolehla reader sekalian
berjimba2 menyopping ye


Ummi mula venture in this cute little girls clothing
kalo ada rezeki lebih,
bolehla add little boys punya pulak nanti

this is my backup plan
in case Ummi tak ada keje
bila ikut Ayah berpindah semula ke KL nanti

diharap readers semua dapat menyokong usaha murni Ummi ni
wish me luck ya :D

jom layan gambar dulu......
next week insyaAllah akan update on the prices & available sizes


































































-jahitan sangat kemas
-cotton material yang berkualiti
-setiap dress ada one layer lining cotton di dalamnya
-tak panas bila dipakai.....sejuk n nyaman :D





Alysha's performance....graduation night

Image
Kebizian melampau batasan

nak hapdet blog pun asek tertangguh2

hari Jumaat minggu lepas tadika Alysha ada buat

Graduation & Children's Performance Night



hari Khamis tu baru teacher dia bagitau yang dia masuk fashion show

aduhhh...last minute lak diberitahu

mana nak pikir lagi

nak ke Ipoh g cari baju khas utk malam tu memang tak kuasa lerr

jauhhh



balik selongkar sana,selongkar sini

eh...jumpa pulak gown putih lawo nih

masih elok sangat sangat

kepunyaan si Kakak tau

tengok kat baju tu saiz 6

tapi Alysha muat pakai sedang molek kat badan dia

cuma labuh baju sampai ke kaki

elokla tuh...takdela singkat2 kan



so pegi kedai jumpa pulak Fairy set nih

ada wing,magic wand ngan hairband ada 2 butterfly tercacak tuh

pastu Ummi add beli crown kecik kat situ

hasilnya.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

taraaaaa









ok tak????
muka vangga dapat pakai 'wings' tuh






Event mula jam 8.00 malam....tapi elok je kami bergerak kuar dari rumah,hujan turun selebat2nya......sampai Ayah kene drive selow jek sebab hujan terlalu lebat......dah…

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS

Image
Waktu blogwalking, ternampak contest ni...dan teruja nak cuba sertai

Anda berminat? Jom join sama....boleh klik banner untuk sertai :D






Hukum....Hadiah

Image
Ummi terima emel menarik dari seorang ustaz di syarikat Ummi bekerja........sangat menarik emelnya......maklumlah kan, Ummi pun ada jugak masuk pertandingan2 nih....my fav. ping ponglah dari tempat keje lama membawak ke tempat keje sekarang.......takut la pulak kalo2 ter'jatuh' hukum HARAM atas hadiah yang ditawarkan.......meh kita sama2 baca dan renungkan hukum-hakam pertandingan/peraduan nih......



Berikut adalah pandangan Islam terhadap permainan /pertandingan yang ditawarkan hadiah, kerana sedia maklum ada beberapa permainan / pertandingan yang selalu kita adakan khusunya di kampus kita sama ada untuk pelajar, Kakitangan dan juga anak-anak . Memang tujuannya baik iaitu untuk menguji kecekapan, kemahiran, kesehatan dan sebagainya. Dalam Islam tujuan yang baik mesti di sertai dengan cara/ kaidah yang baik, yang sehat dan berkat sesuai dengan syariat. Di sini dikemukakan sebagai panduan dan bahan rujukan, dari sudut agama Islam.

DEPINISI PERTANDINGAN.

Pertandingan dari segi bahas…

Wordless Wednesday

Image