Posts

Showing posts from May, 2011

MY 9 MONTH OLD BABY

Image
Dah sembilan bulan umo budak kecik nih
baru duk belajar2 merangkak
tu pun...banyak malasnya
lagi suka mengesot/menyulur ke sana sini
tapi sekarang nih
pantang celik mata pepagi je...terus tak menyabar gigih nak berdiri
bila dapat berdiri,
semacam kepuasan kat muka dia
mulut pulak duk babble2 macam2
peramah cam kak Yang dia gak si Firas nih :)


muka budak ceria


apa yang difikirkan tu?



haaa...mula menuju ke destinasi





mulakan aktiviti anda



yeyyy...
sebelah tangan pun boleyyyy






menapak la pulak..baru ada thrill kan Ummi?








eh...eh...penatlah...saya nak terjun tau Ummi...ready? Go!!!


nak ke mana pulak tu?







sengih le bila dapat datang kat Ummi


eh...eh...tergolek jatuh pulak





takpe...saye cuba lagi









take 5 japs








cuba lagi






dah berjaya berdiri dan bergayut kat kaki Ummi



Taekwondo Grading

Image
Abang & Abangcik join taekwondo ni since Feb tahun ni
dah ada grading (test untuk naik pangkat belt ke tak)somewhere in Mar rasanya
tapi Ummi x kasi dorang pegi grading lagi
sebab dorang belum cekap

last week ada another grading
kalini memang Ummi beriya2 isi form grading
suruh dorang masuk

tak tahulah result macam mana
tapi di mata Ummi
nampak Abang & Abangcik bersungguh2
waktu grading tu
ada le sekali je kut Abangcik tersalah tangan(ada kat pic kat bawah)
Abang memang xde salah
setakat yang Ummi peratikan
dahle duk baris paling depan
dahtu, betul2 depan Examiner pulak tu
huhu
harap2 dapatle korang berdua naik ke yellow belt

bila tengok anak2 bertaekwondo ni
teringat Ummi dulu pun join gak
waktu Form 2 kat mrsmbp
seronok join taekwondo nih
tapi Ummi pny dulu memang tougher
sebabnya: before latihan kene buat warmup
caranya: berlari tanpa kasut di atas jalan tar yang panas(latihan dalam kol 4 petang)
dari dewan besar turun ke pondok guard then naik balik ke dewan besar
perghhh....sib baik tak kematu tap…
Image
Tasi sempat BW few blogs peberet Ummi
ternampak isu pasal daftar haji nih kat blog Nieja
adehhh...dah lama asek bertangguh nak pegi daftar haji
dari sehari ke sehari
dah makan bulan
dah makan tahun
sekali klik kat website tabung haji tu
senangnya daftar online rupanya
dan nama Ummi berdaftar untuk tahun 1460 Hijrah
which is 28 tahun dari sekarang
uwaaaaa...lamaaanyaaaa
salah sendiri...asek bertangguh nak daftar..huhu











Jom drive dengan Firas

Image
location: Tesco Seri Manjung

dah abih sesi shopping di tingkat atas
turun bawah nak ke parking lot
nampak pulak bende alah nih
letak Firas nak tengok reaction dia
sebab 1st time kasi dia naik bende nih
waaahhh...kemain suka lagik

dia mmg suka main dengan stereng keta
bende ni pun ada stereng
suka le dia main




see...saye boleh drive guna satu tangan je taww









khusyuk

muka tengah gerammm





masih tak puas hati..nak turun main lagi la Ummi





kakYang Alysha pulak nak naikkk





muka budak yang dah puas hati dapat test drive keta



























Wordless Wednesday

Image
had this just now
pic ehsan pakcik google

J Card Day

Image
sana sini ada JCard Day last week kan?
Ummi pun dah laaaamaaa x meroyan kat JCard Day
penah pegi sekali je in 2006 kut kat JJ Tmn Equine

kali ni ada geng yang sudi nak temankan pegi meroyan
ape lagi
jommmm

hehe...memang dah set in mind nak beli baju anak²
kalo ada yang menarik, boleh simpan untuk raya terus
meh tengok hasil rembatan




baju tido, jaket Alysha
corduroy jeans Kakak



t-shirts for the 2 boys








Firas punyer




Alysha's







and finally.....ada jugak something for myself

dah lama tak beli perfume
the last one was bought by hubby...last 2 years kut
elok2 je baru habis


















tak sabar bergaya ngan baju baru


dah berlapis2 lak dia pakai

selain tu,
Alysha pow kasut, socks macam2 lagi la dari Ummi
hadoi...lain kali takleh bawak dia
macam2 yang dia nakkkk