Posts

Showing posts from September, 2011

Wedding

Image
Cuti Hari Malaysia haritu kami balik ke KL
sebabnya: anak ex-bos Ayah naik pelamin
ex bos Ayah ni dah jadi macam BFF Ayah dah
tiap kali raya either dia beraya ke rumah kami kat SP or kami ke rumah inlaws dia kat Kulim
waktu my youngest sis kawen last 2 years pun dia datang anak-beranak
dia ni org. kuat one of the reputable cycling team kat Msia nih
umo dah dekat 50 tapi kalo setakat cycle dari S.Alam ke Genting tu no hal punya
dasat sungguh...

kami sampai ke rumah dia di Putra Heights dah dekat pukul 3pm dah
tu pun bertalu2 dia duk sms Ayah tanya bila nak datang,bila nak datang...
akhirnya sampai juga ke rumah dia....jom nenguk piccas
Ayah paling gumbira sebab dapat jumpa ex-opismet dia

acara makan bergilir2...Ummi makan dulu, pastu baru Ayah makan n Ummi jaga Firas

Ayah bawak Firas g lepak2 sembang ngan opismet dia, barulah Ummi boleh makan dengan aman


Ummi n Alysha.....










Haiqal yang selalu berebut tempat nak duduk kat sebelah Ummi kat mana2 pun...haishhh...dah 11 tahun pun tapi manja tak hilan…

Nasi Goreng jer...

Image
Sejak takde maid, memang tak menang tangan dibuatnya
banyak masa dihabiskan untuk mengemas,mencuci,sidai,lipat,iron baju, uruskan makan,mandi,cebok budak kecik berdua tu and the list goes on and on and on
makanya, aktiviti memasak sangat2 terhad
ada masanya hanya memasak hanya di hujung minggu
kalau hari bekerja memang asek tapau lauk untuk lunch & dinner
sampai naik muak rasanya
Jadi kalau sesekali berkesempatan memasak di hari biasa
sangat2lah bertuah anak-anak Ummi
dapat rasa air tangan Ummi
walaupun hanya NASI GORENG jer........








Alysha punyer




nasi goreng jer tapi penuh dengan kasih sayang :D










Anniversary Giveaway AzatieSayang.

Image
dah lama x join mana2 contest or GA
tapi kali ni hati tergerak nak join kak Atie cayang nih
dengan ucapan:

`HAPPY ANNIVERSARY KAK ATIE & SUAMI`
SEMOGA TERUS KEKAL BAHAGIA BERSAMA KE AKHIR HAYAT



sape nak join cecepat klik banner nun

Anak-anak tak sihat lagi

Image
Alhamdulillah Firas dah sembuh dari muntah2 n cirit-birit n demam
tapi, sekarang dah batuk berkahak pulak
Alysha pun sama batuk berkahak
tetiba tengah malam tadi jam 2am Ummi terasa badan Alysha panasss sangat
so bangunkan dia dan bagi dia makan ubat demam
bangun pagi tadi Ummi suruh Alysha bangun sebab dia nak minum air
sekali, dia batuk2 dan terus termuntah susu yang diminum sebelumnya
badan pun masih panas lagi
so Ummi kasi dia minum ubat demam lagi sekali
sian dia..merengek je

lepas hantar Firas ke nursery
terpaksa angkut Alysha sekali ke ofis sebab klinik belum buka di awal pagi
sementara nak tunggu klinik buka
sementara nak tunggu Ummi habiskan kelas
terpaksa la biar dia stay kat bilik Ummi dulu
pastu ada yang baik hati nak tengokkan dia waktu Ummi ke kelas

harap2 cepatla sembuh demam n batuk budak kecik berdua nih

p/s terbaca si Ika anak Nieja pun baru sembuh dari demam tonsil ye.....sian...




sempat beli coloring n sticker book Doraemon kat kedai Mesra Petronas




smile dulu walau tak sihat











ecececeh…

not so Wordless Wednesday

Image
location: KPJ Ipoh Specialist






hye :)




another hye :)






nak kemana tu sorang2 dik Firas?nak balik bilik ek?







playing together




sonok tengok diorang dah pandai main sesama...kakyang Alysha memang banyak mengalah dengan adik dia...good sista!



sib baik jugak ada this double storey playhouse ni kat tepi wad peadiatric tu...bolehla hilangkan kebosanan diorang especially Alysha





4days 3 nights..............

Image
..............at KPJ Ipoh Specialist

rentetan kisahnya:

-bermula dengan muntah2 tiap kali minum susu....muntah memancut2 bagi dipam keluar dari perut
-pegi hospital terus kene admit...luckily takyah kene drip sbb dia masih well hydrated
-muntah2 dah stop, cirit-birit pulak datang n later mula demam
-bila start cirit, doctor suruh IMMEDIATELY stop bagi susu pada Firas....any kind of milk is a No No...sebab akan worsen the diarrhoea....huwaaaa...part ni yang Ummi tak tahan...sebab Firas memang kuat minum susu...abis dia nak minum apa?????
-Doc advise bagi dia minum 100+ yang dah expose for a while untuk hilangkan gasnya sedikit...tapi Firas REJECT once dia rasa air tu
-Doc bagi garam mineral ORS perisa oren....pun REJECT!soo last resort doc cakap bagi air+glucose...tapi dah xde glucose kat hosp, kasi air kosong jela..kat umah mmg baru je beli glucose since Firas muntah2 tu

-adoyai...cemana nih...Ummi sebolehnya nak elak dia dari kene drip...siannnn kalo tangan halus tu kene cucuk sana-sini
-tapi…