Posts

Showing posts from March, 2013

Formal Photoshoot

Image
Alhamdulillah...setelah 6 tahun bekerja di sini Tak sangka pulak tersenarai nama dicalonkan dapat award Dan lagi tak disangka, terpilih pulak untuk menang award macam Grammy Award pulak Alhamdulillah.....rezeki namanya Tapi awardnya belum dapat Kene tunggu Q Day 3 April nanti Kene naik stage amik award.....adoi....neves ...pitammmmm
Dah tu....dapat emel soh g photoshoot pulak Adoi....tak penah2 buat formal photoshoot nih amik gambar kat studio pun dah lamaaaaa sangat dulu waktu Adam baru umo 2 thn kut


WW : Homemade Laksa

Image
Nyum nyum nyum juadah kami weekend lepas menggunakan 2 kilo ikan sardin fresh dari pasar malam

Anak no. 2

Image
Sape anak no. 2  boleh check utk diri sendiri Or boleh check untuk anak sendiri Adakah ianya benarrr??? Check this out!!!

WW : Kenderaan Aumm Aumm

Image
Ada berannnn??? Usai makan nasi minyak kat wedding anak kawan hubby kat Setiawan last week, ternampak pakcik nih with his smart 'superbike' aka superbicycle aumm aumm....ramai orang amik gambar superbike dia tuh...hebattttt kan?
lihatlah gaya pakcik tuh...dengan helmet fullface nya...dengan mask lagik....hehehe


Makan-makan di Bangkok

Image
s
sambung citer Bangkok lagi ntah bila le nak abis...pfttttt satu perkara yang agak payah sikit di Bangkok ni adalah mencari makanan yg halal
Nasib baiklah hotel berada di tengah2 city centre....so jalan kaki ajelah ke restoran halal seperti Restoran Fareeda Fatornee, Restoran Taj Mahal ni etc.
di sepanjang kaki lima jalan banyak juga dijual makanan cuma x berani le nak beli
dek status halalnya kan...
hanya memerhati tengok apa yang dijual
satu perkara yang sangat menarik hati tentang Bangkok ni adalah....
kotanya SANGAT SANGAT BERSIHHHH!!!!!!!!!!!
walaupun sepanjang jalan ada hawkers yang berniaga makanan,
ada penjual baju, cenderahati dsb.
cariklah celah bedah mana pun kut2 nak terjumpa dengan sampah
memang xdekkkkkk
KAGUMMMM SANGAT DENGAN SIKAP DIORANG NI
walaupun bukan negara Islam tapi sangat2 mementingkan kebersihan

selain tu, walaupun kekadang terpaksa berseorangan lepak kat mana2
sementara menunggu hubby menelek barangan di pasar2 di sana
x wujud rasa takut malah terasa sangat…

WW

Image
Dah dapat Transkrip bachelor degree dulu (yg di atas tu) Entah cemana hilang dari simpanan Maybe sebab banyak kali berpindah-randah rumah sewa dulu2 Alhamdulillah...request semula dari UUM last week Minggu ni dah dapat both in BM and English translation Boleh la cuba apply2 untuk sambung study pula :D

Masak2 last weekend

Image
Dah nak datang weekend semula baru sempat nak cerita Nampak sangat busynya or dah lemau nak berblogging Nih semua hubby yang request suruh masakkan since dia dah hangkut semua bahan mentah dari pasar malam Seri Manjung oh lupa...except for spageti carbonara tu si Alysha bambam yg request dari pagi lagik
maka terhasillah, -ketam goreng kunyit -kari pekat udang masak mamak -sambal sotong+petai -sayur bayam tumis air ==>for lunch
==>then for dinner pulak, spageti carbonara
akibatnya.....keletihan melampau malam tuh sakit2 badan dibuatnya sebab banyak berdiri nampak sangat dah jarang masak kan?