Monday, January 21, 2013

Jawapan Cer Teka

Tak ada yg menjawab dengan betul dan tepat
Lagipun, air tuh x wujud di Malaysia nih
1st time merasa kat Bangkok aritu
mmg sedap nikmat sangat airnya

nak tahu air apa?
Nampak limau nih?It's not the same dengan limau yang dijual di Malaysia....lebih kecil dan rasa lebih masam....exact name untuk limau nih sy tak pasti...tapi limau inilah yang digunakan untuk buat JUS LIMAU seperti gambar Cer Teka tuh


dari http://hiphiphoorey.blogspot.com/2011/03/bangkok-part-2.html ......nampak mesin perahan limau yg digunakan?
dari http://misznina17.blogspot.com/2012/05/what-you-should-know-about.html.......longgokan limau menunggu untuk diperah dan juga jus limau yang dah dibotolkan menunnggu pembelinya....sebotol THB100 @ RM1 sahaja...!!!!!!!!! 



 Walaupun tak ade yg meneka dgn betul, namun sy bermurah hati nak berikan cenderahati kecil buat kesemua peneka.....cenderahati murahan saje dari Bangkok  =keychain cum tiny notebook seperti di bawah
 

kepada kesemua pemilik nama di bawah, sila emailkan kepada sy details untuk penghantaran kepada hezlinahashim@yahoo.com  :D
Blogger Kakcik Nur said...
Air asam jawa ke? Tapi lain pulak warnanya. :)
Delete
Blogger Fiza Rahman said...
Kaler macam air oren.
Delete
Blogger Imaan09 said...
air asam boi kot..
Delete
Blogger Fadilah Aziz said...
air kolagen kot...haha..sekarang musim org minum/mkn kolagen

Blogger ummiross said...
Jus mangga ke Ina?
Delete
Blogger rDnA said...
Carrot susu?jus mangga?

Delete

4 comments:

  1. Salam kak. Cutenya key chain tu. Saya dah email ☺☺. Mekasih kak.

    ReplyDelete
  2. macam2 produk tempatan diaorang leh jual kan kak.

    ReplyDelete
  3. yayyyyyyyyyyy..saya dapat jugak ke??tq2

    ReplyDelete
  4. Imaan,

    sila emelkan alamat anda ye

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages