Thursday, June 12, 2008

Lamanya tak update blog

Adusss...lps seminggu bercuti last week...malasnya nk update blog...isk...dah tak tau mana nak start...

Well, cuti seminggu tu, bawak budak2 balik Semenyih..plan nak cuti2 malaysia tp x jadi sbb keta hubby buat hal pulak..so, bwk budak2 jalan dekat2 jela...pegi Zoo Negara (asalnya nk g Zoo Melaka tp x jd la nampaknya) tp dun enjoy much sbbnya sampai zoo dah dekat pkl 11am..then terus g tgk animal show kt situ dlm 40 mins kot..then nak naik tram punyala ramai org...jln kejap je langit dah mendung sesangat...so, ummi, alysha n kak siti terus tunggu kat zoo entrance/exit while ayah, kakak,abg n abg adam terus pegi tgk tmpt ular(haiqal requested sgt nak tgk anaconda..hehe..)

B4 balik Perak, ayah bwk semua pegi piknik kt Sg Tekala...b4 that dah plan nak buat bbq...so while the 3 kids having fun in the water..ummi n ayah gigih membakar plain ikan mabong(ikan temenung borek) n marinated beef slices...dah siap bakar...mkn dgn nasi n air asam...fuhhhhh....sume berselera makan...sian syafiqah sampai tercekik tulang...sib baik kuar tulang ikan tuh....

Bila nak balik Perak, semua tak nak balik (especially ummi la..haha).....tgklah..ada rezeki balik semenyih semula,syukur alhamdulillah

Monday pulak ummi was on medical leave sbbnya : ahad mlm dari kol 11pm till pagi xleh tido sbb sakit perut gastrik..memulas2 mcm contraction rasanya...dahla cirit birit...muntah lagik 2x x sempat2 g toilet..seksa sungguh...so..monday tuh lembek satu badan sbb dehydrate....sib baik alysha ok..alhamdulillah...gastrik2 n x tido mlm menahan kesakitan gastrik pun...gagahkan diri menyusukan alysha gak

3 comments:

  1. ooooOOO da update...lea cian budak2 tak dapt jalan pi melaka...naper keta hubby akak..

    beh nyer BBQ...yummy..

    ReplyDelete
  2. biasala lin..kete guna lasak..satu semenanjung dah jelajah..sib baik sabah/swak dipisahkan oleh laut..if not,dah lama kete tuh redah ke sana hehe

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages