Wednesday, May 23, 2012

Alhamdulillah atas rezeki dariNYA

 
Ini kisah semalam
syukur alhamdulillah
hari yang menggembirakan hati
 lepas satu-satu pulak yang datang
 
mula2 dapat souvenir dari sorang student 
student bermasalah
dah dipanggil dan dinasihat untuk berubah few months back
demi masa depan dia jugak
alhamdulillah...memang dia berubah positively
sangat2 gembira dengan perubahan dia
tak sangka pulak dia appreciate sangat 
atas kata2 sokongan buat dia
dan memberinya peluang kedua
semoga beliau berjaya di dalam hidupnya di negaranya
(pic souvenir akan diceritakan di entry seterusnya)
 
kemudian, ada sorang senior colleague datang bilik
bawak satu beg plastik
berisi buku2 yang sememangnya sangat diinginkan buat masa ni
ya Allah....kak Zila sangat baik hati
jasamu kukenang sampai bila2
mekasih kak
 
lunch hour
check duit dalam akaun bank
terkujat kejap mata melihatkan nombor yang tertera
memang dah tahu bonus akan masuk sekali dengan gaji kali ni
cumanya, angka yang terpapar tak sama dengan yang ada dalam kotak fikiran
ya Allah
rezeki apakah ini?
balik ofis semula
dapat surat ditunggu dari HR
buka sampul
jantung terasa berhenti berdegup seketika
Allahuakbar
Allah Maha Besar
buat pertama kalinya
setelah 5 tahun bekerja di sini
baru dapat merasa nikmat ini
performance merit 
yang selama ini hanya dengar dari rakan2 lain
akhirnya merasa jua
'Kun fa ya kun'
setelah kecewa pada tahun lepas
dan tak mengharapkan pun pada tahun ini
namun, Allah Maha Besar
Maha Mendengar
doaku dimakbulkan
syukur ya Allah
rezeki anak2

insyaAllah
akan ku terus bekerja keras lagi
dengan penuh semangat!!!
 

7 comments:

  1. alhamdulillahh...moga akan terus dimurakan rezeki ye.. ^_^

    ReplyDelete
  2. Alhmdlh...

    gembira utk akak juga...

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah, tumpang gembira sekali kak.
    ;))

    ReplyDelete
  4. selalunya Allah beri rezeki di saat tak terduga kan...alhamdulilah

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum Ina
    alhamdulillah
    terharu saya baca kedua2 entry ni
    cuma nak sentuh, pada hadiah seorang student yg bermasalah
    tahniah.bukan senang kan kita nak ubah seseorang agar menjadi manusia yang berguna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummu

      waalaikumsalam
      terima kasih sudi membaca post sy
      bukan mudah nak mengubah sikap seseorang ni
      tak guna berkasar
      yang paling berkesan, heart-to-heart session
      cara diplomasi

      Delete
  6. alhamdulillah..tumpang syukur atas semua nikmatnya..tahniah!

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages