Monday, December 31, 2012

Bangkok - Part 1

zDDSibuk sesangat....nih baru dapat bernafas sikit
Banyak sangat bende nak citer
tapi masa pulak yg xde huhu

Ni nak update sikit pasal ke Bangkok baru2 nih
Depart dari LCCT jam 2.30pm
sampai di sana around 4.30pm wktu Msia
waktu Thailand adalah lewat sejam dari kita kat sini

gambar pertama kat bawah ni boleh tengok
betapa peritnya nak beratur tunggu nak amik public taxi kat airport
dahla manusia melaut ramaiiiiiinya
agaknya ramai mat salleh nak celebrate Krismas kat Bangkok la tuuu huhu
sejam lebih beratur dalam barisan
berlengas2 berfeluh
akhirnya dapat jugak taxi ke hotel
fuhhh....legaaaaaa

hotel tmpat menginap ie. Amari Watergate Hotel memang strategik
terletak kat heart of Bangkok
depan hotel dah ada shopping mall yg besar ie. Platinum
tak sampai 10 minit berjalan dah sampai ke CentralWorld Shopping Mall & Isetan
nak masuk ke CentralWorld tu siap kene body scanning dulu

sampai kat hotel je dah disambut dari pintu taxi lagi
best layanan kat hotel tuh
mmg tip top
mmg patut le diberi 5-star rating

dapat lak executive room.....
berbaloi le menunggu taxi berjam2 lamanya
sambil check in dijamu dengan watermelon juice n refreshing towel utk lap2 ke muka
haaaa legaaa

masuk ke bilik kejap
mandi2 segarkan badan
then jalan2 kat bawah
pegi ke Platinum tapi rupanya semua kedai kat dalam dah tutup
kat Bangkok kebanyakan shopping mall tutup jam 9.00 mlm
huhu...

(to be continued)







Part 1 bangkok
Published with Blogger-droid v2.0.6

4 comments:

  1. Mesti best bulan madu kali ni

    ReplyDelete
  2. kak Azie,

    takde maknanya kak...sbb pegi bekerja....sibuk attend conference...ada masa terluang, berjalan shopping sana sini...huhu

    ReplyDelete
  3. kak ina bawa sume ke gi bangkok?
    recommended tak bangkok for family gateway?

    ReplyDelete
  4. Smiley,

    takla...akak dgn hubby je g sana.....for family getaway akak x berapa nak recommend sgt....main reason sbb susah nk dapat makanan halal.....klu ada pun mmg mahal la...klu boleh masak sndiri then okay la

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages