Friday, February 22, 2013

Foot Massage in Bangkok

Memula takut nak try foot massage nih
Dalam kepala terbayang yg bukan2 je
Tapi lepas meround Chatuchak Market tuh
Memang letih kaki wooo
Ternampak pulak deretan kedai Foot Massage nih
Hubby yg. propose suruh g massage sambil rehat2 kat situ
Supaya dia leh round puas2 lagik haha

Pendek kata, sekali try foot massage
Memang berbaloi2 sangat
Cara massage diorang memang berbeza dengan urut Melayu
Siap ada guna tool kayu macam pensel
Yang di tekan pada point2 tertentu kat tapak kaki
Kalau tempat ditekan tu rasa sakit, meaning, kita ada masalah kat bahagian tu lah
Sama la interpretationnya macam Chinese Foot Massage tu
cuma kaedah yang dibuat tak tau le sama ke tak
Ingatkan setakat massage tapak kaki je
Rupanya dia massage sampai ke betis
Selesai yg itu dia suruh kita duduk
Dan akan massage belakang bahu pulak
Memula best massage nih
Tapi towards the end tuh yang sakit sket
Sebab dia akan letakkan hujung siku dia
Atas belakang bahu dan tekan2 di situ
Mengaduh2 jugakla suruh dia buat pelan2 sket
Sekali massage 1 hour =THB200 kat pasar tu @RM20
Ini mengurut kat Pasar Chatuchak...Waktu dia ngurut dia akan letakkan towel kuning tu kat bahagian kaki yang terdedah...dan kerusi tilam tempat baring waktu diurut tu memang sangat2 comfy...macam nak tertido rasanya

Tapi tukang massage nih ramah amattttt
Walaupun takleh cakap English fluently
Tapi message tetap sampai pada customer hihi
Bila dipuji yang dia massage sedappp, lagilah bersemangat dia massage sambil mulut becok bersembang haha

Tapi kalau dekat area Indra Square(x jauh from my hotel)
Lagi murah ratenya
cuma THB169 =RM16.90
Tapi.........
kurang mesra alam
Muka monyok je
Asalnya waktu masuk kedai tu dia offer masseur/tukang urut lelaki (muda lagik cam budak habis SPM gitu)
Oh no no!!! 
No man......lady please....
I bgtau kat tokey dia
So si lady massager nih macam terpaksa gitu
Sebab dari perbualan dia dgn kawan dia yg. tgh urut sorang makcik Thai kt sebelah I, dia demam kut
Sebab kawan dia duk pegang2 rasa dahi tukang urut I nih
Sambil urut memang takde berbual dgn I langsung
Muka masam je
Bila ada kawan dia tegur baru la ramah berbual
Ini pusat urut kat area Indra Square...nampak rate dia yang lebih murah

Suasana sejuk dan suram.....seram la jugak haha.....disebabkan sejuk beraircond...maka diorang akan selimutkan badan kita time berurut....memang rasa nak lena terus jekkk






6 comments:

  1. nyaman nyee. mesti sedap gitu kan kak.

    ReplyDelete
  2. lin,

    memang sedapppp diurut sejam tuh...kalolah x disbbkan baru dtg peod, mau gak try full body massage tuh...mesti segar rasanya

    ReplyDelete
  3. Bestnya!! Tak pernah urut kaki :-)

    ReplyDelete
  4. eynda,

    urut kat Bangkok best eynda....diorang nye tenaga luarbiasa kuatnya.....best betul bila kaki diurut n dibelai :D

    ReplyDelete
  5. Hai salam perkenalan.. saya ingat2 lupa di madinah dr 6-8 jun kalau x silap. di mekah saya stay di hotel Al Haram.. 400 meter mcm tu. Awak pulak stay hotel mana

    ReplyDelete
  6. salam Pn Mimi

    memang sehotel la kita dulu tapi leh x perasan (maklumla dah x kenal lagi time tu)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages