Tuesday, July 28, 2009

ummi gumuks...

picture taken from here http://images.teamsugar.com/files/users/1/12981/18_2007/scale.jpg

I noticed that I've been putting some weight since I stopped expressing milk for Alysha 6 months ago...sob...sob...

Conversation 1
Day: Sunday
Time: Lunch time
Venue: Dining table
Situation: I was scooping some additional rice for myself after 2 weeks of losing appetites and the dishes on the table were so nice---ketam masak lemak, lala pedas, ikan bakar, petai rebus, sambal belacan...when my 9 year old son pitched in...

Haiqal : Kenapa Ummi sekarang dah gemuk?
Me : A'ah...sebab tu Ummi nak pose esok ( I know I did not answer his Q..tapi dalam hati...*&#*&#$(^#^#$& grrrrrrrrrr)



Conversation 2
Day : Monday
Time : around 8.30 pm
Venue : my bedroom
Situation : I was 'lepak' ing with the kids...chatting & playing with them

Me : Kenapa abang cakap Ummi dah gemuk?
Haiqal : Sebab abang nampak Ummi dah gemuk
Me : Tapi Ummi kan dah pose siang tadi...sekarang nampak Ummi tak kurus lagi ke?
Haiqal : (pause sekejap)....emm..aah..nampak Ummi dah kurus la
Me : ye ke? kurus kat mana?
Haiqal : nampak tangan Ummi dah kurus...

***dang***

tangan kurus????
adeila...ayat nak sedapkan hati Ummi je tuh
huwaaaa...dah gumukssss
penangan tiap2 minggu mesti beli doyan...2x seminggu ...
sib baik dah nak pose tak lama lagi...

12 comments:

  1. kak ina, mimi pon takut lepas wean nanti berat naik mendadak aiseh!nipon dah naik buncit sebab kuntiti pump pon dah kurang...;(

    ReplyDelete
  2. umi sufira,

    tula..mmg ketara sangat..dulu wktu masih mengepam,makan byk pon badan duk gitu gak..now?erk.....

    ReplyDelete
  3. kita pun tengah mendietkan diri ini.........hee.heeee

    ReplyDelete
  4. Boleh laa akak start dgn diet HL yg ter-stop sekejap dulu tue, kan? :D

    ReplyDelete
  5. ibu umairah...

    meh kita diet sesamer

    ReplyDelete
  6. arnie...

    huhu...azam mesti kuat

    ReplyDelete
  7. ekeke.. kak ina.. 2 luas durian = sepinggan nasi..kak ina makan berapa ulas n berapa pinggan nasi?ekekkekee

    ReplyDelete
  8. haza,

    2 ulas???????
    mana cukup.....
    sekali hadap 2 bijik terussss
    kuang3x

    ReplyDelete
  9. mitu...betoi ka 2 ulas = sepinggan nasik??? huwaaaa....takutnya....aku boleh habis sebijik sekali hadap

    ReplyDelete
  10. hahahahaaaa aku suka makan... cemana nihh?? ku tak suka kurangkan makannn aahahahhaha....

    baik... ku tekad nak nyusu selama mungkin.. bley? serampang dua mata kekdahnya tuhhh.... taknak gomoks + nak lesen makan banyak ekekeke

    ReplyDelete
  11. ena

    kalaulah si alysha masih nak minum ebm cam dulu..alangkah indahnya donia..huwaaaaaaaaaa

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages