Wednesday, December 23, 2009

Langkawi - Part I




Last Thursday, lepas keje je terus chow balik SP...sampai SP je dah berarak mendung kelabu tanda nak hujan lebat...tido kat umah Maktok...Friday pulak tido umah Tok...

Sabtu pepagi Ayah dah ingatkan kene bertolak dari umah Tok pukul 6.30am ke Kuala Perlis...
6.30 am???isk..boleh ke nih? dengan si kecik tu lagi...takpelah..cuba je kan
Malam tu dah siap tumis sambal untuk dimakan dengan nasi lemak buat alas perut
pepagi subuh esoknya
Ummi bangun kol 2am nak buat susu Alysha
hidung terbau nasi lemak pulak
isk..maybe bau daun pandan yang Tok dah potong siap² kut
bila bangun subuh tu,
rupanya memang Tok bangun masak nasi lemak kol 1am++
then keep warm je dlm rice cooker
isk...terharu la pulak

Hari Sabtu:
Ummi bangun awal kejut budak² except Alysha
suruh semua bersiap²
then kejut & siapkan Alysha
lps early breakfast,
kol 7am bertolak kuar dari umah Tok
Ayah drive laju
asek cilok sana-sini sbb ingatkan kami dah terlambat sangat
kami sampai kat Jeti Kuala Perlis around 8.40am
rupa²nya kami yang terawal
time tuh,
Makcik(kakak Ayah) baru nak masuk A.Setar
Kaklong(niece Ayah) baru nak kuar umah
adehhhhh
dahla kat Jeti tu orang merenyut cam semut
masyaAllah
nak pengsan rasanya Ummi
kat tempat menunggu semua seat penuh
kat luar pun penuh orang
dengan macam² bau ada
inilah padahnya bila berjalan time cuti sekolah


bila sumer dah berkumpul,
yg terdiri dari family Makcik,family Kaklong,Maktok,Abangngah
(Makteh naik feri dai Jeti K.Kedah)
barulah beli tiket feri
kami naik feri Marine Star2 kol 10.30am

tapi kol 11 baru feri tu bertolak
sampai ke Pulau Langkawi around kol 11.40am
semua dah keletihan
lucky for us sbb dah bekfes pepagi
yang lelain semua dtg dgn perut kosong

sampai kat jeti,
satu masalah lagi muncul
salah sebuah keta yg Pakcik booking
dah dikebas orang
keta yang memang available pulak kene tunggu
sbb orang yg sewa tu hanya akan pulangkan
kol 12pm kat airport
huhu
rege keta sewa melambung
dan laris cam goreng pisang panas
kami sewa keta Innova sehari RM250
dan sebijik lagi keta Avanza sehari RM180
gilosssssssssssss kaya org Lgkawi camnih
melepek kami kat Jeti tuh
dah x kisah duk tertonggok atas lantai beramai
at last Kak Fatin mintak tolong ehem² dia
hantarkan kami naik keta dia
ke Seri Legenda Apartment
few trips gakla dia kene hangkut


Alysha,Adam & Siti kat jeti K.Perlis

look at the crowd outside




and inside the waiting area!!!!




dekat² feri nak sampai baru kami dapat tmpt duduk

otw nak naik feri

Alysha & Kakak enjoying the scenery

nampak rambut kenteng Alysha tu?

semua melepak depan kedai jam dekat entrance Jeti Lgkawi...Kak Fatin the vogue, Kaklong berbaju oren & Ummi


~~~to be continued~~~

No comments:

Post a Comment

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages