Thursday, December 24, 2009

Langkawi -Part II

Saturday:

Lepas lepak² kt apartment tuh,
kami kuar lunch kat Pekan Kuah
pastu apalagi...
aktiviti shop till you drop le
destinasi pertama--->Kedai Hj Ismail
kami pegi kedai dia yg paling besar
dan paling la ramainya manusia
berlanggar² bahu sana-sini
Ummi asalnya berkenan ngan Corelle
tapi bila tgk bebanyak pinggan murah² kat sana
terus kensel Corelle
decide nak beli pinggan murah² wat pakai harian pulok
nanti kalo ada rejeki lebey
nak datang lagi ngan Ayah
nak naik Air Asia cam biasa le
x larat jammed ngan manusia kat jeti tuh
Ummi survey² je dulu
Ummi cuma rembat coklat sebakul
fuhhh...1st time dalam hidup beli coklat saje RM100+++

destinasi seterusnya ke-->Idaman Suri
wallaaaa....lagi murah pinggan mangkuk kat sini
sib baik Ummi lom rembat lagik tadi
Ummi berkenan ngan satu design ni
tapi habis stok la pulak
staf kedai tu soh datang esok
sbb maybe stok baru sampai esok


Sunday:
kol 10am g brunch kat Pekan Kuah
rega boleh tahan mahal...
then terus ke Cable car sbb family Makteh lom
penah naik cable car
Ummi tak turun keta ngan Maktok sbb Alysha tgh tido
dahle panassss sangat kat luar tuh
pastu diorang datang bagitau
rupanya cable car rosak
tak dapat le diorang naik haritu

pastu headed back to apartment
sian budak² dah keletihan
Ummi,Ayah,Maktok,Makcik
kembali ke Idaman Suri
kali ni mmg Ummi sopping habis²an
apa yang Ummi dah survey semalam sumernya Ummi rembat
tak cukup tangan dibuatnya
perghhhh...
rasanya kalo bawak 10k untuk sopping
kt Lgkawi nih pon kompem habisssssss

malam kuar dinner kat Dataran Lang
pastu stroll along the beach
kat Pantai Cenang
santekkknyaaa pasir kat pantai nih
halussss cam tepung
balik umah sumer pengsan keletihan



santek tak????


dan lagi...




dah cantik & Ummi berkenan, habis la pulok

Makcik, Kak Fatin & Maktok tengah menelek Vantage


Kakak & Alysha kat depan Kedai Hj Ismail



kanak² riang sorang nih

11 comments:

  1. AKAK PUN JALAN2 GI LANGKAWI KER?HUHU..KAK,SET YG AKAK KENAN TU,NAURA DAH REMBAT..HUHU..

    ReplyDelete
  2. naurah,

    huwaaaaaaaaaa...patutla habih...huwaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. aduhai jalan sakan sungguh....baguslah tu kak sesekali bercutiii..mesti nak happy habis kan...buat release tension kerja...

    ReplyDelete
  4. salam kak, sy pun baru pulang dari langkawi 19hb tu..sy dpt rembat set yg akak bkenan tp dah habis tu..sejibik!! warghh rindunya nak dtg lagi kat situ...(rindu nak bersoping bebenornya..eheh!)

    ReplyDelete
  5. i dah lama sgt tak g langkawi... almost 15 tahun ade....

    sonok kalo dpt pergi dgn anak2...

    ReplyDelete
  6. Lin,
    dah lama tak coti² jalan² sejak hidup PJJ nih...kalo tak wktu KLIUC dulu,sokmo berjalan² ke sana sini

    ReplyDelete
  7. Hayatie,
    memang kebetulan..ntah² dah berlaga bahu kat Lgkwi tuh...Yati balik 19hb, akak smp 19hb...sumer duk rembat set tuh, patutla habihhh...huwaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. kakyong,
    lama benor x pegi tuh..aah pegi ngan anak² mmg sonok

    ReplyDelete
  9. Kak Ina

    caserol yang bulat kak ina nak beli tu koci dapat beli masa koci holiday kat langkawi bulan may hari tu...cuma corak bunganya lain skit...belikan untuk mak...danish kalau jumpa bekas tu suka main pusing2...

    ReplyDelete
  10. Koci,

    alala...ramainya yg dapat beli....akak jek yg xde rezeki..huhu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages