Wednesday, February 25, 2009

laman rumah

Dah lama diperam tag nih...given by Puan Sue tokei lunatots...since harini Ummi rasa amatla sengal...isk...tetiba teringat nak buat tag ni...

Sebenarnya...amatlah malu tak bertempat nak expose laman rumah sewa kat sini buat tatapan umum..tapi apakan daya, hutang tag perlu dibayar walau macam mana sekalipun...dahla sue cakap dia seriyes nak tau cemana laman rumah org yg ditagnya...isk...lagilah bertambah malu kucing

Since rumah sewa ni takde laman depan...i mean..takde tanah sebab disimen habis..jadi Ummi amik laman tepi rumah..hikhik...untung gak tuan rumah sedia tanam pokok buah-buahan macam pokok jambu air macam pics kat bawah tu...ada lagi satu pokok mangga...tapi sejak the kids datang tinggal dengan Ummi, merajuk pulak pokok mangga tu taknak berbuah..padahal waktu Ummi sorang-sorang kat sini dulu selama setahun sambil mengandungkan Alysha, berbelas-belas buah pulak yang keluar+masak+manis+sedapppp...merajuk agaknya pokok tu dengan anak-anak Ummi si Haiqal & Adam yang suka memanjat dahan-dahan dia sakit kot ye?sian pokok mangga


pokok jambu air

buah jambu air


model sedang memegang buah jambu

minggu ni kalo jadi balik semenyih, nnti Ummi amik pic laman umah semenyih yg dah 2 tahun Ummi tinggalkan di tangan Ayah

dengan ini....teringin benor nak sibuk+bizibody tengok laman rumah yang di bawah:

1) asu (hikhik)
2) adex
3) mimi
4) aida
5) mitu
6) bib aka kakyong


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~sekian~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

20 comments:

  1. Adoi meriahnya laman umah K.ina..ekekee..eh Mimi tu saya ke?ngee..

    ReplyDelete
  2. xde makna meriah cenggitu huhu..a'ah..xde mimi lain daa

    ReplyDelete
  3. kak ina...kita amik gambor dulu ye pastu baru buat tag kak ina ni...
    pstt...mintak jambu air sikit boleh??

    ReplyDelete
  4. salam Hez..
    lama rumah daku.. sekangkang kera jer.. malu nak tunjuk sbb tuan rumah sibuk dok berambat dlm rumah.. takdan nak 'makeup' yang di laman.. huhu.. btw.. Insya Allah.. akan dipaparkan nanti..

    merah2 jambu air nyer.. sedap nyer.. rumah kat mana ni?

    ReplyDelete
  5. tgh berbuah lebat kea jambu tu kak?...sedapnyerrr..

    ReplyDelete
  6. bahiyah,
    takpe..takpe..pi amik gambaq dulu..jambu air?dah habis musim dahhh

    ReplyDelete
  7. naurah...

    cenggitu ke pokok epal?akak pon x penah tgk hihi

    ReplyDelete
  8. kakyong...
    sekangkang kera pon xpe...hihi..umah kat sri iskandar le nih...

    ReplyDelete
  9. lin,
    ekceli pic ni dah diambil few weeks ago...dah abih dah buahnya..jmbu air ni berbuah x lama...pastu abih gugur semuanya kalo x diambil

    ReplyDelete
  10. wahhh beshnya!!!
    sedappp sedappp sedappp.....

    ReplyDelete
  11. erkkk...ena..jgn terliur ye..karang akak rasa bersalah laks

    ReplyDelete
  12. fuh, selamat ku x kena..
    x sanggup nak tunjuk pokok lalang melambai2 di halaman rumahku.. huhu..

    ReplyDelete
  13. Ira...

    aisey..lalang pon tanaman gak ape..hihi

    ReplyDelete
  14. Yeay dapat tgk laman akak dan buah jambu beserta modelnya...
    seronok sue kak
    akak dahjawab tag, ena dah, za cinderella dah..
    seronok rasa terawang awang

    ReplyDelete
  15. salam,

    Tag laman sudah di jawab.. btw, i tampal pokok jambu air u.. terliurkan buahnyer yg merah2 tu.. boleh yer.. hihi, lupa nak minta izin awal2..

    ReplyDelete
  16. Alamak bestnyer tengok hasil pokok buah jambu ni. Saya tengah frust sangat ni sebab pokok jambu yang saya tanam, daunnya selalul kena makan belalang. Ada apa-apa tips tak untuk saya.

    ReplyDelete
  17. luna,

    wah3x sue..gumbira bukan main lagi tuh...hehe

    ReplyDelete
  18. kakyong...
    takde masalah...sharing is caring kan..lenkali kalo berbuah lagi, bolehla sy g ulor sikit buah2 tu kat kakyong klu ada rezeki

    ReplyDelete
  19. sapiah...

    err...err...sy mmg tak penah jaga pon pokok tu...air pon x penah siram..baja apatah lagi..dulu 1st time berbuah mmg sokmo busuk..tapi this time around alhamdulillah..cantik2 buahnya

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages