Wednesday, February 11, 2009

Letihnya badan...


Harini datang ofis dengan muka tak fresh aka muka letih...kalau ikutkan hati, nak aje tarik selimut semula coti harini..sesungguhnyalah, dah tak daya rasanya...dah takde kudrat nak bekerja...

Ini disebabkan kene hantar Syafiqah g tuisyen mulai malam tadi, dari pukul 8pm-9.45pm...dia terpilih untuk masuk kelas tuisyen elit kat sekolah dia...dibuka untuk students di dua kelas pertama tahun 5 & 6 sahaja...tak nak bagi dia pergi...kesian pulak..dia yang beriya-iya nak join sebab classmate dia sumer enroll...kelas ni hanya untuk 8 bulan (feb-sep) sebab bulan September kan biasanya dah mula UPSR untuk tahun 6...yuran untuk 8 bulan=RM380 so sebulan lebih kurang RM48...okeyla..memang berbaloi sebab 4 hari seminggu(ahad-rabu)...

Waktu memula Syafiqah bagi borang tu...Ummi dah terfikir...nak kene send/fetch her from skool pulak la lepas ni malam-malam...Ummi panggil Syafiqah & tanya dia whether she's really interested to join..and yes...she's really interested...Ummi isi jelah borang tu...for her sake...

Cuma sekarang ni...Ummi rasa dah tak terdaya sangat nak teruskan rutin harian yang makin bertambah ni...memang terkejar-kejar sangat rasanya...kalaulah Ayah ada sini...kuranglah sikit kekalutan Ummi...tadi pegi kelas pon rasa cam dah larat sangat nak menapak kalaulah kerusi Ummi duduk ni boleh bergerak sendiri ke kelas,alangkah bahagianya ..tapi Ummi kuatkan jugak hati sampaikan ilmu pada anak-anak didik Ummi...


Ya Allah...Kau berikanlah kekuatan kepadaku hambaMu yang lemah ini...Amin

6 comments:

  1. kak sabar banyak² kak...
    sumer tu ada hikmahnya..
    jihad tuh kak.. nak membesarkan dan memberikan yang terbaik utk anak²..
    ku tau, berat mata memandang berat lagi bahumu memikul..dulu ku jaga anak sorang pon da cukup huru hara da. lagi plak kak ina dengan 4 anak..huhu
    sabar ye kak..

    ReplyDelete
  2. ena

    memang akak sabar le nih
    kalo ikut hati yg x sabar,mau je tender 24 hr & balik kl terus

    ReplyDelete
  3. Tabahkan hatimu~
    Salute ngan Kak Ina dengan kekuatan menjaga 4 org anak tanpa suami di sisi...tahniah!

    ReplyDelete
  4. salam hez..
    che abe nyer di mana? weekend hubby ker? u dgn anak2 jer kat sini.. fuhh letih tu.. Insya Allah, ada ganjaran nya atas semua ketabahan & kesabaran..

    ReplyDelete
  5. a'ah la bib...

    cik abe nya kat kl nun...dah 2 tahun PJJ nih..insyaAllah kalo takde aral, bulan April nnti dia akan join ktorg kat sini..alhamdulillah...at last

    tulah..selagi boleh bertahan..sy bertahan le takat mana terdaya

    ReplyDelete
  6. Umi Sufira,
    huish...payah gak nak cakp...kekadang nak rebah gak dibuatnya

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages