Friday, February 13, 2009

Ketenangan

For the past couple of weeks, Ummi rasa serabut sangat kepala...sebabnya...Ayah dapat offer keje baru kat Lumut..yeah right..I should be screaming out of my lungs for such a gift from Allah,that we will soon reside under one roof again..but...my concern at that time is that...I did not want to reside here...after 2 years being here...I did not feel the attachment with my job, place that I live now etc...plus, terasa sayang sangat dengan rumah kami kat semenyih tu,nak ditinggalkan begitu saje..nak disewakan?nope...takkan benarkan org lain stay kat rumah tu..lots of sentimental value.... jiwa kacau betul
.
That made Ayah in trouble of making decision to move or not to move here...teruk ummi nih...however, early this morning...di pagi jumaat yang barakah ini...I bumped into my senior colleague in my dept...we walked together from the parking lot to our office..we talked on many things and finally it came to this matter...I told her all my worries...
.
Being someone who has experienced a lot in her life (she's in her middle 50s)...she advised me to ask my husband to accept the offer ASAP..this is for the sake of everyone esp the kids...yeah..in life, it's hard to get all the things that we want in a perfect shape...when we wanted something, we had to lose something...that's sooo true....
.
Quickly I went into my room and started to send email to dear husband on my final decision on this matter..(you read me right..we sent emails to each other okay)...he was so delighted of course!!!thanks Kak Khalidah..you really made my day...
Finally, I felt my head is lighter than the past few weeks...I am feeling greater now...and calmer too..............................

20 comments:

  1. kak ina, alhamdulillah dipermudah buat keputusan...mcm mimi pon masa dah best dok nilai, dekat ngan kl n bila dapat offer keja johor dilanda dilema jugak...jln terbaik ialah mintak petunjuk Allah...lps nih dapatla sebumbung blk yek=D

    ReplyDelete
  2. Kak Ina,
    Takde apa yang lebih bahagia selain dapat hidup bersama :)...

    ReplyDelete
  3. salam hez..
    itu lah hikmahnya bila bersahabt dgn lebih berpengalaman.. now dah reside di perak, boleh le buat plan jumpa2...

    ReplyDelete
  4. Umi Sufira,
    insyaAllah..harap-harap dapat buat keputusan terbaik buat all of us :)

    ReplyDelete
  5. Umi Sufira,
    insyaAllah..harap-harap dapat buat keputusan terbaik buat all of us :)

    ReplyDelete
  6. koci,
    betul tu...nothing else is better than to be together with our own family

    ReplyDelete
  7. kakyong,
    insyaAllah...moga keputusan nih dah muktamad..insyaAllah..ada rezeki boleh la kita berjumpa ye

    ReplyDelete
  8. Congrats kak Ina,
    akhirnya sebumbung semula... *yeay*

    p/s : Thanks for the tag.. ;)

    ReplyDelete
  9. kak ina, setuju ngan koci..
    alhamdulillah akak dpt duduk sekeluarga semula... demi anak2 kak.. pasnih invest sebiji lagi umah kat perak ya ;)

    ReplyDelete
  10. hmmm lin punya prob punlebih kurang gak, tapi tak settle2 lg.. lin baru tuko dr KL ke penang, pehtu skrg hubby dh leh mintak tuko balik perak sbb caw perak ade kosong 2 tmp. dia keje Maybank so payah nak dpt transfer, bila dah leh lak, lin yg payah nak tuko lak pasal baru je balik penang n tuko kementerian, kang mintak tuko lak mampus ne buang keja lak... tu yg serabut tu, at last we decide to hubby balik lu lau dia lulus tuko, anak i jaga smp lin dh dpt tuko.... huhuuuu

    ReplyDelete
  11. Mummy HnH...
    belum sebumbung lagi...insyaAllah kalo xde aral,ujung bulan april nnti :)

    ReplyDelete
  12. aja....

    tulah...harap-harap takde la lagi aral untuk menyatukan kami kembali

    ReplyDelete
  13. Adwindaa...
    yeke?sama la kita ye?rupanya ramai kat luar sana yg hidup PJJ nih...insyaAllah..akak doakan bila tiba masanya, lin akan bersatu semula dgn hasben...sebenarnya,perpisahan sementara ni ada gak bagusnya=mengajar diri kita supaya lebih kuat meniti hidup ini...betul tak?

    ReplyDelete
  14. kak ina .... alhamdulilah Allah makbulkan doa kak ina selama nie utk 'bersatu' semula...tp tu lah kan...masalah nyer camna kita nak keja klu hati tidak bahagia disitu..
    anyway...semoga berbahagia ALWAYS..

    ReplyDelete
  15. lin...

    akak tawakkal aje sekarang ni...sesambil tu, find other possible ways..manatau,lps ni kita sama-sama jadi hsewife :)

    ReplyDelete
  16. uh oh happy juga mendengar ni. Alhamdulillah. Yea betul tu k ina, kekadang tak semua kita nak ni kita akan dapat all in one...

    ReplyDelete
  17. mirah...
    yela..yg penting sekarang kami dapat bersatu sekeluarga di bawah satu bumbung semula

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah..
    akhirnya k ina dpt berkumpul 1 keluarga.. walopun di perak.. tp pasti ada haikmahnya..

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages