Tuesday, November 3, 2009

Tia Amelia




heheh...nak bercerita pasal penjagaan wajah pulak ye tuan² dan puan²......

sebenarnya....Ummi ni adalah manusia yang sangatttttttt ringkas pasal bab penjagaan muka ni...kalo waktu study dulu, Ummi memang suka-suka hati je duk tukar lepas satu brand, satu brand lain pulak facial cleanser...memang dah jadi tabiat...sampai le beranak-pinak...

syukur alhamdulillah, Ummi tak penah ada masalah kulit muka macam sesetengah orang lain...cucilah dengan cleanser apa pun, insyaAllah takde masalah..takde tumbuh jerawat...kalo tak cuci muka pon takpe...jerawat yang penah tumbuh kat muka ni pun boleh dikira la berapa kali..kekadang time cik P nak datang, barula seketul kecil menjengah..tu pun x selalu...syukurrrr sangat...

tapi disebabkan kulit x bermasalah, makanya, Ummi take for granted bab penjagaan muka ni...tak kisah langsung...isk...tapi, bila umur dah makin meningkat tua ni...dah ada tanda² jeragat penuaan..barula terhegeh² nak cari produk yang bagus dan semestinya memadai dengan bajetku yang tak seberapa ini

barulah duk sok sek sana sini tanya² member...dan one day, Ummi terperasan sorang colleague Ummi ni, kulit dia nampak cerah berseri² pulak..risik² rupanya dia guna satu produk nih...

maka, bergegas la Ummi bukan le dan-dan pegi...ada la few weeks later pegi ke satu kiosk produk kecantikan ni bertanyakan produk yg dia pakai...nak dijadikan cerita, adik promoter tu mati² tak kasi Ummi beli produk tu sbb katanya, ramai customer komplen yg produk tu buatkan muka jadi 'lebam'...erk...Ummi pon termakan dengan kata² dia dan beli le one product yg dia syorrrrkan sangat....

tapi....

pakai 2 minggu je...terus tumbuh ruam² halus penuh kat dahi...sampai si Kakak pon tegur 'apesal kat dahi Ummi banyak jerawat kecik?'...grrrr...geram sungguh..lebur duit gitu je...once Ummi stop pakai produk tu , terus ruam tu surut...isk...dan Ummi continue balik pakai facial cleanser Olay la...Biore la etc cam biasa...

last 2 weeks elok je dapat gaji, tapak tangan Ummi tetiba terasa gatal nak approach another kedai dekat area rumah ni..tanya kakak yg jual tu...dia pon promote produk yg asalnya Ummi nak beli tapi tak jadi tu....penah dengar TIA AMELIA??? haaa...itulah produknya...dan alhamdulillah, dah 2 weeks Ummi pakai, mmg xde side effect bukan² naik kat muka...kalaulah Ummi beli Tia ni dari awal² lagik instead of dengar cakap adik promoter tuh..takdela tercemar dahi Ummi dengan ruam² tuh...hemm...tunggulah lagi sebulan dua..harap² kulit muka Ummi nih flawless le halus mulus gitu...huhu

14 comments:

  1. amboi dah berseri la yer muka kakakku ini... hikhik

    ReplyDelete
  2. wah..lps ni dr jauh leh knl la sape duta tia amelia tu...
    qis xde pn pakai yg mhl2..pki je la safi rania gold tu hah..alhamdulillah ok je muka ni ngn cuci muka cap ayam cenggitu...

    ReplyDelete
  3. uuuiiihhh x sabar rasa yer nk nengok muka ummi lepas 1 buln nie..hihihi

    ReplyDelete
  4. aida

    adeh...jgn le gitu..mana leh compare ngan mukamu yg halus mulus gitu...jelesss

    ReplyDelete
  5. cintaku@qis

    akak nih muda² dulu pon xde kisahnya..dah tuo² ni baru kalut hihi

    ReplyDelete
  6. ediyan

    adeh....nak kene amik pic b4 & after le gini ek?

    ReplyDelete
  7. asalkan sesuai ngan kulit..mesti cantik nye...produk apa yang Hez pakai jadi ruam tu??

    ReplyDelete
  8. akak,

    nanti kasi full review .. ngeh ngeh ngeh ..

    nieza tengah carik skincare, mmg ada org suggest tia ni .. tp nieza waswas la ...

    ReplyDelete
  9. crazygurl,
    pakai tia jugak ye?elok eh?tula dgr opismet a few pakai ni komen bagus

    ReplyDelete
  10. Helnie,
    jenama yg itu namanya LA REST...x femes pon tapi sy termakan pujuk adik tu mati²an ckp produk tu bagus

    ReplyDelete
  11. Nieza

    bole..bole..tapi kene tunggu seminggu dua lagi la..baru nampak hasilnya

    ReplyDelete
  12. La Rest...x penah dengaq pun..banyak betoi produk kecantikan la ni...tapi dengaq ramai kata produk Tia OK...semoga cantik selalu...

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages