Monday, November 2, 2009

Hapdet masakan aje



Lamaaaaaaaaaaaaaaanya tak hapdet blog...bloghop jugak ke sana sini...tapi...nak hapdet blog sendiri tetiba rasa xde mood....boleh gitu????kuikuikui....

Makanya....untuk menambah balik mood yang dah hilang tu...Ummi hanya nak menggiurkan readers dengan masakan Ummi yang tah ape² nih...heheh...dah lama terperuk dalam pendrive...tak ter upload²......meh le jamu mata.......jangan merembes udah ler.....

Ni bila time dah jemu makan nasik...maka terhasillah maggi kering goreng....ni bukan maggi individual pack yang biasa tu...tapi mee kering yang dipek banyak² without disertakan pek bahan perisa





Ini pulak...bila time terlebih rajin...dan ada request dari anak bujang @ anak dara Ummi yg nak makan Siakap Tiga Rasa


Yg ni biasalah..nak dikawankan dengan siakap di atas...mesti ada telur dadar kerepot terlebih masak



Kobis goreng


Ni pun antara menu ringkas kegemaran anak²....Tomyam Campur




Yang ni pun time terlebih rajin je mampu masak ni semua...heheh.....Lontong satu!!!!!!!!!


Kuah Lodeh

dimakan bersama sambal ikan bilis....nyam...nyam

8 comments:

  1. huisshhhh..mau xmerembes air liur ku...dh menjejeh lg ni hah...dh la ku pose...tgk lak lauk2 ngancam..tergoda i tau...mokekeke

    ReplyDelete
  2. bila anak dah ramai mesti macam2 permintaan kan kak...bagus ummi ni rajin sungguh...

    ReplyDelete
  3. cintaku

    alalala...sian la pulak..isk..pose ye?

    ReplyDelete
  4. lin,

    kecik² dulu x reti meminta²...makan aje apa yg dimasak...now???dah pandai demand itu ini...sib baik alysha x reti nak mintak mcm² lg

    ReplyDelete
  5. Rajinnya...Ummi sorang ni...sedapnye lontong..x penah buat lagi tapi suka makan camne nak buat kuahnya tu??

    ReplyDelete
  6. Hie

    sedap kan lontong nih...nyam nyam..nak resepi ek?err...nnti klu sy rajin nnti sy tepek ye..skrg ni tgh busy mode..^_^

    ReplyDelete
  7. tak pe bile x busy...jgn lupa tepek pi ...kuah kacang sekali ye,nak tau gak resipi air tangan org. lain...

    ReplyDelete
  8. Helnie

    adei...lupa ek kuah kacang tu..senang citer kita jmp kt SP,terus face to face bgtau resipi...

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages