Thursday, January 28, 2010

Anak-anak Ummi setelah sebulan bersekolah

Dah sebulan buka sekolah...macam-macam kerenah anak-anak Ummi ni

mula dengan si Kakak Syafiqah:
.
tahun ni tetiba sandang jawatan pulak
dahle nak UPSR bulan September ni
dah dilantik jadi Pengawas Pusat Sumber
pastu semalam dilantik jadi Pengerusi PBSM(Bulan Sabit Merah)pulak
.
isk..Ummi reminded her
persatuan² jugak...UPSR jangan dilupa
walau Ummi dah berniat tak nak
bagi Kakak masuk mana² SBP
walau dia dapat 5A
tapi itu tak bermakna Kakak
boleh relak² saje
study kene study jugak
.
.
Abang Haiqal:
tahun ni semua nak smart
dah darjah 4 kan
dah pandai nak bergaya
dulu darjah 1 punyala shomots
sekarang minyak rambut x penah miss
pakai kalo nak pegi sekolah
yang buat Ummi meloya tiap kali bau Brylcreem tu
baju nak kemas..cantik..
.
alhamdulillah
cumanya, sebab dah 3 tahun berturut
sekolah kebangsaan kene sesi petang
now dah sesi pagi
nak bangun pagi liat yang amat
puas kejut
pastu mulalah nak memanja
nak Ummi mandikan la
nak Ummi sikatkan rambut la
blablabla
adeh la hai...dari dulu
dia le yg paling nak manja ngan Ummi
.
.
Abangcik Adam:
yang ni memang senang bangun pagi
bersiap mandi segala tak payah disuruh
memang independent dari kecik
takde nak ngengada suruh Ummi mandikan etc
dah naik darjah 2 ni
alhamdulillah jugak
tiap kali balik sekolah
baju putih bersih jek
takde la hitam shomot sana-sini
macam tahun lepas
.
.
Kakcik Alysha:
asal abang kakak bangun pagi je
dia pon bangun sama
sebab memalam dia tido awal
terikut dengan pe'el preggy Ummi
pukul 9.30 dah melepek atas katil
hehehe
.
.
Ummi?
macam tu jugakle
duk morning,noon, evening sickness tak abih lagik
kadang morning
kadang noon
kadang evening
tak tentu masa
cepatla habis 1st trimester
tak larat dah dgn perubahan hormon nih
tapi yang pastinya,
berat dah naik 2 kg
hasil duk bedal nasi lemak tiap pagi
hadoi la...

6 comments:

  1. ngaper takmau bagi masuk sekolah asrama penuh?

    ReplyDelete
  2. sama la kita... iena pun tak mo anak masuk sekolah penuh.. tak tahu napa.. walau lama lagik pun.. hahah

    by the way kan.. makan ajer la ummi.. tok sah tahan... kalau naik badan pun bersebab kan..

    ReplyDelete
  3. tk pa la Hez..lepas pantang nanti mesti slim balik..

    ReplyDelete
  4. naurah,

    akak dulu masuk SBP dari umo 12 tahun..dan terasa kehilangan masa bersama keluarga sbb lps spm dah masuk matrik & then masuk uni & then keje & kawen

    so masa bersama keluarga hilang macam tu aje

    ReplyDelete
  5. iena,

    mmg makan je pon..kalo tak makan, datang pulak angin gastrik..huhu

    ReplyDelete
  6. Helnie,

    harap2nya camtula..ni pun dlm dilema lagi tatau nak bersalin kat mana sbb rupanya due pada raya ke 2

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages