Wednesday, January 13, 2010

Rezeki dari Allah...

Dah lebih 3 minggu Ummi batuk tak baik²
si Alysha pulak sejak si bibik balik bercuti bulan lepas
asek nak dengan Ummi jek
bibik dah tak laku
dah sebulan jugakla
Alysha duk meragam tengah² malam
without reasons
yang membuatkan Ummi
selalu datang ke ofis dengan mata 'panda'
letih takyah nak cakap le
bohongle kalo cakap tak letih
dengan 4 orang anak
sendirian kat sini wihout hubby around
sangat memenatkan minda & fizikal
tapi...
Ummi redha
dah tersurat begini
semalam,
Ummi ke klinik lagi
sebab pening kepala berpusing²
macam nak pitam
doc. check blood pressure
ok je bacaannya 120/80
hemm...
Ummi mintak buat UPT
sebab memang dah overdue sket 5 hari
dan hasilnya,
bagai dapat dibaca apa yg tersirat di dalam hati Ummi
.
.
.
.




pic dari sini
DOUBLE LINE
=
positive
=
Alysha nak dapat adik lagi
Alhamdulillah,
walau bukan kami rancang
Allah lebih mengetahui
syukur atas nikmatmu ini ya Allah
moga perjalanan pregnancy kali
ini lebih lancar
despite that I'll turn 38 this year
moga semuanya dipermudahkan
AMIN


40 comments:

  1. macam mana poon mesti seronok kan kak

    ReplyDelete
  2. puan punyer,

    tengs...memang seronokkk...syukur

    ReplyDelete
  3. tahniah akak ..
    wahh alysha nak dapat adik ...

    bila edd akak ek??

    nieza ujung tahun baru nak try ... nak meronggeng puas puas dulu... hihihi

    kena dok sekali cepat2 akak ..

    ReplyDelete
  4. Congrats kak Ina!!!

    38 is still young tue. My MIL pregnant kan my hubby, masa umur 40 tahun. Hihihi. ;)

    ReplyDelete
  5. tahniah akak...geng la kita tahun ni, mula mengepam balik...hihihi...

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah kak.. happy for u..
    syioknya.. doakan saya pulok menyusul pasni ye.. =D

    ReplyDelete
  7. Kak Ina

    Congrates...nanti anak kita sebaya la... :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...congratzz...jaga diri tu elok2 ye. jgn tampahkan mabuk2 & pening diri tu dgn benda lain lak.

    ReplyDelete
  9. Nieja,
    EDD 13 Sept aka raya ke-4

    Arnie,
    hehe muda eh?ehehe


    Asu,
    hi 5...saing BF ye nnti

    Ira,
    insyaAllah, pasnih jangkit kat mu lak ye

    koci,
    aah sebaya..danish pun sebaya, adik dia pun sebaya

    mama miya,
    mmg tgh mual² dah ni

    Lin,
    tengs ye...sama tahun ngan adik haziq lagi ni

    Zety,

    tengs ye

    ReplyDelete
  10. kak....tahniah...
    buleh lagi tuh belom cecah 40...masih ada kekuatan..insyaallah..
    cuma doa2lah agar dijauhi segala penyakitkan... lagipon akak dah byk pengalaman kan...jgn risaulah...
    SIL adex umor 41 tahun bersalinkan twins...xder apa pon...hehehe

    jaga diri & jaga pemakanan eik...

    ReplyDelete
  11. adex,

    thanks for the wish..okey ek b4 40?insyaAllah..moga semuanya dipermudahkanNYA

    ReplyDelete
  12. tahniah Kak Ina...take care ok.. jgn buat keja byk2..soh kaklong tolong buat :)

    ReplyDelete
  13. Hez... baru 38 belum lagi reach 40. Anyway... congrats and take care!

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah..tahniah kak ina. Saya masih berusaha keras lagi nih (^_^)

    ReplyDelete
  15. Kak Has,

    muda lagi eh?hehe..thanks

    ReplyDelete
  16. Fiza,

    thanks...insyaAllah...ada gak rezeki nanti

    ReplyDelete
  17. Congrats Hez...tu la sebab si kecil tu asyik meragam...nak dapat adik rupanya..dah agak dah...tapi tak berani nak sebut...take care..due nya bila??

    ReplyDelete
  18. Helnie,

    Awk dah agak eh?eheheh....awak jom la join sekali?leh dapat baby sama²...insyaAllah due 13 September aka raya ke 4

    ReplyDelete
  19. Tumpang seronok nengok org. nak dapat baby..saya..kalau ada rezeki ada la tu...berpantang kat SP ka??

    ReplyDelete
  20. Tumpang seronok nengok org. nak dapat baby..saya..kalau ada rezeki ada la tu...berpantang kat SP ka??

    ReplyDelete
  21. Helnie

    idakla kut, pantang kat sini je la sbb time tuh si Kakak dah nak peksa UPSR huhu

    ReplyDelete
  22. salam ina..tahniah..wah bestnya nak dapat baby lagi..semuga semuanya selamat hingga ke akhirnya.

    ReplyDelete
  23. kak ina,

    thanks for the wish...ya moga semuanya selamat

    ReplyDelete
  24. tahniah akak.. semoga lepas ni rezeki melimpah ruah....

    ReplyDelete
  25. Aliza,

    thanks...and Amin..moga rezeki bertambah

    ReplyDelete
  26. kak ina!!

    congrat!! eishh rezeki rezeki.... jangan tolak!!

    kak... buleh fikirkan berenti keje la pasni?? hehehe usap2 cik abang sket ekekeke

    ReplyDelete
  27. ena,

    baru tau eh?hehe..thanks..tak tolak punya rezeki ini...

    berenti keje?erk...pingsan ku nak jaga 5 anak kat umah sorang2..huwaaa

    ReplyDelete
  28. hez.... nasihat kak has early pregnancy ni kena jaga betul2. jangan terlalu lasak. Walau pun diri kita rasa sihat walafiat atau tak de rasa morning sickness... still you have to take care of yourself. Don't stress... kena cukup rehat. Tambah2 umur dah meningkat... badan mungkin tak sekuat yang kita sangka.

    apa2 pun... take a good care of ur self kay! harap2 kandungan sihat and ummie nya pun sihat.

    ReplyDelete
  29. tahniah kak ina..eppy 4 u..
    take a good care ok...semoga semuanya dipermudahkan untuk akak..Insya Allah..

    ReplyDelete
  30. kak Has,

    tulah..mmg cepat rasa penat preggie kali nih sbb bukan setakat jaga diri sendiri tapi nak menjaga yang lagi 4 orang tu all on my own...

    papepun,thanks for ur advice..insyaAllah,semoga semuanya selamat & dipermudahkan

    ReplyDelete
  31. Tahniah Kina.. waa anak ke lima nie.. yang anak tiga nie pun dah huru hara
    Take care yea..semoga dipermudahkan dan sentiasa sihat Rezeki, Allah yang lebih mengetahui..

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages